У Конотопі відновили теплопостачання
На Сумщині фіксується найбільше спроб заходу ворожих ДРГ
На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено 4 приватні та 3 багатоквартирні житлові будинкиФОТО
У Сумах прибирають будівельне сміття навколо будинку, зруйнованого “Шахедом”
Шосткинські футзалісти – “бронзові” призери Кубку Києва
Тиждень триває евакуація з Великописарівської громадиФОТО
У Білопіллі вогнеборці врятували житловий будинокВІДЕО
У перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії в Сумах за тиждень з’явилося 27 дітей
У Ромнах оперативно ліквідувавши пожежу, вогнеборці врятували 4 гаражіВІДЕО
Вночі та зранку обстрілів зазнали 5 громад Сумщини
Вчора
На Сумщині протягом дня зафіксовано 214 вибухів: обстрілів зазнали 11 громад
У Конотопі відновлюють теплопостачання після ракетного удару
Майже 27 млн грн шкоди нарахувала екоінспекція від атаки Сум “Шахедами” 6 березня
Сад у флаконі: обираємо ідеальний квітковий парфум
У Сумах пройшов турнір на честь Героя-чемпіона
У Шосткинській громаді переселенці отримають набори насіння
У Сумах поховають захисників України Андрія Захарова та Андрія Сіробабу
Студенти СНАУ отримуватимуть стипендії Президента України
У Сумах визначили переможців конкурсу юних виконавців на народних інструментах «Віртуози Сумщини – 2024»
Сумський ветеран став чемпіоном Європи
У Сумах внаслідок вчорашнього удару – розорені могили та вирва посеред кладовищаФОТО
На Сумщині триває спад захворюваності на ГРВІ та грип
Прокуратура відстояла вирок для агента РФ, який провів понад 120 одиниць техніки окупантів по території Сумської області в напрямку Києва
В Охтирці оголосили тендер на ремонт доріг
Ворог вдарив по Конотопу і населених пунктах Сумського району
У Попівці на Великописарівщині залишається близько 20 людей, з ними відсутній зв’язок
Куди поїхати недалеко від Берліна: найкращі місця
Обувь 5.11: слияние военного стиля и повседневной практичности
Нардеп Михайло Ананченко з колегами працює над посиленням ППО для Сумщини
Стан тривожності: причини та способи боротьби з нею

Експрезидент ФК «Суми» Геннадій Дем’яненко прокоментував антирейтинги сумської команди

Професійна футбольна ліга Україна оприлюднила головні цифри та факти десятого туру чемпіонату серед команд клубів Другої ліги ПФЛ України сезону 2021/22. За деякими позиціями сумська футбольна команда опинилася в своєрідному антирейтингу цього турніру. За коментарем з цього приводу ми звернулися до експрезидента ФК «Суми», заслуженого юриста України Геннадія Дем‘яненка.

«Ситуація просто жахлива. З різницею в три м’ячі програна кожна друга гра. Фанати та вболівальники команди надзвичайно розчаровані. І головна причина не в футболістах чи тренерському штабі. Причина банально проста – бездарне управління муніципальним підприємством, неефективне використання ресурсів та спортивної інфраструктури громади. Керівництво клубу не розуміє сутності функціонування та завдань клубу, потреб футболістів, відсутня комунікація з тренерами. По суті професійна некомпетентність. Меру умисно не доповідають реальний стан справ в команді, до міських депутатів керівник з’являється лише за грошима. Красномовний факт – на жодному матчі команди в цьому сезоні не помічено ні мера чи його заступників, ні міських обранців. Це зрозуміло, ніхто не хоче споглядали розгроми. Так тривати далі не може, необхідно негайно зробити висновки та якнайскоріше відновити ефективне управління комунальним клубом», – прокоментував Геннадій Дем’яненко.

Нагадаємо, що безвиграшна та пропускна серії ФК «Суми» тривають шість матчів підряд,  програшна – три матчі, команда друга за кількістю пропущених м’ячів (25). Загалом сумчани цього сезону зіграли одинадцять матчів (десять в чемпіонаті, один в Кубку), з яких у восьми програли, зіграли дві нічиїх, вибороли одну перемогу та стабільно обіймають передостаннє, п’ятнадцяте місце в турнірній таблиці групи Б чемпіонату.

Відлуння матчів, що відбулися в минулий уїк-енд у Другій лізі. Шість червоних і 12 пенальті у турі. Друга ліга: головні цифри та факти десятого туру, – йдеться на офіційному сайті ПФЛ України.

Переможна серія Лівого Берега триває дев’ять матчів, запорізького Металурга – шість, аналогічна серія вишгородського Діназа переривається на позначці у п’ять матчів. Безпрограшна серія запорізького Металурга триває десять матчів, Лівого Берегу – дев’ять (лише ці дві команди ще не програвали), Скорука – вісім, маріупольського Яруда – п’ять, аналогічна серія черкаського ЛНЗ переривається на позначці у вісім матчів, вишгородського Діназу у п’ять. Безвиграшна серія одеської Реал Фарми та АФСК Київ триває десять матчів, ставищенського Любомира – дев’ять (лише ці три команди ще не вигравали в поточному сезоні), ФК Чернігів, ФК Суми – шість, аналогічна серія чернівецької Буковини переривається на позначці у п’ять матчів. Безнічийна серія одеської Реал Фарми триває 15 матчів, дунаєвецького Епіцентра – 11, львівських Карпат, ставищанського Любомира, київського Лівого Берега, дніпровської Перемоги – дев’ять, вишгородського Діназа та черкаського Дніпра – вісім, херсонського Кристала та ФК Тростянець – сім, вінницької Ниви та МФК Металург Запоріжжя – шість, аналогічна серія київського Рубікона переривається на позначці у 12 матчів.

Пропускна серія черкаського Дніпра триває 14 матчів, одеської Реал Фарми – десять, ставищанського Любомира – дев’ять (лише ці три команди пропускали в усіх матчах поточного сезону), ФК Суми та СК Полтава – шість, зорянських Балкан, херсонського Кристалу та МФК Миколаїв – п’ять, аналогічна серія новокаховської Енергії переривається на позначці у десять матчів, миколаївської Вікторії у п’ять. Програшна серія одеського Реал Фарма триває десять матчів, ставищанського Любомира – дев’ять, херсонського Кристалу – п’ять. Серія без вилучень вишгородського Діназу триває вже 38 матчів, дунаєвецького Епіцентру – 19. Гольова серія Гліба Літюка (Яруд) триває чотири матчі. Суха серія Антона Осадчука (Скорук) – триває чотири матчі та 400 хвилин (повторення рекорду сезону), серія Ярослава Котлярова (МФК Металург) триває три матчі та 346 хвилин, аналогічна серія Ібрагіма Суаїба (Перемога) переривається на позначці у три матчі та 393 хвилини. Безгольова серія Любомира зі Ставище тривала шість матчів та 650 хвилин, одеського Реал Фарма – п’ять матчів та 512 хвилини, ФК Чернігів – три матчі та 392 хвилини. Сергій Чеботаєв (Таврія) стає автором 11 самострілу в поточному сезоні.

Підсумки ігрового туру Загалом зіграно 15 матчів: шість перемог господарів, три нічиї, шість перемог гостей. Забитий 41 м’яч (у середньому 2,73 за гру), господарі забили 23 м’ячі, гості – 18. У першому таймі було забито 18 м’ячів, і 23 у другому. Арбітрами були показані 78 попереджень та шість червоних карток, також були призначено 12 пенальті (три не реалізовані). У турі зафіксовано чотири дублі, один хет-трик та три впевнених перемоги. Голи: найперший – Сергій Кравченко (МФК Миколаїв, шоста хвилина), найпізніший – Андрій Нелін (Вікторія, 90+6 хвилина).

Пенальті та вилучення. Пенальті реалізували: Віктор Мартян (Дніпро, двічі), Андрій Глоба (ФК Суми), Валерій Гайван (ФК Тростянець), Андрій Співаков (Лівий Берег), Мохамед Яссін Абузраа (Реал Фарма), Дмитро Щербак (СК Полтава), Володимир Прийомов (Балкани), Владислав Бондар (Енергія). Пенальті не реалізували: Олексій Зенченко (ФК Чернігів), Владислав Бобров (Любомир), Євгеній Немтінов (Епіцентр). Третє вилучення у Другій лізі: Микола Жовтюк (Кристал), друге: Віталій Слищенко (Кристал), Ігор Маляренко (Нива), перше: Руслан Грабовський (Рубікон, у восьмій грі), Ілля Зінов’єв (ФК Суми, у десятій грі), Євгеній Радченко (ФК Вовчанськ, у десятій грі).

Воротарі. Суха гра в активі п’яти голкіперів: Павло Кравцов (Яруд), Віталій Рева/Ярослав Проценко (Лівий Берег), Антон Осадчук (Скорук), Ярослав Котляров (МФК Металург), Денис Дьяков (ФК Вовчанськ).

Ювілеї гравців. 15-й м’яч у Другій лізі забиває: Віктор Мартян (Дніпро, перший у грі), п’ятий: Андрій Глоба (ФК Суми), Денис Кожанов (Карпати Львів). Дебютний м’яч у Другій лізі забивають: Дмитро Мамро (Яруд, у восьмій грі), Павло Пастухов (ФК Тростянець, у дев’ятій грі), Владислав Галушка (ФК Вовчанськ, у десятій грі), Юрій Іваночко (Дніпро, у 12-й грі0, Євгеній Могіль (Рубікон, у 15-й грі), Мохамед Яссін Абузраа (Реал Фарма, у 16-й грі), Святослав Шаповалов (Скорук, у 20-й грі), Кирило Кривобороденко (ФК Чернігів, у 22-й грі). Шостий дубль у Другій лізі: Василь Палагнюк (Буковина), перший: Дмитро Мамро (Яруд, у восьмій грі), Павло Пастухов (ФК Тростянець, у дев’ятій грі), Андрій Співаков (Лівий Берег, у восьмій грі). Перший хеттрик у Другій лізі: Віктор Мартян (Дніпро, у 108-й грі). 110-ту гру у Другій лізі проводить: Юрій Цапій (Вікторія), Андрій Лиховидов (Реал Фарма), соту: Микола Жовтюк (Кристал), 80-ту: Борис Орловський (Буковина), Віктор Серденюк (Балкани), 70-ту: Владислав Кушнір (Кристал), 60-ту: Євгеній Коваленко (МФК Металург), 50-ту: Андрій Ткачук (Карпати Львів), Микола Буй (Епіцентр), Андрій Запорожан (Лівий Берег), Антон Євдокимов (ЛНЗ). Дебютують у Другій лізі: Денис Почерін (Буковина), Кирило Баранцов (АФСК Київ).

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення