Протягом дня на Сумщині зафіксовано 188 вибухів
У Шостці погодили перейменування однієї з вулицьВІДЕО
Робота юної глухівчанки отримала Гран-прі на Всеукраїнському конкурсі мистецтв
У Ворожбі через ворожі обстріли зник мобільний зв’язок
У Шосткинській громаді 768 осіб отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій
Сумчани розповіли про російську атаку по інфраструктуріФОТО
На Сумщині горів житловий будинокФОТО
У Середина-Буді через обстріли сталася пожежаФОТО
У ФК “Тростянець” — новий головний тренер
Ексмер Лисенко знову вляпався у скандал: цього разу через незадекларовану автівкуФОТО
До 7 років позбавлення волі засуджено двох учасників організованої групи
У центрі Сум водій наїхав на патрульногоВІДЕО
На Сумщині поменшало учнів та вчителів
Двоє учасників молодіжного стажування поповнили лави сумського самоврядування
У Шосткинську бібліотеку передали книги з різних куточків України
Діти Шосткинщини, евакуйовані з 5-кілометрової зони, отримали гуманітарну допомогуФОТО
У Сумах виконком надав дозволи на літні майданчики і точки з продажу кави
У ДТП на Сумщині потрапило навчальне автоФОТО
Танцювальний дует із Шостки підкорив конкурс у столиціФОТО
Які проєкти з будівництва та відновлення реалізують на Роменщині?
У Конотопі почали відключати боржників від мережі водовідведення
Студентки Шосткинського медколеджу – переможниці міжнародного конкурсу мистецтв
Шоскинський стрибун виграв змагання в Арканзасі
На війні загинув захисник із Конотопщини Віталій Скакун
Водне поло: сумчани – на четвертому місці
На Охтирщині чоловік позбавив життя свого товариша
Колишньому сумському посадовцю заочно повідомлено про підозру у вчиненні держзради
У Тростянці перейменували 62 топоніми
У сумських лучників – дві бронзи
Росіяни вдарили по інфраструктурі Сум

5 правил вибору безпечної та смачної паски

Як має бути упакована паска, на що звернути увагу на маркуванні і у складі паски, розібралась журналіст програми «Ранок з Інтером з 7.00 до 10.30» Віра Босук. Щоб купити смачний та безпечний великодній хліб, треба пам‘ятати про наступне:

1. Шукайте на пасці маркування. Уважно читайте склад паски на етикетці. Важливо, щоб серед складників тіста не було жодної «Е-шки», натомість у складі якісного виробу має бути масло, а не маргарин. Якщо на пасці немає етикетки, то виріб краще не купувати.

2. Обирайте паску без кольорової посипки. Саме в декорі міститься більшість шкідливих барвників, зокрема Е110, Е124, Е133, які можуть зашкодити здоров’ю. Для дітей ці добавки дуже шкідливі. Е110 призводить до втрати концентрації уваги. Е124, навпаки, призводить до гіперактивності дитини. Е133 викликає приступи задухи.

3. Різні за вагою вироби можуть коштувати однаково. Перевірені Вірою Борсук паски іноді відрізнялись від заявленої ваги на 25%. Виріб завжди можна переважити на контрольних вагах.

4. Купуйте паску тільки в упаковці: на відкриту випічку осідають пилюка, мікроби від нездорових людей тощо. Журналісти «Інтера» побачили паски, які продавались на вулиці поряд з трасою. Про якість та безпечність таких хлібів годі й говорити.

5. Зверніть увагу на дату виробництва: не беріть паски, на яких кольорова посипка вже почала танути. Ймовірно, випічку зберігали в непристосованих умовах.

Домашня паска, звичайно, буде смачнішою й безпечнішою, але й дорожчою – за рахунок натуральних складників. За підрахунками журналістів «Ранку з Інтером з 7.00 до 10.30», вартість домашньої паски цього року сягне 250 грн.

Рецепт смачної паски від програми «Інтера» «Готуємо разом» 

На 2 паски потрібно

Пшенична мука – 500 г

Тепла вода 180 мл

Сухі дріжджі – 1 уп

Цукор – 100 г

Яєчний жовток – 2 шт

Ванільний цукор – 2 ч.л.

Масло – 50 г

Йогурт без наповнювачів – 150 мл

Цедра лимона – 1 ст.л.

Ізюм – 100 г

Цукрова пудра – 2 ст.л.

Сіль – 2 щіпки

Приготувати опару для тіста: покласти в теплу воду дріжджі, половину цукру і змішати. Накрити і поставити в тепле місце на 15 хвл.

Окремо змішати жовтки, другу половину цукру, ванільний цукор, сіль, масло, йогурт і цедру лимона. Додати опару і акуратно все змішати. Потім додати муку і вимісити тісто. Накрити і поставити в тепле місце на 1,5 год.

Вимісити тісто ще раз. Додати ізюм і цукрову пудру. Форми для випікання змазати маслом і поставити у духовку. Випікати 45 хвл при температурі 175 град.

Для глазурі змішайте цукрову пудру з лимонним соком.

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення