На Сумщині через загрозу боїв виробництво цикорію звели до мінімуму
У селі Залізняк, що у Сумській області, звели до мінімуму вирощування та переробку кавового цикорію.
Про це розповіла керівниця цикорного проєкту села Залізняк Ольга Шляжко, пише AgroPortal.ua.
Грантові кошти витратили на придбання інвентарю та обладнання для вирощування, переробки і приготування цикорію. Модель роботи була такою: десяток домогосподарств села вирощували цикорій і здавали його для проведення майстер-класів і дегустацій у бібліотеку-кав’ярню.
“На сьогоднішній день вирощуванням і переробкою цикорію займаюсь тільки я, бо наше село відноситься до зони можливих бойових дій, тому заборонені масові заходи. У зв’язку з цим ми не можемо у повному обсязі проводити рекламу і продаж цикорію, тому скоротили виробництво”, – сказала керівниця цикорного проєкту села Залізняк Ольга Шляжко.
Площа вирощування сьогодні складає 0,5 сотки. Але за першої можливості селяни із задоволенням продовжать цю справу.
Зараз цикорій замовляють переважно постійні клієнти як лікувальний напій для підтримки здоров’я. Водночас його продовжують популяризувати — наприклад, передали Євгену Клопотенку корінь цикорію, аби він спробував приготувати з нього страви.
Підписуйтесь на нас у ТЕЛЕГРАМ
Підписуйтесь на нас в ІНСТАГРАМ