У популярному супермаркеті Сум продають рибу наче з Чорнобиля
У Сумах в одному із відомих супермаркетів продають живу риба, що має пошкодження та не виглядає здоровою. Фахівців запитали, чи має право магазин збувати таку продукцію.
“Для того, аби щось говорити зі 100% впевненістю, потрібно провести лабораторні дослідження, але навіть при візуальному огляді продукту чітко видно ознаки паразитологічного захворювання, що згідно правил продажу цієї продукції категорично забороняється. Не дозволено збувати рибу, яка не має товарного вигляду: має кислуватий запах, зовнішні пошкодження, м’яку консистенції м’яса, тьмяну луску чи каламутні запалі очі. Тут все це наявне у повному обсязі”, – коментує т.в.о. начальника управління захисту прав споживачів Алла Степаненко.
До слова, при температурі води в акваріумі 11-15 градусів живу рибу можна зберігати не більше доби (у літній період). Після закінчення терміну придатності продукту, його мають прибрати з прилавків.
Джерело: http://spec-kor.com.ua/