Вчора ввечері на вул. Данила Галицького сумчанка Світлана Міняйло стала свідком того, як хлопчик років 12 намагався гасити дощечкою сміттєвий бак із пластиком, який моментально спалахнув після того, як він кинув туди запальничку.

Пластиковий бак-купол спочатку вибухнув, а потім згорів вщент. Поруч знаходились скинуті обрізані гілки дерев та припарковані автівки. На місце події викликали пожежників.

«Шановні батьки дітей віком 10-14 років!

Я не питаю у вас, чому в період обмежень “червоної зони” ваші діти бігають по вулиці, і навіть не питаю чому десятирічки бігають по вулиці о восьмій вечора, коли вже темно. Я у вас питаю – чому ваші діти, перебуваючи повністю безконтрольними з вашого боку, підпалюють сміттєві баки запальничками?

Сьогодні практично на моїх очах почалася пожежа – я побачила, як хлопчик років 12 намагався гасити дощечкою сміттєвий бак з пластиком, який моментально спалахнув після того, як він кинув туди запальничку. Відігнала дітей, викликала пожежників, спілкувалась з поліцією – ось так поверталась додому (((

Пластиковий бак-купол спочатку вибухнув, а потім згорів вщент (з чого його роблять?) Поруч скинуті обрізані гілки дерев та багато припаркованих автівок. Що було б далі, аби не приїхали пожежники, навіть боюсь уявити.

Маю надію, що слідчі, які виїхали на місце події, визначать чия то дитина та навчать батьків виховувати дітей і контролювати що, де і коли вони роблять!

На відео зняла як працювали пожежники (Данила Галицького, 35). Просто жах!», – написала сумчанка.