У Шостці пройшов фестиваль студентської творчості «Переможна весна- 2024»
Як на Сумщині лікують опікові травми
На Сумщині поліцейські повідомили про підозру жінці, яка займалась сутенерством
Печія у вагітних: причини проявів та як позбавитись симптомів
Президент вручив ордени трьом сумським медикамФОТО
На території Гетьманського парку розвісили гніздівлі для птахів
У Сумах на частоті 99,4 МГц працюватиме “Авторадіо Україна”
Вибухотехніки поліції Сумщини знищили 5 ракет типу “Повітря – Земля”ФОТО
Подробиці ДТП на проспекті ПеремогиФОТО
Передавала координати, по яким ворог обстрілював Великописарівську громаду – затримано чергову російську агентку
Жителька Шостки потребує допомоги у боротьбі зі складним захворюванням суглобів
“Поїхали в нікуди”: історії людей, які евакуювалися з Великописарівської громади
У Ромнах попрощаються із захисником Владиславом Куліміним
На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено приватний будинок та автомобіль
У Чернігові судять російського генерала, що керував воєнними злочинцями на Сумщині
Вночі у Сумах затримали п’яного як чіп водія без прав
За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 35 вибухів
Вчора
Протягом дня росіяни здійснили 28 обстрілів Сумської області
Суд відправив депутата Сумської облради під варту із заставою у 3 млн грн
У Сумах збили 82-річного велосипедистаФОТО
На Сумщині гасили пожежу біля музеюФОТО
Сумським підприємствам заборгували 380 мільйонів
“До прильотів уже звикли”: як живуть у прикордонному селі на СумщиніФОТО
У Сумах учбове авто потрапило в потрійну ДТП
На Охтирщині виявили забруднення каналізаційними стоками
У Тростянці комунальний транспорт стане безкоштовним
У Глухові поховали військового Андрія ВаськоваФОТО
Дев’ятеро сумських науковців працюють в університеті Ліверпуля
Як в Охтирці допомагають переселенцям із Великописарівської громади?
Депутату Сумської облради обирають запобіжний захід в антикорупційному судіФОТО

К 8 марта 8 сумских спортсменок ответили на 8 вопросов

На 8 вопросов отвечают 8 известных сумских спортсменок и тренеров. Кто-то кратко (из-за занятости на тренировках и соревнованиях, кто-то расширенно, за что им отдельное спасибо).

Наши вопросы:

  1. Как Вы пришли в спорт?
  2. Когда пришли первые победы?
  3. Когда Вы поняли, что спорт это надолго?
  4. Как много вы тренируетесь?
  5. Можно ли в Украине заработать спортом?
  6. Если ли у Вас кумир?
  7. Ваша мечта в спорте?
  8. Какой подарок на 8 марта вам запомнился больше всего?

Ответы наших спортсменок

Евгения Чибисова, стрельба из лука

  1. В стрельбу из лука пришла с массой проблем со здоровьем и без особых амбиций – просто попробовать. До этого 8 лет получала хореографическое образование, позже занималась волейболом и плаванием для поддержки физической формы.
  2. Победы начались уже в первый год занятий, – на первых областных соревнованиях сразу выполнила разряд «кмс» и заняла второе место, позже заняла третье место на чемпионате Украины, а спустя пару месяцев выиграла свои первые кадетские международные соревнования в Польще. Спустя пару лет выиграла свой первый чемпионат Украины в личном зачете, попала в сборную команду, в этот же год завоевала серебро на кубке Европы.
  3. Когда появился азарт и желание превзойти себя.
  4. Тренируюсь 6 раз в неделю, по 3-4 часа в день.
  5. Сложно, но можно.
  6. Кумиров нет, поскольку каждые пару лет в стрельбе из лука появляется «новый прорыв» года, который абсолютно превосходит в своих категориях все предыдущие достижения. Тем не менее, абсолютно идеальных рекордов на всех дистанциях еще никто не установил, поэтому есть еще куда расти, и у всех есть на это шансы. Поэтому всегда нужно стремиться только к максимальным результатам и новым рекордам, не равняясь на других.
  7. Из ближайших планов – привезти медали с юниорского чемпионата мира в этом году. Более глобальные цели – попасть на Европейские игры и возможно в будущем на Олимпиаду.
  8. Очень люблю подарки, получаю их иногда и просто так, без повода, так что сложно выделить что-то одно и самое приятное.

Олена Глазун, бодібілдінг

  1. Спорт завжди був поруч. У шкільні роки займалась легкою атлетикою, брала участь у районних змаганнях (у Білопіллі), були навіть призові місця. Коли навчалась в університеті, то 4 роки займалась індорхокеєм. Також цікавилась фітнесом, зумбою, тай-бо, боксом, пілатесом. Півтора роки займалася йогою, а влітку 2016 року пішла в тренажерний зал і до сьогоднішнього дня тренуюсь регулярно. Не було такого дня, щоб я пропустила тренування, навіть якщо в мене не виходило прийти у запланований день, то я відпрацьовувала програму на наступний. Та й узагалі тренажерний зал – це було моє кохання з першого погляду. Ця атмосфера, цей тренувальний дух і настрій, що заряджає енергією та позитивом на весь день, а всі проблеми та турботи залишаються за дверима залу. А коли я ще й побачила результати своїх тренувань, то зрозуміла, що це кохання взаємне. За кілька місяців занять моя фігура стала більш спортивною, тіло підтягнутим, я нарешті побачила свої кубики пресу. Усі ці зміни й були мотивацією рухатись дали в тому ж напрямку.
  2. Я перфекціоніст у житті. Якщо берусь за якусь справу, то буду в цьому ліпша. Якщо ставлю ціль, то іду до кінця. На першому ж турнірі я стала абсолютною чемпіонкою кубку Карпат 2018. Але, як на мене кожні змагання були для мене переможними, адже я ставала більш впевненою в собі, а форма ставала кращою.
  1. Коли ти стоїш на сцені, тримаючи в руках український прапор, з медалями та кубком, в ейфорії від підтримки залу, і тебе переповнюють емоції, що все це не дарма, і що я змогла. Мені здається спорт та змагання це залежність, спробувавши хоч раз, захочеться ще і ще.
  2. На підготовці до змагань 5-6 разів в тиждень, – це силові тренування на різні групи м’язів та кардіо після тренування або в окремі дні.
  3. Як на мене держава не особливо підтримує бодібілдінг як вид спорту. Але все залежить від спортсмена та його цілей в житті. Все реально головне бажання, а можливості знайдуться.
  4. Не бачу сенсу створювати собі кумирів, єдине що рухає мене вперед – це лише власне відображення у дзеркалі, треба бути кращою версією самої себе! Але, звичайно, в нашому спорті є свої критерії краси, ідеальних пропорцій жіночих форм і для того, щоб бути кращою треба оцінювати себе критично та порівнювати з лідерами як в Україні, так і в світі (Оксана Бригідир, Анна Скворцова, Анна Кулініч, Яна Кузнецова, Наталія Луговских…).
  5. Мрія – стояти на одній сцені з Арнольдом Шварценеггером в момент, коли він вручає мені переможний кубок та вітає з абсолютною перемогою.
  6. Мабуть, це була подорож в теплі краї, на Кіпр, що може бути краще: нова країна, зовсім інша культура та незабутні враження.

Анна Плотіцина, легка ателтика

  1. Під час навчання у школі заняття з фізичного виховання були для мене як ковток свіжого повітря, як у прямому, так і в переносному сенсі)))), тоді як для інших дівчат, то була справжня ката. Не пам‘ятаю чи в 5-му, чи у 6-му класі я брала участь у змаганнях з легкої атлетики від школи – це і було перше знайомство і моя любов до цього виду спорту. Тоді ж мій батько і віддав мене до секції легкої атлетики і потрапила до тренера, який в свій час тренував і мого батька – до Білодіда Олега Федоровича.
  2. У шкільні часи, на місцевих змаганнях відколи я почала відвідувати тренування, перемоги не змусили себе довго чекати. Було важко, а деколи дуже-дуже важко, але я не здавалась!!!
  3. Само якось по життю так виходить, що спорт – мій провідник, а я, у свою чергу, була і буду його частиною!!!!!
  4. Треба розуміти одну важливу деталь у тренуванні, а саме – коли кількість переходить в якість. І не має рецепту на всі часи на питання – а скільки треба тренувань щоб стати переможцем? Все індивідуально.
  5. Так, а чому ні!
  6. Ні, не маю. Але є люди на котрих треба рівнятись.
  7. Свої мрії нікому не розповідаю)))!!!
  8. Гарна вечеря у сімейному колі. А сім‘я наша – велика!!!!

Лилия Кудинова, тренер по каратэ

  1. Папа привел
  2. В 6 лет
  3. В 30 лет)
  4. 25 лет
  5. Нет
  6. Есть, Брюс Ли, Стивен Сигал и мой отец!
  7. Поехать в Японию.
  8. Машина

Марина Самодай, пляжный волейбол

  1. С раннего детства, родители меня и моего брата отправляли на разнообразные секции, такие как гимнастика, плавание, теннис, баскетбол, эстрадные танцы, рок-н-рол и, конечно, пляжный волейбол. В конце концов, мы остановились именно на пляжном волейболе, так как наш отец – заслуженный тренер именно в этом виде спорта.
  2. В 16 лет стала мастером спорта Украины по пляжному волейболу.
  3. Когда первый раз стала на песок.
  4. Очень много. Каждый день хочется быть лучше и лучше. Но иногда полезно делать короткие тайм-ауты, чтобы успеть соскучиться по любимому виду спорта.
  5. Можно, но тяжело. Нужно быть самым лучшим не только на украинской арене, но и на международной.
  6. Есть, это мой брат, Валерий Самодай. Он тоже профессиональный пляжник.
  7. На данный момент попасть на Олимпиаду.
  8. Больше всего в этот день люблю быть в семейном кругу. Как бы банально это не звучало, но приятный подарок был всегда завтрак утром моего отца и брата, – жареная картошка. Ну и, конечно же, внимание – это тоже очень важный подарок.

Евгения Керноз, хоккей на траве

  1. Учитель физкультуры в школе № 20 Шилкин Генадий Григорьевич при школе вёл секцию по хоккею на траве, набирал группу для тренировок, меня заинтересовал этот вид спорта!
  2. Ещё в детстве на турнирах «Эко продукт» и «Сумская осень».
  3. Сложный вопрос) Не знаю… Это было давно))
  4. Тренировки 6 дней в неделю – разовые, в период сборов по две в день… В отпуске поддерживающие физическую форму тренировки дома или в тренажерном зале.
  5. Можно, но для этого нужно много работать. За красивые глазки не платят в спорте). Наш тяжелый труд и победы поощряются.
  6. Кумира нет… Но есть много игроков, на которых можно равняться!
  7. Наверное, как и у каждого профессионального спортсмена – участие на Олимпиаде!)))
  8. Каждый подарок по-своему запоминающийся) Нет лучше или хуже… Главное – внимание!

Марина Коба, кроссфит

  1. Спорт сопровождал меня всю мою осознанную жизнь. Изначально это был волейбол в школе. Сейчас это тяжела атлетика и кроссфит.
  2. Для меня победа это не медаль на шее, а когда ты понимаешь, что с каждым днём ты становишься сильнее, выносливее, быстрее и здоровее!! Победа – это когда с тебя берут пример. Победа – это быть мотиватором для других. А на пьедестал встала на международных соревнования по кроссфиту среди мастеров в 35 лет.
  3. Никогда не понимала, надолго или нет, даже не думала над этим. Для меня спорт это образ жизни.
  4. Тренируюсь 2 раза в день, 5 дней в неделю.
  5. Если коммерческий турнир, то можно.
  6. Так что б кумир, нет. Но многие спортсменки мне импонируют.
  7. Моя мечта, как можно дольше заниматься спортом, оставаться здоровой и востребованной как тренер и наставник!
  8. Это были тюльпаны, подаренные крестным отцом. Мне было лет 5. Мы жили на крайнем севере, в марте температура воздуха доходила до -50. Цветы были тогда из области фантастики.

Настя Манько, фигурное катание, 9 лет

  1. В 6 лет попросила маму запиcать меня на фигурное катание.
  2. В аматорских соревнованиях были и первые места. А в спорте все сложнее. Начинала с последних мест, но уже есть и бронзовая медаль.
  3. Наверное, после первых соревнований.
  4. Тренируюсь 6 дней в неделю. Бывает по 2-3 тренировки в день.
  5. Не знаю. Деньги зарабатывают родители. Я пока могу заработать только медали.
  6. Мне очень нравится, как катается Александра Трусова, Алина Загитова, Евгения Медведева. Часто смотрю их выступления.
  7. Мечтаю, чтобы в городе Сумы построили ледовую арену.
  8. Очень люблю мягкие игрушки. Самый незабываемый подарок был огромный мишка больше меня ростом.

http://sportclub.sumy.ua/

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення