У ході слідства встановлено, що обвинувачений з приміщення церкви у м. Буринь викрав одяг священнослужителя, 42 воскові свічки, майже 200 маленьких іконок, близько 30 натільних хрестиків і ладанок тощо. У подальшому винахідливий молодик одягав на себе викрадений одяг та під виглядом священнослужителя продавав церковну продукцію. Одягнений у рясу, він їздив у залізничному транспорті та пропонував пасажирам купити в нього викрадені іконки.

Як з’ясувалось, саме пасажири залізничного транспорту були основним джерелом доходів молодика. Не маючи постійного місця проживання, він потягом переїжджав з одного міста до іншого. По дорозі вибирав момент, коли пасажири втрачали з поля зору свої речі, забирав їх або ж викрадав гаманці. Також молодик допомагав жінкам переносити сумки, з яких потім зникала цінні речі.

Не проходив обвинувачений і повз припарковані автівки. Він проникав усередину і забирав звідти всі цінності. Усього доведено причетність обвинуваченого до 7 крадіжок.

Разом з тим, молодик знайшов пенсійне посвідчення, яке давало право на безкоштовні поїздки в електропоїзді. Він вклеїв туди свою фотокартку, переправив рік народження, надпис «за віком» виправив на «по інвалідності». Саме під час використання підробленого документа його затримали правоохоронці.

Обвинувачений зізнався у скоєному, запевняв, що розкаюється. Не зважаючи на молодий вік, він вже був двічі засуджений. Вперше за крадіжку речей у пасажирки потягу на Хмельниччині, а вдруге за викрадення смартфона з сумки жінки під час служби в церкві на Сумщині.

Молодика визнано винним та з урахуванням невідбутої частини покарання за попереднім вироком засуджено до 3 років 8 місяців позбавлення волі (ч. 2, 3 ст. 185 та ч. 1, 4 ст. 358 КК України). Прокуратура готує апеляційну скаргу і наполягає на суворішому покранні.