Вищий антикорупційний суд дав роз’яснення щодо запобіжного заходу, обраного Володимиру Поцелуєву
26 компаній підрядників із різних областей України будують фортифікаційні споруди на СумщиніФОТО
У Сумській громаді перевірили стан водних об’єктів
Поліція охорони Сумщини передала на озброєння військових FPV дрони
У Сумах стартував чемпіонат області зі швидких шахів та шахів бліц
Оголошено про конкурс на посаду директора установи «Агенція регіонального розвитку Сумської області»
У Сумах після прибирання території містяни скаржаться на пошкоджені тротуарні доріжкиФОТО
Сумська “Вікторія” програла у Львові
Президент вручив державні нагороди працівникам «Сумиобленерго»
На Сумщині без електропостачання – 67 населених пунктів
Депутата Сумської облради Володимира Поцелуєва, якого підозрюють у хабарництві, відпустили під заставу 1,9 млн грн
На Сумщині вибухотехніки поліції знешкодили авіаційну ракету Х-59ФОТО
На Тростянеччині гасили пожежу на кургані, де раніше проводили історичні реконструкції
Подробиці ДТП за участі учбового авто: троє постраждалихФОТО
Конотопська «Волошка» стала учасником Національного рекорду України
“Біда на всіх одна, тому допомагаємо всім”. Історія волонтерки з Сум Алли Літвінової
У Сумах почали прибирати занедбану територію біля колишнього заводу SELMIФОТО
Сумські хокеїстки стартували на Кубку європейських чемпіонів з перемоги
Юний вокаліст із Шосткинщини здобув перемогу у Всеукраїнському патріотичному конкурсі
В Юнаківці усувають наслідки обстрілів селища російськими керованими бомбамиФОТО
В яких лікарнях Сумщини можна отримати безоплатну послугу з реабілітації
На Сумщині проводяться заходи з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин
Три команди із Сумщини зіграють у фіналі Аматорської футзальної ліги України
У Шостці водій Mitsubishi врізався у Ford та втік з місця подіїФОТО
Як працює пошкоджена обстрілами лікарня у Великій Писарівці
Юні тростянчани відзначилися на чемпіонаті України таеквондо
У Середино-Буді усього 48 дітей, котрі підлягають під примусову евакуацію
У Шостці пройшов фестиваль студентської творчості «Переможна весна- 2024»
Як на Сумщині лікують опікові травми
На Сумщині поліцейські повідомили про підозру жінці, яка займалась сутенерством

Шосткинці вимагають повернути теплопостачальну організацію в комвласність

Вчора, 13 грудня, у мікрорайоні Капсюль відбулися збори мешканців багатоквартирних будинків, які обслуговує теплопостачальна організація «Шостка-тепло» (вул. Березовий Гай, Заводська, Бульварна,  Стальська, Слобідська, 3-го пров. Джамбула, пров. Народного). Збори ініціювали активісти, мешканці цих же будинків Наталія Пономаренко, Василь Старков, Вероніка Мигаленко.

На зустріч запросили представників міської влади, депутатів, керівництво ТОВ «Шостка-тепло», журналістів.

Присутні висловлювали обурення з приводу підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення, високих тарифів на опалення. При цьому капсюльчани відзначали, що залишає бажати кращого якість послуг «Шостка-тепло». Люди обурені тим, що опалення дороге, а в їх квартирах (а це 12 будинків на 100-150 квартир) – холодно. Батареї ледве теплі. Лише в окремих квартирах температура повітря 17-18 градусів, на останніх поверхах і в кутових квартирах 12-14. Так само холодно і в двох дитсадках №4 і 29 і школі №4. При тому, що в цьому ж мікрорайоні, в будинках, де послуги теплопостачання надає «Імпульс» – значно тепліше.

Крім того, присутні відзначали необхідність утеплення магістральних тепломереж. Труби, що йдуть до будинків, місцями зовсім заізольовані, голі (в останній раз, за ​​словами виступаючих, їх утеплювали року три назад), відповідно, є втрати тепла.

Як зазначає Наталія Пономаренко, в їхньому будинку №35, під час опалювального сезону (чомусь не влітку), теплопостачальна організація зняла лічильник тепла на будинок. А без будинкового лічильника, якщо на вулиці плюсова температура, вартість опалення дорожче.

До того ж 5 грудня стався випадок, коли один з будинків №33 по вул. Заводській на день зовсім відключили від опалення без підстави, не повідомивши попередньо ні мешканців, ні ЖКО. Тоді на місце виїжджали представники міської влади, теплопостачальної організації, опалення включили тільки до вечора.

З приводу ситуації, що склалася, зверталися і в міськвиконком, і на «гарячу» урядову лінію, але марно ….

Керівник ТОВ «Шостка-тепло» Дмитро Чичак на збори не приїхав, але на зустрічі був присутній його заступник.

