Сморід відчувається навіть при закритих вікнах у мікрорайонах Порт, КВРЗ, Сім вітрів та інших місцевостях поблизу Попівки. Причиною неприємного запаху є діяльність Попівського експериментального заводу, який виробляє компоненту антидетонаційної добавки для бензинів. Сморід іде від бардполів заводу, спеціальних озер-відстійників.

Подібні проблеми були у місті й минулого року і теж десь у ці дні. Державна екоінспекція у Сумській області вимагала призупинити діяльність заводу, але як бачимо, питання це не вирішило.

Директор заводу Павло Шабан знає про проблему і стверджує, що ведуться роботи з уникнення цього в майбутньому. Він пообіцяв, що в серпні завод працювати не буде, а отже кінець літа обійдеться без смороду. Що робити жителям Конотопа та Попівки до серпня – він не уточнив. «Роботи над утилізацією барди без зливу на бардополя ведуться ще з минулого року… Відновлено дріжджовий цех для участі в процесі або для очищення хоча б частково… Вже вкладено багато… Це проблема для всіх нас… Не думайте, що ми сидимо склавши руки… Заходи вживаються… У серпні завод працювати не буде… Дякую за розуміння».