У Сумах 3 червня вітер зламав кілька дерев. Гілки одного впали на дорогу вулиці Богуна, на Хіммістечку зламалося сухе дерево. Травмованих не було. Кілька днів тому також впала гілка на Другій Староріченській, поблизу вулиці Чеснова. Вона влучила на дах господарських приміщень. На вулиці Петропавлівській одне дерево тримається на іншому.

Начальник управління житлово-комунального господарства міськради Олександр Кисіль сказав, що у Сумах прибиранням зламаних дерев займається комунальне підприємство “Зеленбуд” і приватна фірма “Статус-Є”. Завдання їм дає департамент, пише Суспільне.

“По Чеснова було звернення сьогодні, тому комісія реагує, зараз працівники — на виїзді. На Петропавлівській ситуація така, що дерево, стара горобина, впало на інше. Також комісія була на виїзді і прийняте рішення прибрати це дерево, але ніякої аварійної ситуації немає, тому що одне дерево підтримує інше, але реагуємо. По Богуна обстеження відбулося, будуть дерева прибиратися. Якщо падають гілки або дерева, мешканці або очевидці звертаються на службу 1580 або звертаються до департаменту інфраструктури”, — говорить Кисіль.

За інформацією сумського гідрометцентру, на 3 червня вони прогнозували поривчастий вітер місцями до 20 м/с і така погода буде ще 4 червня. “Вчора Сумським обласним центром з гідрометеорології було виписане штормове попередження на сьогодні про посилення вітру до 15-20 м/сек. Наразі в області вітер зафіксований — 12-14 м/с. Однак протягом дня ще очікуємо окремі пориви до 15-20 м/с. Буде завтра ще зберігатися швидкість вітру 12-15 м/сек, окремі пориви — до 18 м/сек. Поступово швидкість вітру знижуватиметься і буде в межах 7-12 м/с”, — сказав начальник Сумського обласного центру з гідрометеорології Олександр Пономарьов.