Як пояснив головний інженер ТОВ «Шостка-тепло» Дмитро Савченко, повірка внутрішньобудинкових лічильників проводиться один раз на 4 роки. В даному будинку, де зняли лічильник, повинні були перевіряти в наступному році. Але на момент початку опалювального сезону під час обходу була встановлена ​​несправність лічильника, тому його зняли і відправили на перевірку і ремонт в Суми і вже отримали назад.

Що стосується відключення опалення в будинку №33 по вул. Заводській, Дмитро Савченко пояснив, що мешканці будинку з метою економії зливають воду з систем опалення в каналізацію в квартирах.

– Раніше, в 80-і роки цей будинок користувався гарячою водою (там так була зроблена розводка) з систем опалення. На сьогоднішній день ситуація інша. О першій годині ночі в системі опалення впав тиск з 5,2 до 4,2 і пішло підживлення 5 кубів на годину. Це зафіксували наші прилади, які контролюють тиск і температуру. Вранці ми пішли шукати цей злив або порив. З’ясували, що в цьому будинку йде слив. Закрили подачу і обратку в будинку, і в системі нормалізувався і тиск, і підживлення. Опалення ми відключили лише на пару годин, щоб з’ясувати, де йде витік. Опалення було включено в 18.00 в присутності працівників «Водоканалу», міськвиконкому … Ті, хто створили ініціативну групу, нехай пройдуть по квартирах цього будинку і виявлять товариша, який зливає, – розповів Дмитро Савченко.

Капсюльчани обурилися, адже в батареях практично холодна вода, і опалення, як вони відзначають, дали тільки до 21.00.

– За листопад, коли практично не було опалення, у людей «поплив» ремонт в квартирах, з’явилася цвіль. Чому ми повинні платити «Шостка-тепло» ?! За те, що я почав піднімати бучу, щоб навести порядок, вони без будь-яких підстав прийшли, відключили мій будинок від опалення, а потім мене звинуватили, що я краду по 7 тонн води, на 3-му поверсі, самовільна врізка! – каже Василь Старков.

На зустріч з жителями мікрорайону приїхали і представники влади: в.о. заступника міського голови Ольга Ткаченко, представники управління житлово-комунального господарства Геннадій Мелашенко та Микола Краснощок.

– На місця виїжджає комісія, ці останні дні температура теплоносія йде, згідно з графіком. Були дні, коли йшло зниження, а температура на вулиці була мінусова – до мінус 11, і в будинках, як кажуть тепловики – недогрів. За ці дні і в будинку, де один день було відключено опалювання, людям оплата буде знижена … Я задоволена цією зустріччю, є ряд болючих питань, які люди з ходу задавали, і я про це не все знала, йдемо на контакт, чекаю до себе , і будемо всі питання вирішувати індивідуально, – зазначила Ольга Ткаченко.

За її словами, по котельні створена комісія, яка буде розбиратися в проблемних питаннях. Підняли і питання індивідуального опалення. За словами Ольги Ткаченко, міськвиконком наполягатиме, щоб “Шостка-тепло” не перешкоджало людям, які мають дозвіл комісії міськвиконкому на установку.
Нагадаємо, в жовтні поточного року з міського бюджету рішенням виконкому міськради було виділено 1,5 млн. грн. для виплати одноразової матеріальної допомоги (по 950 грн.) жителям мікрорайону Капсюль, яких обслуговує ТОВ «Шостка-тепло», на компенсацію витрат на послуги з теплопостачання. Ці гроші повинні були надійти в «Шостка-тепло», щоб погасити заборгованість за газ. Чи не погасивши 90% боргу, теплопостачальна організація не змогла б отримувати газ і розпочати опалювальний сезон. Ольги Ткаченко повідомила, що і на сьогоднішній день борги у людей за опалення ще є:

– Проблеми з «Шостка-тепло» ніхто не приховує. Була ситуація, коли ми разом з вами, жителями і депутатами, вирішили ситуацію, щоб запустити це підприємство. Підприємство знаходиться в стадії ліквідації. На сьогодні борг населення – 11 будинків, яке обслуговує це підприємство, – складає більше 5 млн. Потрібно разом, не тільки влади, боротися за те, щоб у нас було комфортно і тепло.

За підсумками зустрічі присутні створили ініціативну групу на чолі з Василем Старковим. Сформували вимоги до теплопостачальної організації: утеплити тепломережі, підвищити температуру опалення, повідомляти мешканців про зняття лічильників і запрошувати на час зняття показань, щодня теплопостачальним організаціям «Шостка-тепло» та «Імпульс» передавати параметри води в теплосистеми представникам ініціативної групи.

Якщо протягом двох тижнів вимоги не будуть виконані, капсюльчани мають намір йти до міського голови і на сесію міськради з вимогами повернути теплопостачальне підприємство з приватної в комунальну власність, тобто в руки громади.

Шостка. Інфо

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення