Жителі Сумської області стали менше купувати м’яса
Про це повідомив генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. За його словами, на прикладі свинини вони спробували з’ясувати, як змінилася купівельна спроможність українців.
Отже, згідно з дослідженнями, за останній рік, з квітня 2017 по квітень 2018, на середню заробітну плату можна купити свинини в середньому по Україні на 9 кг менше. Падіння купівельної спроможності становить 11%.
У Сумській області станом на квітень 2017 року споживання свинини на середню заплату одного жителя в рік становило 67 кг. У квітні 2018 року ця цифра скоротилася на 8 кг і закріпилася на рівні 59 кг, тобто кількість свинини в раціоні середньостатистичного сумчанина скоротилася на 12%.
«Найбільше падіння споживання відбулося в столиці, Київській та Волинській областях. У них купівельна спроможність скоротилася відразу на 15 кг свинини. При цьому тільки дві області можуть пишатися збільшенням споживання свинини – це Дніпропетровська і Донецька. Жителі цих регіонів у цьому році можуть дозволити собі на 5 кг цього м’яса більше, ніж у минулому році», – повідомляє Олексій Дорошенко.