У замороженій курці виявили перевищений вміст антибіотиків
Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській інформує, що до Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення системи (RASFF) від 28 квітня 2021 року № 2021.1780 fup-9 стосовно виявлення перевищення максимального рівня доксицикліну (133µg/kg-ppb) у замороженій курці, що експортувалась з Бельгії (виробник: Artislach nv, Buggenhount; оптовик: Kipco-Damaco N.V., Oostrozebeke) до Польщі (одержувач: Biuro Handlowe HAND-FOOD Krzysztof Szewczuk, Chelm), після чого зазначену продукцію перероблено на м’ясо механічного обвалювання (Zaklad Przetworstwa Rolno-Spozywczego Ubojnia Drobiu Andrzej Merchel, Mlawa) та надіслано до України (отримувач: ТОВ «М’ясний торговий дім», вул. Академіка Каблукова, 21, 1-2, м. Київ, 03065).
Доксициклін — напівсинтетичний антибіотик з групи тетрациклінів для перорального і парентерального застосування.
Відповідно до статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.
У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області за т. (0542)77 90 43.