Квіти, сертифікати на суму 1,5 тис. грн від міської організації профспілки та цінні подарунки від управління освіти і науки отримали 13 вчителів-переможців першого (зонального) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021», які у трьох номінаціях дистанційно пройшли три конкурсних випробування – дистанційний урок, майстер-клас і тестування.

Дипломами переможців I (зонального) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» в номінації «Українська мова та література» нагородили учителя ССШ № 1 Юлію ПЛУЖНИК, у номінації «Математика» – учителя ССШ № 7 Олену ВАКУЛЕНКО, у номінації «Трудове навчання» – учителя ССШ № 7 Олену ЗВЯГОЛЬСЬКУ. Решта – отримали дипломи учасників та лауреатів.

Крім цього, на освітян чекатиме додаткове матеріальне заохочення – лауреати конкурсу отримають премію в розмірі 100% від посадового окладу, учасники – 75%.

Обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021», який планують на січень, – відбудеться, а от організація національного поки що під питанням, повідомила директор департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА. За її інформацією, все залежатиме від ситуації з пандемією коронавірусу в Україні.