Жителям Сумщини рекомендують не купувати з рук “молочку” під час спеки
Щоб унеможливити псування молочної продукції на СТ «Шосткинський ринок», її дозволяється реалізовувати у молочному павільйоні тільки дві години від дати проведення ветсанекспертизи, про що ставиться відмітка в експертному висновку. Про це повідомляє Шосткинське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області.
При високій температурі розмноження різних бактерій, відбуваються дуже швидко, і ті, хто купують продукти, цього не помітять за смаком чи зовнішнім виглядом. Найбільш небезпечним є сальмонельоз, який є хворобою брудних рук, якщо ви, наприклад, купуєте неохолоджені молочні продукти, м’ясні продукти чи рибу на вулиці. Взагалі категорично не дозволяється реалізовувати ці продукти без охолодження. Тож споживач таким чином умовно економить кошти, але лікування буде значно дорожче.
Крім того, можуть бути різні бактерії групи кишкових паличок, що призводить до діареї, підвищення температури, запаморочення. Це також зумовлено антисанітарними умовами реалізації. Вакуумна упаковка жодним чином не дозволяє зберігати продукти і не захищає від розмноження хвороботворних бактерій, адже палички клостридії та ботулізму розвиваються без доступу повітря при підвищених температурах. Тому на вакуумному пакуванні завжди стоїть температура нижче 10 градусів.
“Тому перше правило — ні в якому разі не купувати на стихійному ринку. Адже невідомо, де і ким воно вироблене, ще й без охолодження і пам’ятайте, що, купуючи в місцях недозволеної торгівлі, ви завжди чимось ризикуєте”, – закликають у Держпродспоживслужбі.
Овочі і фрукти під час спеки не будуть псуватися, бо вони містять багато води, але вони будуть просто всихати. Тому можна не отримати тих смакових якостей, які ви очікуєте. Але це не стосується ягід, які поширені зараз і можуть дуже швидко пліснявіти. Якщо ягоди злегка роздавлені, то при високій температурі десь знизу чи посередині вони почнуть пліснявіти. Отруєнь, які характерні, для білкових продуктів, ми не отримаємо, але настрій зіпсуємо.
Про умови та терміни зберігання різних продуктів влітку читайте тут.
Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ
Читайте нас також в ІНСТАГРАМ