Вчора
На Сумщині протягом дня зафіксовано 242 вибухи: є поранені
На проспекті Лушпи в Сумах зник один пішохідний перехід
Глухівська громада втратила захисника Анатолія Семерню
У Роменському міжрегіональному центрі швидкого реагування змінили керівника
На Сумщині будуть реорганізовані заклади освіти, в яких навчається менше 45 учнів
Чому банки відмовляють у видачі кредиту?
Білопілля обстріляли із РСЗВ “Град”
У Сумах провели крос пам’яті Сергія Проневича
У п’яти громадах Сумщини реалізовано проєкти груп самодопомоги
У Сумах гасили пожежу в житловому секторіВІДЕО
Кабмін погодив призначення нового голови Сумської РДА
У Сумах попрощалися із захисником Євгеном Суяровим
На Охтирщині чоловіка, який продав взяту в розстрочку вантажівку з причепом, засудили на 6 років
У Шалигинській громаді внаслідок обстрілу поранені дві жінки
У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТПФОТО
У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторіВІДЕО
У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах
У Ромнах попрощаються із захисником Костянтином Горяєв
Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
На Великописарівщині від час обстрілу постраждало подружжя пенсіонерів
Сумські патрульні виявили фейкове водійське посвідчення у 61-річного чоловіка
У СумДПУ починає роботу Центр ветеранського розвитку
На війні загинув захисник з Нижньої Сироватки Олександр Василенко
У Шостці триває екочеледж «Україна квітуча»
Сумські волонтери Черовного Хреста допомогли літньому подружжю з Херсонщини перетнути 2-кілометрову пішохідну зону на кордоні
Установлення злочинного впливу та незаконний обіг заборонених речовин у Сумському СІЗО – судитимуть «смотрящого» та його товаришаФОТО
Сумські скороходи змагались на чемпіонаті світу
На Сумщині через бойові дії без світла 4,2 тисячі абонентів у 68 населених пунктах

Хто винен – люди чи собаки: чим для сумчанки закінчилось звичайне відвідування ринку

На жаль, у Сумах періодично трапляються випадки, коли люди страждають від укусів собак. Звичайно, це дуже боляче, але в історії, що сталася з нашою читачкою, окрім фізичного болю, є ще й моральний аспект: жінка каже, що більше вона постраждала від байдужості людей, які стали свідками цієї події…

– Минулого тижня, у п”ятницю, близько 8.40 ранку я приїхала на Привокзальний ринок, що на вул. Леваневського, – розповідає Людмила. – Поставила машину на стоянку і зайшла не через центральний, а через другий прохід, зі сторони «Насосенергомаша». М”ясний кіоск був відкритий, коло нього були дві собаки, які стояли лапами на прилавку, продавець чи розмовляла з ними, чи підгодовувала – не знаю. Я не розумію, що псам не сподобалося, але вони розвернулися і, гавкаючи, кинулись у мій бік. Справа вибігли ще три собаки і зграєю напали на мене. Уявіть, який це жах, коли на тебе мчать п”ять немаленьких розлютованих тварин! Я злякалася до напівсмерті, одна – вчепилася мені в праву сідницю, інші, кидаючись на мене, намагались вхопити за ноги. Поряд знаходилося два столи, нижчий був у рівень коліна, металевий. І я якимось дивом заскочила на нього, але потім послизнулася (пам”ятаєте, яка стояла погода – дощ, навколо калюжі, в тому числі і на цьому помості) і всією спиною впала на металеву конструкцію. У мене прямо біля обличчя опинилася оскалена собача паща! Не знаю, скільки пройшло часу, мені здавалося – вічність. Мабуть, у мене спрацював інстинкт самозбереження, я підвелася і перескочила на більш вищий дерев’яний стіл. Я кричала, навколо гарчали і гавкали тварини, але відкликати їх ніхто не намагався.

Тут до мене неквапом попрямували три жінки і чоловік, собак, мабуть, усе ж таки відкликали, принаймні від мене вони відбігли. А далі почалося найцікавіше. Жінки сказали мені: «Чого ви кричите, якби ви не кричали, собаки вас би не зачепили, і взагалі ринок вже закритий!» Мене це обурило, я що – через паркан, як злодійка, на територію проникла? В чому я винна? Хвіртка – відкрита, деякі кіоски – теж. Згідно з графіком роботи «Зарічне споживче товариство, ринок змішаної торгівлі» працює з 8.00 до 18.00..

Я була перелякана і розгублена, боліло місце укусу, спина, паморочилась голова, нудило. Трохи оговтавшись, спробувала оглянути свої ушкодження, присутні також переконалися, що мене таки покусав пес. Я зауважила, що буду викликати поліцію. Саме після цих слів чоловік, що був присутній, «ожив» і почав цікавитись, навіщо мені поліція та що я від цього виклику хочу.

Я поплелася до своєї машини і все-таки викликала правоохоронців. Потрібно віддати їм належне – поліцейський екіпаж приїхав дуже швидко, і це були єдині люди, які мені співчували і надали реальну допомогу. Запитали, як я себе почуваю, допомогли дістати та відкрити ліки з аптечки, та заспокоювали мене. Потім я зателефонувала до швидкої, вони скорегували подальші дії, пояснили: якщо немає кровотечі, рваних ран, потрібно самостійно приїхати до травмпункту.

Після спілкування зі мною поліцейські пішли на територію ринку. Хочу зазначити, що весь час, поки я викликала та очікувала поліцейських, спілкувалася з ними, люди, що спостерігали за подією, розмовляли між собою і ніхто з них не намагався ніяк допомогти, хоча б дізнатися, як я почуваюся, води запропонувати…

Коли поліцейські опитували очевидців події, до мене вийшов той самий чоловік, що цікавився, навіщо мені викликати правоохоронців, і запитав, як мене звати, я відповіла. Але потім стало зрозуміло, чого він цікавився. Він повідомив, що він директор цього ринку понад 35 років, і собаки тут ні на кого не нападали. Свого імені він так і не назвав. Його не цікавив ні мій стан і взагалі, чи можу я на даний час спілкуватися та відповідати на його питання. Я попросила його відійти і не тиснути на мене та запитала, чи не хоче він вибачитися. Звичайно, в моєму емоційному стані, від шоку та переляку я могла відповісти йому на підвищених тонах. На що чоловік обурився, сів у машину і… поїхав.

Після спілкування з адміністрацією ринку поліцейські ще раз поцікавились моїм самопочуттям, заспокоїли мене, а потім почали заповнювати документи, а я поїхала до травмпункту.

Як добралася, чесно, не пам”ятаю. У лікарні мені обробили рану, запропонували або відразу вколоти вакцину від сказу, або спостерігати за собаками протягом 10 днів, виписали ліки. Я вирішила зачекати.

У травмпункті про подію повідомили санітарну службу та міську владу, в той же день мені телефонували санітарно-ветеринарна служба, а в понеділок зателефонував головний ветеринар міста, докладно розпитав про подію, з”ясував, що це за собаки. Трохи заспокоїв мене тим, що тварини швидше за все вакциновані, тому що його колега брав щеплення для собак, які мешкають на цьому ринку. За тиждень уже ветлікар ринку повідомив, що всі собаки живі і зовні здорові. Вони постійно живуть на ринку, їх там підгодовують, як мені розповіли люди, кілька цих собак поводяться агресивно, правда, про випадки, коли б вони когось покусали – невідомо. До речі, мій чоловік наступного дня після цієї неприємної пригоди їздив на ринок, подивитися на собак та прояснити ситуацію. Представники адміністрації знову навіть не поцікавилися станом мого здоров”я, але сказали, що вони «переживають»…

Ми зв’язалися з патрульною поліцією області, де нам підтвердили даний випадок. Як розповів прес-офіцер Олег Сологуб, на цей виклик виїжджав екіпаж у складі патрульних Івана Бурима та Владислава Гончаренка. Директор ринку розповів їм дещо іншу версію події. Коли жінка зайшла на ринок, він вже не працював, і тому собак випустили, щоб вони охороняли територію, а тут зайшла покупець. Продавчиня м’ясного кіоску на цей час вже не торгувала і прибирала прилавок. І коли жінка проходила біля нього, собака вчепилась в неї. Їй запропонували викликати швидку, але сумчанка відмовилася. Директор повідомив, що ці собаки паспортизовані, вакциновані і постійно проживають на ринку. Написати заяву в відділені поліції жінка відмовилась і сказала, що зробить це самостійно трохи згодом. На даний час матеріали передані дільничому, який і проводить перевірку.

**

Чия версія події – постраждалої чи адміністрації ближча до істини – судити не беремося. Розуміємо, що жінка перебувала в стресі, Людмила Юр’ївна і сама каже, що не дуже добре пам’ятає, що вона говорила адміністрації, але є законне питання: чому випустили собак, які охороняють територію, коли була відкрита хвіртка на ринок, навіть якщо вона службова?

shans.com.ua

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення