Вчора
Протягом дня росіяни здійснили 28 обстрілів Сумської області
Суд відправив депутата Сумської облради під варту із заставою у 3 млн грн
У Сумах збили 82-річного велосипедистаФОТО
На Сумщині гасили пожежу біля музеюФОТО
Сумським підприємствам заборгували 380 мільйонів
“До прильотів уже звикли”: як живуть у прикордонному селі на СумщиніФОТО
У Сумах учбове авто потрапило в потрійну ДТП
На Охтирщині виявили забруднення каналізаційними стоками
У Тростянці комунальний транспорт стане безкоштовним
У Глухові поховали військового Андрія ВаськоваФОТО
Дев’ятеро сумських науковців працюють в університеті Ліверпуля
Як в Охтирці допомагають переселенцям із Великописарівської громади?
Депутату Сумської облради обирають запобіжний захід в антикорупційному судіФОТО
Освіта Сумщини отримала додатково 36 млн: на що підуть гроші?
У Сумах шахрай 10 разів продав неіснуючий трактор
Наступного тижня у Сумах стартує місячник з благоустроюВІДЕО
Житель Сумщини відповість перед законом за побиття співмешканки
На Роменщині чоловік незаконно нарубав дерев на 45 тисяч гривень
Житель Сумщини не зміг отримати документи на авто через борги
За пошкодження об’єктів електроенергетики та крадіжки трансформаторної оливи двоє жителів Сумщини сіли в тюрму
Юні каратисти з Глухова завоювали 6 медалей на міжнародному турніріФОТО
Учениця із Сумщини стала призеркою Всеукраїнської олімпіадиФОТО
На Сумщині продовжують працювати евакуаційні маршрути
Роменський “Рятувальник” знявся з чемпіонату та кубку України
У Шостці попрощалися з добровольцем Анатолієм Лисенком
Цьогоріч 88 мешканцям Охтирки затвердили компенсацію за пошкоджене житло
Сумські хокеїстки стартують на Єврокубку
Сумчанин допоміг виявити чоловіків, які займалися незаконним виловом раківФОТО
Сумських школярів навчатимуть шахам на уроках фізкультури
На Сумщині зменшується кількість електричок

Мер Глухова звільнив начальника відділу освіти

Ще з середини минулого тижня по Глухову стали розповзатися чутки про прийдешні звільнення директорів шкіл і начальника відділу освіти Глухівської міськради.

Фарби згущалися все новими пікантними подробицями навколо предмету розмови. Словесні баталії про кадрові перестановки поступово посилювалися, і вже в перший день поточного тижня чутки підтвердилися фактами – Васянович звільнили. Відповідне розпорядження віддав мер Глухова Мішель Терещенко. Підстава – невідповідність займаній посаді.

Новину про звільнення підтверджує Людмила Васянович. “Учора я отримала о 16.10 лист, підписанний міським головою, що прийнято рішення мене звільнити за п.2. ст.40 кодексу закону про працю за невідповідність займаній посаді, і пропонують мені переведення на вакантні посади – спеціаліста у фінансове управління і ЦНАП, хоча я вчитель. Я, відповідно написала, що у звязку з тим, що рішення прийняте немотивоване, я на цей час відмовляюсь. У мене щорічна оцінка добра, грамота до 8 березня за високий професіоналізм, на мене накладались свого часу частково обов`язки заступника міського голови замість Маріанни Іванівни. На мене нема ніякої догани, і тут мене відстороняють за невідповідність займаній посаді. Звісно, я буду подавати позов. Друге, у чому мене звинувачують – це те, що я не розробила положення про конкурс на посаду директорів закладів загальної і середньої освіт і не збираюсь розроблять. В поясненні я написала, що ініціатором конкурсу за законом є засновник, тобто Глухівська міська рада в особі міського голови. Ніхто не ініціював конкурс, а я не можу перетягувати на себе функції засновника“.

Першою про звільнення очільниці відділу освіти повідомила на своїй сторінці у Фейсбук заступник міського голови Маріанна Васильєва. “Сьогодні, після того як Васянович Л.Г., начальник відділу освіти Глухівської міської ради, відмовилась звільняти депутатів-директорів шкіл №2 Рябуху А.П., №4 Гурець Е.А, №5 Попову С.В.,отримала лист про прийняте рішення міського голови щодо її невідповідності займаній посаді….

За словами Маріанни Іванівни, начальницю відділу освіти звільняють через її відмови усунути від займаних посад директорів ЗОШ №2, 4, 5. Також, посадовиця написала про наступні кроки, які зробить чинна влада, а саме про ракіровки в сфері освіти з подальшою розстановкою ”зручних“ людей з близького оточення на ключових постах. “Наступним кроком “фантастичної команди” буде призначення особи з близького оточення т. в. обов’язки начальника відділу освіти для того, щоб все ж таки директорів звільнили. Такого беззаконня в нашому місті ще ніколи не було!!!!”

Привідом для подібних міркувань є цілком об’єктивні причини, аргументами якої є недавні перестановки на місцях – посади начальника УСЗН, начальника водоканалу, головлікаря займають лояльні до чинної влади люди. Лобіювати свої інтереси довелося з боєм, якщо згадати про те, в який напруженій обстановці проходили конкурси на вакантні місця. Винятком є ​​тільки посада начальника водоканалу – там “без шуму і пилу” затвердили товариша чоловіка секретаря Глухівського міськради Сергія Рака.

Забігаючи наперед, Маріанна Васильєва анонсувала і своє майбутнє звільнення під тим же привідом, що і у Людмили Васянович – невідповідність займаній посаді: “І до речі, дякую вам за те, що і мене 17 травня буде звільнено за цією ж статтею тільки рішенням виконавчого комітету…”

З іншого ракурсу на звільнення очільниці відділу освіти дивиться секретар Глухівської міськради Олена Демишева. З якого? Вона не спростовує, і не стверджує, але все-таки підтверджує звільнення Людмили Васянович. За словами Олени Миколаївни, Васянович звільняють за наказом Міністерства освіти. А ще тому, що вона завдала шкоди бюджету міста в розмірі 50 тис. грн. “Не знаю чому саме Маріанна написала саме таку причину звільнення, бо Васянович було звільнено по пам’яті не скажу як стаття називається, але за те, що вона не виконує і не збирається виконувати накази Міністерства освіти. А міський голова відповідає особисто за делеговані повноваження (ті, що йдуть від Міністерства). Під час виборів, ОВК пошкодила комунальне майно (фізичне зношення, не навмисне). По законодавству вони повинні відшкодувати. Але Васянович не вжила жодних заходів, щоб вчасно відшкодувати ці збитки. Ми про це дізналися вже після закриття рахунків ОВК. Крім того (поки виясняємо обставини) освіта не правильно (занизила) суму відшкодування комунальних послуг для ОВК, чим сумарно по двух позиціям завдано шкоди бюджету міста десь на 50 тис. грн.”

Однак, ствердження Олени Демішевої з приводу нанесених збитків бюджету міста Людмила Васянович називає безпідставними обвинуваченнями. “ОВК працювало на президенських виборах на Путивльській, 1 – це еколого-натуралістичний відділ МЦПО. Ми заключали з ними договір, що по закону покладено про відшкодування комунальних послуг за воду, за світло і за тепло – тим, чим вони користувались. Ми виставили рахунки по лічильникам. Ми домовлялись, що при можливості вони дадуть частину грошей зверху комунальних послуг, як для зміцнення матерільно-технічної бази. Так як бухгалтера їхні не знали правильну процедуру, казначейство сказало, що таких повноважень від ОВК, окрім комунальних послуг, у нас нема. Тому збитки, які рахуються у 50 тис. безпідставні. Комунальні послуги вони заплатили. І ви можете зайти на Путивльську, 1 і впевнитися у цьому. Тим паче, все життя – це їхня юридична адреса на виборах, там знаходиться ОВК і оплачуються тільки комунальні послуги. Вони оплачені на рахунках міського центру позашкільної освіти. Бухгалтерія відділу освіту перераховує гроші, тому що у них немає своєї бухгалтерії.”

На питання “Чи спростовуєте ствердження, що Васянович звільняють з тієї причини, що вона відмовляється звільняти директорів школи 2, 4, 5? І чи будуть звільняти Рябуху, Гурець та Попову? Якщо так, то з яких причин?”, Олена Демішева відповідає: “Цього мені не відомо. Відомо тільки, що були претензії (скарга) у Кіяшко стосовно неадекватної поведінки директора другої школи. Про 4 та 5 школу взагалі нічого.”

Проте, Людмила Григорівна наголошує, що привідом для її звільнення якраз стала відмова звільняти директорів. “Після подій 9 квітня 19 року, коли проводилась віче-акція проти призначення Кіяшко, деякі директори шкіл активно виступали проти Руслана Володимировича Павленко. Діюча влада вважає, що директори шкіл проявили себе аморально. Я не побачила в їхніх висловлюваннях аморальної поведінки.  Ніяких заяв, звернень,  скарг про аморальну поведінку директорів шкіл до відділу освіти не надходило. Я не була безпосереднім учасником подій, а вони вважають, що на підставі слів Кіяшко я повинна звільнити Аллу Петрівну за аморальну поведінку.”

Як тільки “погана поведінка” начальників отримує суспільний резонанс, система викреслює вчора ще цілком придатних співробітників зі штату. Щоправда, суспільного резонансу, пов’язаного із “поганою поведінкою” Людмили Григорівни не було, але привід для звільнення знайшли.

Нагадуємо, Людмила Васянович займала посаду начальника відділу освіти Глухівської міської ради з 27 листопаду 2013 року.

hlukhiv.info

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення