На Сумщині подорожчала свинина
За даними Держкомстату, в Україні споживається в середньому на одну особу 52,8 кг м’яса та м’ясопродуктів на рік, з яких яловичина становить 14%, свинина – 37%, птиця – 47%, інші види м’яса – 2%. Середньостатистичне споживання м’яса та м’ясопродуктів на Сумщині на 1 особу становить 48 кг на рік.
За результатами моніторингу, станом на 12 червня 2020 року закупівельні ціни на молодняк великої рогатої худоби вищої вгодованості (враховуючи ПДВ) становили в середньому 38,62 грн за 1 кг живої ваги, свиней – 43,25 грн. Порівняно з тижнем раніше молодняк великої рогатої худоби подешевшав на 0,8% (-0,29 грн), свині подорожчали на 1,7% (+0,75 грн).
Для порівняння в середньому по регіонах України відповідно до минулого тижня ціни на велику рогату худобу знизилися на 0,3%, свиней збільшились на 2,8% і становлять 38,82 грн та 43,61 грн за кг живої ваги (з ПДВ).
На регіональному споживчому ринку у цьому році спостерігається достатня пропозиція м’яса та м’ясопродуктів.