У сумських школах перевірили харчування
Постійно діюча комісія з питань перевірки організації харчування дітей у закладах освіти міста у четвер, 19 квітня, вивчала, як це зроблено у школах № 17, № 23. Суттєвих недоліків не виявлено, запевняють у мерії Сум.
У школі № 17 гарячим харчуванням охоплено 775 учнів (625 – учні 1-4-х класів, 150 – учні 5-11-х класів), серед них 120 – учні групи продовженого дня, 73 – учні, батьки яких беруть, брали участь у проведенні АТО, восьмеро – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 22 –учні з малозабезпечених сімей, 14 – діти-інваліди.
Кількість учнів, які охоплені гарячим харчуванням у школі № 23, – 799 (734 – учні 1-4-х класів, 65 – учні 5-11-х класів), 120 учнів групи продовженого дня, 83 учні, батьки яких беруть, брали участь у проведенні АТО, 12 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 28 учнів з малозабезпечених сімей, 16 дітей-інвалідів.
Дієтичне харчування (стіл № 5) організоване у школі № 17 для восьми учнів, у школі № 23 – для 19 учнів та передбачає у закладах освіти тільки зміну технології приготування страв.
Вартість сніданку учнів 1-4 класів, пільгових категорій в обох закладах загальної середньої освіти становить 14 грн.; обіду для учнів, які відвідують групу продовженого дня та учнів пільгових категорій, – 14 гривень.
Постачання продуктів харчування до школи №17 здійснюють ФОП Артюх Ж. С., ФОП Артюх О. І., ФОП Оломпієва Н. М., ФОП Мандрика С. С., ПО «Сумський виробничий комбінат».
Школа № 23 співпрацює з КОРП «Дрібнооптовий», ПО «Сумський виробничий комбінат», ФОП Хромова І. В., ФОП Коваленко А. М., ФОП Оломпієв М. Б., ПП «ОПТ ПЛЮС», ФОП Давиденко Є. О.
Договори на постачання продуктів харчування укладені. Продукти постачальниками завозяться своєчасно, централізовано з супровідними документами, які підтверджують походження, безпечність та якість продуктів харчування та продовольчої сировини.