«Корисна програма»: як вибрати найкорисніший рис?
У вівторок, 24 вересня, о 10:00 на «Інтері» вийде новий випуск ток-шоу про якість життя «Корисна програма», присвячений рису. Глядачі дізнаються, як розібратися в різних сортах цього злаку, навчаться відрізняти якісний рис від фальсифікату і збагнуть, який з видів рису найбільш корисний для здоров’я.
Рис – одна з найпоширеніших та широковживаних культур у всьому світі. Він є джерелом білка, складних вуглеводів, вітамінів і мінералів. На його основі готують сотні страв: плов, супи, гарніри і десерти. Існує понад 7 тисяч сортів рису. Кожен з них має свої достоїнства. Від правильного вибору різновиду рису залежать смак і поживна цінність приготованих страв. Чим відрізняються різні сорти рису? Який з них самий якісний і корисний?
«Чим ретельніше очищений рис, тим він менш корисний, тому що корисні речовини містяться в оболонці, – пояснює експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко. – Найкорисніший рис – нешліфований, але він не всім підходить і має ряд обмежень. Його не рекомендується вживати людям із серйозними захворюваннями шлунку і кишечника. Найпоширеніші сорти рису в Україні – шліфований і пропарений – на 70% складаються з крохмалю. І коли ми його їмо, цей крохмаль в організмі перетворюється в глюкозу. Щоб зменшити рівень крохмалю, потрібно зварити рис і покласти його в морозильник».
Як визначити – справжній перед вами рис або підробка? Чи можна схуднути на рисовій дієті? І як готувати рис, щоб він був розсипчастим? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Корисної програми»: лікар-гастроентеролог Галина Незговорова; експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко; експерт із захисту прав споживачів, адвокат Олександр Медведенко; шеф-кухар Юрій Сім. Своїм фірмовим рецептом корисних і смачних ролів поділиться зоряний гість проекту – шоумен Дядя Жора.
«Мені добре заходять і плов, і роли, і просто рис, але, коли його варю, виходить якась в’язка каша, – зізнається шоумен. – У «Корисній програмі» дізнався не тільки всі нюанси приготування рису, а й нові цікаві факти про знайомий продукт. Наприклад, що бурий рис корисніше білого шліфованого. Або – щоб рис вийшов розсипчастим, під час варіння потрібно додати трохи масла, а солити краще вже після приготування».
Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений рису, дивіться завтра, 24 вересня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».
Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать такі випуски «Корисної програми»:
У середу, 25 вересня, о 10:00 – випуск про те, на що звертати увагу при виборі шоколаду. Шоколад люблять усі: і дорослі, і діти. А крім того, він дуже корисний, тому що підвищує активність головного мозку і знижує ризик гіпертонії. Яка різниця між темним, молочним і білим сортами? Чим корисний цей продукт? Як відрізнити якісний шоколад від дешевої підробки? Чому солодощі іноді стають «сивими»? Як шоколад впливає на наш настрій і які екзотичні види шоколаду лежать на полицях магазинів, спробували з’ясувати експерти, серед яких – телеведуча Єва Бажен.
У четвер, 26 вересня, о 10:00 – програма про ковбасу. Варено-копчена ковбаса так популярна, що їй навіть встановили пам’ятник в Новосибірську. Рецепт цього продукту був привезений німецькими майстрами ковбасної справи ще в XVII столітті. Соковите поєднання яловичини і свинини припало до душі царю Петру I і він наказав виготовити власний продукт під назвою «Сервелат». Сьогодні видів ковбаси значно більше, але як вибирати якісну, знають не всі. Що насправді входить до складу ковбаси, яка лежить на полицях супермаркетів? Яким способом можна перевірити її якість? Яка добова норма її споживання з користю для здоров’я? Чи може цей продукт викликати залежність? Вибрати найкориснішу ковбасу допоможе ведучий Олександр Лук’яненко і експерти проекту. Зірковий гість програми – шоумен Дмитро Коляденко.
А в п’ятницю, 27 вересня, о 10:00 вийде випуск «Корисної програми» про сік.
Щоб отримати добову дозу вітамінів, можна замість 5 яблук випити склянку соку. Ми звикли думати, що сік – це корисно. Але чи так це насправді? З чого роблять пакетовані соки і нектари і яка їхня якість? Як виходить відновлений напій? У чому різниця між фруктовими та овочевими соками? Чим корисний кожен вид соку, а чим може нашкодити організму? Вибрати сік допоможе ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Корисної програми».
У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо вам продали неякісний товар, у вас є скарги, пропозиції та поради, пишіть на сайт проекту https://korysno.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію: 067-879-55-91.При використанні матеріалів посилання на телеканал «Інтер» обов’язкове.