9 травня 2021 року виповнилося рівно 6 місяців, як обірвалося життя видатної людини та професійного лікаря. Олександр Ємець, який до останньої секунди був на зв’язку та намагався врятувати інших, сам отримав поразку у боротьбі із підступною хворобою, відправившись у вічність…

Учора рідні та друзі лікаря створили благодійний фонд імені Олександра Ємця та закликають усіх небайдужих долучатися до благородної справи – рятувати життя. А тим, кому потрібна допомога благодійного фонду, можна звертатися за номером телефону +380504074026 або у месенджер на сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, Олександр Ємець довгий час очолював «Дитячу клінічну лікарню Святої Зінаїди» Сумської міської ради. Він помер від наслідків коронавірусної інфекції у листопаді 2020 року. 2021 рік оголосили в Сумській ОТГ роком Олександра Ємця. 24 лютого на сесії Сумської міської ради депутати проголосували за присвоєння йому звання “Почесний громадянин міста Суми”. Крім того, невдовзі у Сумах з’явиться сквер імені Олександра Ємця.