Вчора
По місту Суми вдарили ракетою
На Сумщині протягом дня зафіксовано 33 вибухи
Компʼютеризація армії: фонд RAZOM збирає 33 000 ноутбуків для ЗСУ
Нардеп Михайло Ананченко – про візит Президента України Володимира Зеленського на Донеччину
Спростували інформацію про одного загиблого внаслідок обстрілу Білопілля
Сумщина підтримала Харківщину
Спільними зусиллями кролевчани для харків’ян закупили чотири генератори
Унаслідок ДТП на вулиці Іллінській в Сумах травмований пішохідФОТО
У Сумах патрульні склали адмінпротоколи на любителів швидкої їзди
Сумчани – кращі в суворому підйомі
Мер Ромнів отримає 150% премії
Охтирська школа №4 вперше матиме паркан
Відновлюється робота Шосткинського відділу міграційної служби
На Недригайлівщині попрощалися із зенітником Олегом Степановим
Регулювання онлайн-казино: Забезпечення безпеки та довіри гравців
У Сумах попрощались із солдатом Володимиром Мудраковим
У Роменській міській раді два нових депутати
У Білопіллі один поранений внаслідок обстрілу помер у лікарніФОТО
У Глухові намагалися зареєструвати “Тойоту”, яка розшукується Інтерполом
На Сумщині затверджено дофінансування 29 проєктів із відновлення
Сумські баскетболісти програли у чвертьфіналі Вищої ліги
У Конотопі пропонують взяти в оренду комунальну спецтехнікуВІДЕО
Волонтери Червоного Хреста евакуювали з прикордонної Середино-Буди лежачу пенсіонерку
В Охтирці відбулось прощання із захисником Станіславом Жилою
У Конотопі п’яний водій хотів дати поліцейським 10 тисяч “відкупних”
У Сумах за минулий рік зафіксовано 5 випадків дирофіляріозу: чим небезпечна хвороба
У Кролевці рятувальники запобігли масштабному загорянню в житловому секторі
Суми прийняли майже 30 тисяч переселенців
У Білопіллі внаслідок артобстрілу – троє поранених
Конотопський водоканал сплатив нараховані збитки за забруднення повітря

Мера залишили без премії через сміттєвий колапс

Депутати не проголосували за рішення про преміювання міського голови Ромнів Сергія Салатуна за результатами роботи в березні. Очільник має понести відповідальність за те, що все місто завалене відходами, вважає більшість народних обранців.

За тієї ситуації, що склалася зі сміттям першого весняного місяця, навіть саме слово «премія» звучати не повинно, зазначила депутат Ірина Головач. «Результати березня плачевні, страшні й ганебні», – промовила вона.

Міський голова ж у свою чергу розповів: протягом десяти днів був у відрядженні, повернувся, а тут – таке. Сьогодні, говорить, покинув чи не всі справи й разом із заступниками, фахівцями займається «брудним» питанням. «Із себе відповідальності не знімаю… Винен заступник із питань житлово-комунального господарства…, – зазначає Сергій Салатун. І продовжує: – Я морального права не маю покарати Івана Яременка, бо він один сьогодні працює заступником ЖКГ і керівником, відповідає за економіку, цілодобово працює…».

Достатньо різко висловився очільник Ромен про представників від «За Україну!», які, говорить, не дають йому працювати. Нагадаємо, саме ця група депутатів найбільше виступала проти обрання заступником міського голови Сергія Хоронька. Уже, мовляв, другий рік виконком працює без заступника з питань економіки, один заступник не впорується, тому й такий колапс зі сміттям. «Я прийшов сюди працювати, а не займатися політикою, – зазначив мер. – Деякі політичні сили не дають мені працювати. Є депутати, які не мешкають у нашому місті, є які не знають, що таке заробити копійку, але намагаються керувати й розповідати міському голові, заступникам і всім, що треба робити в місті».
Якщо ці обранці й далі заважатимуть працювати, зазначив мер, готовий просити підтримки людей, щоб відкликали їх.

У колапсі частково винні й самі роменці, вважає Олександр Пілюгін, адже багато хто за сміття не платить, навіть не уклав договір із «Чистим містом», це допомогло поставити жирну крапку, щоб поховати підприємство.

«Чистому місту» вже давно гаплик, відзначив депутат Олег Стогній. «У вас, вибачте, чи очі не відкриті, чи ви сліпі?, – звернувся він до колег. – Там давно вже все «укладено» повністю. Підіть подивіться на весь цей металобрухт. Про що ви говорите? Хто намагався ситуацію вирівняти? І хто, до речі відповість за цей безлад? Ми прийшли до краю в усіх напрямках з приводу сміття».

У липні минулого року депутати вирішували питання про виділення півмільйона гривень «Чистому місту» на погашення ПДВ, зазначив Іван Яременко. «Я тоді обурювався більше всіх, – згадує посадовець. –  Я говорив: дякую, що ви даєте півмільйона, бо ПДВ – як снігова куля – буде обростати штрафними санкціями, пенею. Але, Овчаренко (керівник «Чистого міста» – авт.)! Ти не робиш нічого, щоб у тебе було краще!».

Нічого з того часу не змінилося, говорить Іван Олексійович. Однак, нарешті, установили нові тарифи на послуги з вивезення сміття. Вони почнуть діяти з 1 квітня. Тепер Сергій Овчаренко, зауважує заступник міського голови, розповідає, що в червні отримає гроші й тоді стане все добре.

Та добре не стане, упевнений Іван Яременко, з однієї банальної причини: сьогодні рахунки «Чистого міста» арештовані державною виконавчою службою.

Посадовець говорить: не знімає із себе провини в тому, що склалася така ситуація із вивезенням сміття, і запевняє: відходи не покинуті напризволяще, їх прибирають. Займається цим і управління житлово-комунального господарства, і міський голова, допомагає секретар міськради Валерій Мицик, керівник Комунального підприємства «Комбінат комунальних підприємств» Роменської міської ради (КП «ККП» РМР) Олег Стогній. Міському голові довелося просити пальне в місцевих підприємців.

Шлях вирішення проблеми вцілому, говорить Іван Яременко, бачить один: зробити надавачем послуг КП «ККП» РМР. «Підприємству гроші дали, нехай проводить тендери, купує техніку, на наступній сесії визнаємо надавачем послуг», – говорить він. Але протягом місяця, доки Комбінат комунальних підприємств закупить техніку, переукладе договори з людьми, владі доведеться «бігати з простягнутою рукою, позичати солярку, обдзвонювати самоскиди й возити в ручному режимі».

Завершився полілог про сміття зовсім неочікувано: сваркою зі шквалом емоцій та використанням досить промовистих звинувачень на адресу мера. Не витримав саме керівник КП «ККП» РМР, який водночас є й депутатом міської ради – Олег Стогній. Імпульсивно директор комунального підприємства зреагував на розповідь Сергія Салатуна про те, що останній, мовляв, іще минулого тижня підписав розпорядження, щоб у суботу та неділю в місто вийшли і спрацювали всі комунальні підприємства, залучивши транспорт. Та розпорядження так і не виконали.

Це брехня, заявив Олег Стогній. Не було ніякого розпорядження і ніякої вказівки, це при тому, що його підприємство працює і в суботу, і в неділю. «Розстріляти, а не преміювати!», – завершив Олег Анатолійович свій емоційний виступ.

Хто знає, як там насправді було, але на офіційному сайті міської ради розпорядження голови про організацію вивозу сміття таки міститься, датований документ 10-м березня. Щоправда, говориться в ньому про те, що організація вивозу сміття протягом 11-12 березня доручається заступникові мера Іванові Яременку й ні слова про комунальні підприємства.

Окрім злощасного сміття, згадали мерові ще й меблевий комбінат. Виступили представники «За Україну!». «Узялися» депутати за це підприємство декілька місяців тому, коли Сергій Салатун призначив уже згаданого Сергія Хоронька на посаду радника після того, як не вдалося зробити останнього заступником міського голови. Не хочуть депутати бачити в раді колишнього «регіонала», про це говорили й раніше, про це зайшла мова й на останній сесії. А може, причина прозаїчніша, і хтось таки претендував на місце заступника мера з питань економіки. У всякому разі, це лише здогадки, а от інформація про те, що меблевий комбінат, який нібито пов’язаний із родичами міського голови, ухиляється від сплати оренди за землю, здається, звучить переконливо.

Раніше земельна ділянка була надана колективному підприємству «Роменський меблевий комбінат» у постійне користування, зазначила депутат Юлія Магденко. Пізніше були внесені зміни до земельного кодексу, частину ділянки в комбінату було вилучено, й керівники повинні були привести у відповідність свою землевпорядну документацію, але цього не зробили. «По документах земельної ділянки немає, і в них не виникає обов’язку сплачувати орендну плату», – зазначила Юлія Анатоліївна.

«Не чіпайте мене з тим підприємством…, підприємство – не міського голови», – була відповідь Сергія Салатуна на закиди депутатів. Очільник Ромен також зазначив: коли раніше чув ці звинувачення, запросив до себе керівника підприємства. Той нібито запевнив: усе, що треба, – доплатили, відповідні документи про це є, далі працюють правильно.

Урешті-решт чи то через гори сміття, чи то за «поганий приклад», чи за все разом премією міського голову таки обділили. Водночас заступники мера, секретар міськради та керуюча справами виконавчого комітету за березень отримають грошову винагороду в розмірі, як було визначено раніше, 200% посадових окладів.

Джерело: novpoglyad.com.ua

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення