На Сумщині здорожчає цукор
За інформацією Національної асоціації цукровиробників України “Укрцукор”, виробництво цукру в 2019-2020 маркетинговому році (із вересня цього року по серпень наступного) складе 1,1-1,2 млн т, що на третину менше, ніж роком раніше.
Оптово-відпускні ціни на цукор 2019-2020 рр. виростуть на 18% – до 13 тис. грн/т у зв’язку зі зменшенням виробництва цукру. Це сталося через зменшення посівних площ під цукровим буряком, несприятливих погодних умов і поширення хвороб рослин. Крім того, за оцінками асоціації, у цьому сезоні в Україні будуть працювати 32 цукрових заводи.
Раніше “Укрцукор” прогнозував, що виробництво цукру в Україні може скоротитися на 23-29% у порівнянні з попереднім роком – до 1,3-1,4 млн т. Таким чином, прогноз із 5 серпня погіршився.
segodnya.ua