У Сумах роблять батончики із цвіркунів

Про такий перший досвід вживання в їжу цвіркунів розповів доцент кафедри харчових технологій Сумського національного аграрного університету Дмитро Бидюк.

Спеціальне борошно науковець придбав у США. Воно складається із дрібно перемелених цвіркунів. Американці вживають в Його в їжу, адже цвіркуни – надзвичайно багаті на протеїн.

“Зовсім недавно в лабораторії кафедри технології харчування СНАУ, що знаходиться в комбінаті громадського харчування, ми вперше разом із Вікторією Каблюк виготовили “смаколики з цвіркунів” – протеїнові батончики з додаванням борошна з цвіркунів! Це тема її магістерської роботи. Та не тільки вперше виготовили, а й вперше продегустували! Ми спробували додавати до складу батончиків до 10% цього порошку. Звичайно виріб недосконалий та потребує доопрацювання. Але цікаве з цього всього те, що навіть за вмісту цвіркунів 10% вони взагалі не відчувалися. Лише колір став темнішим за контроль”, – розповів науковець Дмитро Бидюк.

Наступними кроками буде розроблення ZERO Bar (без лактози, глютену та цукру), а також органічних протеїнових батончиків із цвіркунами, поділилися планами науковці СНАУ.

45139556_2211074882259106_2414664041541664768_n

45153162_2211074792259115_8235604896796114944_n

Нагадаємо, науковці вишу вже презентували штучне сало, а їхній проект їстівної тари здобув 4-те місце на міжнародному конкурсі екорозробок у Копенгагені.

Джерело: http://spec-kor.com.ua/

Поділитися в соціальних мережах