На Сумщині суттєво виросли надої
У січні–вересні 2016 року в області вироблено 45,5 тис. т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі), молока – 320,5 тис. т, яєць – 320,6 млн.шт.
Перевищили рівень аналогічного періоду 2015 року з виробництва м’яса сільгосппідприємства 12 районів Сумщини: з них найбільше – Середино-Будського, Путивльського, Ямпільського, Шосткинського, Тростянецького та Буринського.
Виробництво молока проти січня–вересня 2015 року збільшилося у сільгосппідприємствах 8 районів області, а найбільше – Шосткинського – на 19,5%, Лебединського – на 18,8%, Конотопського – на 15,9% та Глухівського – на 13,4%. Середній надій молока від однієї корови збільшився проти січня–вересня 2015 року на 47 кг і становив 3939 кг.
Чисельність поголів’я худоби на 1 жовтня цього року в усіх категоріях господарств становила 156,3 тис. голів великої рогатої худоби, у т. ч. корів – 83,8 тис. голів; свиней – 141,4 тис. голів; овець та кіз – 44,6 тис. голів; птиці – 6926,9 тис. голів.