Вчора
На Сумщині протягом дня зафіксовано 214 вибухів: обстрілів зазнали 11 громад
У Конотопі відновлюють теплопостачання після ракетного удару
Майже 27 млн грн шкоди нарахувала екоінспекція від атаки Сум “Шахедами” 6 березня
Сад у флаконі: обираємо ідеальний квітковий парфум
У Сумах пройшов турнір на честь Героя-чемпіона
У Шосткинській громаді переселенці отримають набори насіння
У Сумах поховають захисників України Андрія Захарова та Андрія Сіробабу
Студенти СНАУ отримуватимуть стипендії Президента України
У Сумах визначили переможців конкурсу юних виконавців на народних інструментах «Віртуози Сумщини – 2024»
Сумський ветеран став чемпіоном Європи
У Сумах внаслідок вчорашнього удару – розорені могили та вирва посеред кладовищаФОТО
На Сумщині триває спад захворюваності на ГРВІ та грип
Прокуратура відстояла вирок для агента РФ, який провів понад 120 одиниць техніки окупантів по території Сумської області в напрямку Києва
В Охтирці оголосили тендер на ремонт доріг
Ворог вдарив по Конотопу і населених пунктах Сумського району
У Попівці на Великописарівщині залишається близько 20 людей, з ними відсутній зв’язок
Куди поїхати недалеко від Берліна: найкращі місця
Обувь 5.11: слияние военного стиля и повседневной практичности
Нардеп Михайло Ананченко з колегами працює над посиленням ППО для Сумщини
Стан тривожності: причини та способи боротьби з нею
На Конотопщині перед судом постане вбивця власного батька
На Сумщині упродовж доби рятувальники 10 разів ліквідували загоряння в екосистемахВІДЕО
У Сумах збирають речі для переселенців
У Ромнах поліцейські встановлюють шахрая, який під приводом продажу човна видурив у чоловіка грошіВІДЕО
У Рижівці залишилося сім жителів, яких ще не евакуювали
У Сумах чергового порушника комендантської години спіймали на керуванні “під градусом”
Лижниця із Сумщини виграла Континентальний Кубок
Юні піаністи із Шостки відзначилися на Міжнародному конкурсі
У Середино-Будській громаді внаслідок мінометного обстрілу пошкоджені житлові будинкиФОТО
Гіалуроновий крем це догляд та здоров’я вашого обличчя

Стало відомо, скільки заробляють керівники сумських лікарень

Усього на території міста працюють вісім медзакладів Сумської міської ради: це центральна, четверта і п’ята лікарні, два центри первинної медико-санітарної допомоги, дитяча лікарня, пологовий будинок і стоматологічна поліклініка.

Доходи

Як з’ясувалося, найменшу зарплату серед керівників медичних закладів Сум отримує директорка пологового будинки Пресвятої Діви Марії (на Троїцькій) Ольга Чирва. За рік вона заробила майже 168 тисяч гривень. Сукупний сімейний дохід у неї також найменший, бо її чоловік минулоріч отримав лише 45 тисяч від відчуження рухомого майна і 390 гривень компенсаційних виплат на догляд за інвалідом І групи або особою похилого віку.

Найбільшу ж зарплату отримав директор 5 лікарні В’ячеслав Петренко — майже 905 тисяч, із яких 860 тисяч у якості керівника лікарні, а решту у Харківській медичній академії післядипломної освіти та Сумському медичному коледжі. Крім того, В’ячеслав Петренко отримав 170 тисяч пенсії та 87 тисяч банківських процентів. Дружина керівника 5 лікарні отримала 68,5 тисяч зарплати у міському пологовому будинку, 30 тисяч пенсії та 34 тисячі процентів.

Керівники Центральної та 4-ї міських лікарень отримують втричі менше зарплати, ніж очільник 5-ї. Так, у директорки Центральної міської лікарні Валентини Домінас зарплата за минулий рік склала 323 тисячі, а у очільника 4-ї лікарні Андрія Сухомлина — 267 тисяч.

Чоловік Валентини Домінас отримав 410 тисяч доходу від підприємницької діяльності (він займається роздрібною торгівлею у неспеціалізованих магазинах і діяльністю у сфері фотографії).

Керівниці центрів первинної медико-санітарної допомоги міста Суми Алла Оводенко та Ганна Івженко у минулому році заробили 455 та майже 530 тисяч відповідно.

Директор дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди Олександр Ємець минулоріч заробив 669 тисяч, крім того, отримав 43 тисячі пенсії та 25,7 тисяч процентів. Дружина Олександра Ємця Наталія минулоріч отримала 302 тисячі зарплати, 500 тисяч від продажу рухомого майна, 111 тисяч від продажу нерухомості та 162 тисячі дивідендів.

Директор стоматологічної поліклініки Михайло Сметанін у 2019 році отримав 376 тисяч зарплати, а його співмешканка Ірина Міхно – майже 290 тисяч доходу від підприємницької діяльності (вона займалася роздрібною торгівлею).

Заощадження

Найбільше грошей на банківських рахунках має також директор 5-ї лікарні В’ячеслав Петренко. Він задекларував 374 тисячі гривень, 38 650 доларів та та 4630 євро на рахунках. Крім того, Петренко зазначив, що позичив третім особам 47 тисяч доларів і 8200 євро.

На рахунках його дружини 88,5 тисяч гривень та 9506 доларів. Слід зазначити, що В’ячеслав Петренко єдиний з керівників міських лікарень, хто заощаджує гроші на банківських рахунках.

У директорки пологового будинку Ольги Чирви, незважаючи на найменшу зарплату серед колег, найбільше готівки в доларах – 25 тисяч.

Очільник дитячої лікарні Святої Зінаїди Олександр Ємець надає перевагу заощадженням в готівці, принаймні грошей на банківських рахунках він не декларує, натомість показує, що в готівці на кінець минулого року у нього було 5800 доларів, 2300 євро та 54 тисячі гривень. Його дружина Наталія Ємець, за даними декларації лікаря, не надала інформації про суму, яку вона зберігає в готівці.

Директорка Центральної міської лікарні Валентина Домінас заощаджує в готівці. Вона задекларувала 35 668 гривень готівки на себе, а також на чоловіка — 30 тисяч доларів і 15 тисяч євро.

У Андрія Сухомлина, Ганни Івженко, Михайла Сметаніна та Алли Оводенко заощаджень немає.

Нерухомість

Найбільший будинок серед очільників медичних закладів Сум має директорка пологового будинку Ольга Чирва. Площа її будинку у Сумах складає 220,8 кв.м. Тут же вона має 6 соток землі і ще 4 сотки — у Великій Чернеччині Сумського району.

В’ячеслав Петренко володіє земельною ділянкою у Старому Селі Сумського району площею 12 соток, двома земельними ділянками загальною площею понад 39 соток у селі Клепали Буринського району, двома ділянками у Могриці Сумського району загальною площею 38 соток. Там же у нього є садовий будинок на 123 кв.м. У травні минулого року В’ячеслав Петренко також став власником трьох земельних ділянок у селі Кузьки Конотопського району загальною площею 2,45 гектари.

Його дружина Світлана з 31 грудня 2018 року володіє чотирма земельними ділянками, квартирою, садовим та житловим будинками, нежитловим приміщенням і гаражем. Але де і якої площі, інформації чоловікові не надала, принаймні за декларацією.

Що цікаво, місцем проживання і реєстрації В’ячеслав Петренко зазначив місто Суми, проте жодного об’єкту нерухомості в обласному центрі він не задекларував.

У директора дитячої лікарні із нерухомості Олександра Ємця є садовий будинок площею 168 кв.м у Старому Селі Сумського району, там же він має 9 соток землі. Також йому належить 2 гектари землі у Битиці Сумського району, а також на двох із братом три земельних ділянки у Боромлі Тростянецького району загальною площею 3,6 гектари.

Його дружині належить квартира площею 76 кв.м та 10 соток землі у Сумах. З 2019 року їй належать дві земельні ділянки у селі Зазим’я Броварського району на Київщині загальною площею 15 соток.

Валентина Домінас декларує квартиру у Сумах площю 62 квадрати і чотири земельні ділянки у Могриці Сумського району загальною площею 40 соток. Тут же із грудня 2018 року вона володіє мансардним будинком та господарськими спорудами площею 93 квадрати вартістю понад 1 мільйон гривень.

У Сумах Алла Оводенко володіє житловим будинком площею майже 70 квадратів і з10 сотками землі. Також у неї будинок на 49 квадратів у с. Ворожба Лебединського району, там у неї також є дві земельні ділянки загальною площею 40 соток.

Андрій Сухомлин декларує лише квартиру у Сумах площею 59,5 кв.м., яка йому належить з 2004 року.

У очільника стоматологічної поліклініки Михайла Сметаніна із нерухомості є лише квартира площею 58 квадратів.

Ганна Івженко із нерухомості декларує тільки половину квартири у Сумах площею 56,5 квадратів.

Автомобілі

У Олександра Ємця задекларований VOLKSWAGEN TOUAREG 2012 року, а у його дружини — VOLKSWAGEN PASSAT EXECUTIVE LIFE 2.0 TDI 2018 року вартістю понад 950 тисяч гривень, яким вона володіє із листопада 2019 року.

Директорка пологового будинку володіє Mitsubishi Lancer 2016 року випуску, а її чоловік — Acura TLX такого ж року випуску.

В’ячеслав Петренко декларує два авто у власності своєї дружини, при цьому зазначає, що вони належать їй з 2012 року, але стверджує, що марку, модель і рік випуску своїх авто дружина йому не повідомила. Відповідно до декларації В’ячеслава Петренка, сам він автівками не користується.

Директор 4-ї лікарні Андрій Сухомлин володіє Ford Fusion 2013 року випуску.

Валентина Домінас задекларувала Seat чоловіка, який він придбав у липні минулого року за 557 тисяч гривень.

Директор стоматологічної поліклініки Михайло Сметанін задекларував Nissan Juke 2012 року випуску, який належить його співмешканці.

У Алли Оводенко є Peugeot 107 2013 року, а у її чоловіка — Audi A4 1999-го року.

Директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Ганна Івженко декларує Hyundai Getz 2010 року.

SumyToday

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення