У Сумах на хабарі піймали заступника декана
Геннадій Демʼяненко про візит Президента України на Сумщину: Це важливий символ підтримки та солідарності з нашими жителями та захисниками
На Сумщині рятували чоловіка, у якого під час пожежі зупинилося серцеВІДЕО
У центрі Сум виявили чоловіка в розшуку
На проспекті Перемоги — ДТПФОТО
Опалювальний сезон у Сумах завершиться 1 квітня
Поліція оприлюднила наслідки обстрілів Сумщини за добуФОТО
Команди Сумщини стартують у фіналі Аматорської футзальної ліги України
Зеленський зустрівся зі студентами СумДУ
Уперше за останні два роки на Сумщині зафіксовані покуси людей кажанами
У Шостці в останній день березня закінчиться опалювальний сезон
У Сумах затримали чоловіка за збут наркотиківФОТО
Сумщині обіцяють мільярд гривень: в обласному центрі презентували платформу «Зроблено в Україні»
Сьогодні в Сумах вирішуватимуть, коли закінчити опалювальний сезон
На Сумщині погасили марку “Міста героїв. Охтирка”ФОТО
Найстаріша садиба: чи оновлять маєток Кондратьєвих у Старому Селі?ФОТО
На блокпості в Сумах зупинили п’яного водія
Вночі та зранку росіяни обстріляли чотири громади Сумщини
Вчора
На Сумщині протягом дня зафіксовано 179 вибухів
Президент вручив державні нагороди жителям Сумщини
Нардеп Михайло Ананченко – про візит Володимира Зеленського: «Сподіваємося, що зброї, а особливо – засобів ППО, на Сумщині стане більше!»
Підкуп начальника Сумської МВА: депутатам Сумської облради повідомили про підозру
У Шостці з 1 квітня збільшиться на 15% тариф на воду
35 років: як працює Свеська школа лижних перегонів
У Глухові нетверезий водій вчинив ДТП, після чого влаштував пряму трансляцію з місця автопригодиФОТО
На реабілітації вдома помер військовий із Глухова
Рятувальники продовжують аварійно-відновлювальні роботи у Великописарівській громадіФОТО
Президент ознайомився з будівництвом фортифікацій на Сумщині
Представники біатлону Сумщини – з медалями на чемпіонаті України
На Сумщині Володимир Зеленський відвідав розташування 117-ї окремої бригади ТрО

Електрифікація залізниці: переваги чи проблеми для Білопілля і Ворожби

9 листопада у Києві на форумі “Велике будівництво: нова залізниця” представили проєкт швидкісного залізничного сполучення. Тоді міністр інфраструктури Олександр Кубраков озвучив перелік міст, частини залізничних шляхів до яких не всюди електрифіковані.

“Велика електрифікація. Ми плануємо щонайменше 500 км наших залізничних шляхів електрифікувати до 2024 року. Важливі напрямки – це Ужгород, Чернівці, Луцьк, Житомир, Чернігів, Суми, Черкаси, Кропивницький, Миколаїв, Херсон, Маріуполь. Це, по суті, для нас – питання державного суверенітету, тому що ми розуміємо, що більшість цих регіонів – прикордонні, їх потрібно з’єднати нормальним залізничним сполученням. Люди мають доїжджати до столиці, пересуватися між містами на комфортних потягах, протягом 4-5 годин”, — сказав Кубраков.

На думку експерта громадської організації “Всеукраїнський центр реформ транспортної інфраструктури” Дмитра Власенка, введення в обіг швидкісних потягів буде можливим тільки після модернізації самих доріг.

“Їх треба вводити тоді, коли їм є по чому їхати нормально. Тобто підвищення експлуатаційної швидкості повинне бути зроблене шляхом модернізації колійного господарства. Повісити дроти – це одне. А якщо швидкість дозволена на рейках 100 кілометрів, а Хюндай може їхати до 160, то потрібні ще капіталовкладення у колійну інфраструктуру”, – зазначив він.

За документами “Укрзалізниці” електрифікувати планують 54 км шляху від Ворожби до Сум. Як зазначено у міністерській бюджетній програмі на 2021 рік, на проєктно-вишукувальні роботи мають витратити понад 16,5 млн грн. Роботи з самого будівництва електромережі планують розпочати у 2022 і завершити їх за два роки.

Електрифікація цієї ділянки, безумовно, пройде і через Білопілля

Які проблеми матимуть жителі міста через ці роботи? Про це попередив присутніх на нараді перший заступник Білопільського міського голови Олександр Кожухов. Він, зокрема, зазначив:

– Електрифікація цієї ділянки дороги не лише пришвидшить час їзди до Києва, а й викличе певні незручності для білопільців. Приміром, одразу з роботами з переобладнання колій треба будувати пішохідний перехід над коліями, адже їх загородять і перейти з мікрорайонів «Сільгосптехніки» чи «Тернівської» до залізничного вокзалу вже через рейки буде неможливо. Необхідно збудувати перехід над коліями, бо не лише пасажирам не дістатись до вокзалу, а й дітям – до школи.

Також порушували питання збереження робочих місць. За словами заступника міського голови, у Білопільській громаді буде встановлено два регульовані залізничні переїзди, тож збільшиться кількість людей, які їх обслуговуватимуть. Окрема тема – роботи під шляхопроводом – мостом, який у народі називають «кобилою».

«У Білопіллі, на Сумщині, частину колій збираються заглибити в землю. Інакше ділянка, яка проходить під автомобільним мостом, не впишеться в проєкт електрифікації залізниці. Йдеться про відрізок шляху від Ворожби до Сум.

За словами Білопільського міського голови Юрія Зарка, раніше ця залізнична ділянка була дуже жвавою. Поїзди тут ходили постійно, кожні 15 хвилин. Зараз їх значно менше, але є надія, що електрифікація пожвавить рух. Для цього потрібно вирішити проблему з мостом у Білопіллі.

– На цьому мосту свого часу було дуже багато аварій. Поворот був під кутом 90 градусів, тому багато машин вилітало на цю колію і було дійсно чимало трагічних випадків. У 2019 році зроблено поточний середній ремонт, значно укріпили палі і в першу чергу збільшили конструкцію, зроблені пішохідні переходи через міст. Бетонні конструкції руйнувалися, камені просто падали на поїзди, на залізничну колію, тому укріпили спеціальною, дуже потужною бетонною сумішшю, – говорить Юрій Зарко.

– Міст був визнаний занизьким для електрифікації ділянки залізниці під ним, тому розглядали кілька варіантів: підіймати міст, або зносити його і робити тоді просто залізничний переїзд, або поглиблювати колію. Наскільки я розумію, найдешевшим, найшвидшим буде – поглибити ділянку колії, – зазначив міський голова.

Тож поки чекаємо оформлення всіх документів і початку робіт. Сподіваємося, що зупинка поїзда залишиться на станції Білопілля (бо одразу дві зупинки в межах 10 кілометрів швидкісні поїзди не роблять), а проїзд подорожчає несуттєво.

Як це вплине на Ворожбу?

24 листопада питання електрифікації ділянки колії «Ворожба – Суми» обговорювали і у Ворожбі під час робочої зустрічі керівництва громади з народними депутатами України Ігорем Васильєвим, Максимом Гузенком і представниками «Південної залізниці».

У ході зустрічі її учасники зупинилися на найбільш проблемних питаннях, що стосуються ворожбянської громади. Це – і подальше існування підприємств на території громади у зв’язку з такою електрифікацією, і можливе скорочення робочих місць на залізниці, і зниження ставки земельного податку, який сплачує АТ «Укрзалізниця».

Як зазначено в інформації на офіційній сторінці Facebook Ворожбянської міської ради, представники регіональної філії «Південна залізниця» запевняють, що після проведення робіт із електрифікації з’являться додаткові робочі місця, що дасть змогу забезпечити роботою працівників навіть у разі скорочення деяких посад і структурних підрозділів.

Ігор Васильєв та Максим Гузенко у свою чергу зазначили, що є можливість укласти меморандум між громадою та керівництвом АТ «Укрзалізниця» щодо недопущення звільнення працівників, де вони, як народні депутати, будуть виступати гарантами.

Також Ігор Васильєв зазначив, що у разі зниження відсоткової ставки земельного податку можливою буде компенсація такої суми шляхом надання субвенції громаді.

Які ж зміни принесе з собою початок електрифікації для Ворожби, чи не потягне за собою низку проблем для її жителів і працівників залізничної станції та наскільки вплине на економіку міста зменшення земельного податку, ми поцікавилися у заступника Ворожбянського міського голови Дмитра Опришка:

– Робити якісь конкретні прогнози та висновки після однієї лише зустрічі з представниками «Південної залізниці» – поки що зарано. Більш зрозумілою ситуація стане після зустрічі та обговорення проблемних питань із представниками «Укрзалізниці» та «Південно-Західної залізниці», яку ми плануємо провести вже на початку нового 2022 року, – зазначив Дмитро Опришко.

bilopillia.city

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення