Сапувавши клумбу на подвір’ї свого будинку, 82-річна жителька с. Богданівка натрапила на небезпечні знахідки:

– Цапую я значить і чую як на носику моєї цапки «скреготить» залізо. Я потягнула за предмет. Потім другий, третій…Викопала п’ять боєприпасів. Мені так страшно стало, тому я віднесла і поклала їх у себе на городі, – розповіла журналістам Shostka News Ніна Титова.

Жителька Шосткинщини звернулась за допомогою до фахівців. Сьогодні, 15 квітня, на місце події виїхала група піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

– Було встановлено, що дані боєприпаси, у кількості 5 одиниць – це мінометні міни часів Другої світової війни калібром 50 мм. Знахідку ми забрали та знешкодимо шляхом підриву на спеціально відведеному місці. Крім цього, була перевірена територія, де жінка знайшла міни, інших вибухонебезпечних предметів там виявлено не було, – зазначив Костянтин Лапко, заступник начальника групи піротехнічних робіт, капітан служби цивільного захисту.

Піротехніки звертаються до громадян з наполегливим проханням дотримуватись заходів безпеки у разі виявлення боєприпасів або схожих на них предметів.

– Даних знахідок не можна навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести, застерігає Костянтин Лапко.

Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби. Пам’ятайте, вилучення та знешкодження даних боєприпасів можуть здійснювати лише відповідні фахівці.