На Сумщині під час спалювання сухої рослинності травмовано двоє людей
Як у Сумах тривають ремонти в лікарнях
На Сумщині зафіксували випадок лептоспірозу
У Шосткинській військовій частині змагались кінологи та їх чотирилапі
Правоохоронці інформують громадян про види шахрайств та способи їх уникнення
Підрозділи Сумського прикордонного загону та Національної гвардії України навчаються ефективній взаємодіїФОТО
На Сумщині понад 3,5 тисяч боржників не можуть переоформити майно
Ще дві освітньо-наукові програми СумДУ визнані зразковими
У Шосткинському районі працює 20 пунктів щеплень від COVID-19
За минулу добу поліцейські Сумщини розкрили три крадіжки майна громадян
У Ромнах “банкірша” ошукала чоловіка на 30 тисяч
Місцеві громади отримають додаткове фінансування на соціально-економічний розвиток! – Ігор Молоток
Чоловік лідерки роменського осередку «Правий сектор» під наркотиками побив людину (відео)
На Сумщині проведуть фестиваль субетносів України
У Свеському лісгоспі порахували червонокнижних птахів, комах і рослини
У Сумах на Курському проспекті не розминулися бетономішалка і легковикФОТО
У Роменському лісгоспі на території дендропарку встановили сучасні таблички з QR-кодамиФОТО
У Шостці мопедист потрапив до лікарні після невдалого падіння
Фотофакт: на Роменщині росте «дерево-медаль»ФОТО
За добу на Сумщині 2 857 людей отримали першу дозу вакцини від коронавірусу
В обласному художньому музеї – виставка “Духовні скарби Сумщини”ФОТО
Сумський митрополит взяв участь у церковних урочистостях на чолі з Предстоятелем УПЦ
На Сумщині просто неба покажуть битву 700-річної давнини
У Сумах судять колишнього керівника ДП «Сетам»
У складі спецій, які експортувалися з Польщі, виявили небезпечну речовину
Сумчане пробежали 29 тыс. км
Диодный, неодимовый или александритовый – какой лазер для эпиляции лучше?
Три заклади профосвіти Сумщини отримають кошти на облаштування навчально-практичних центрів
У Роменській міськраді формується нова депутатська група
Ще 5 дитсадкам на Сумщині анулювали ліцензії

«Корисна програма» зустріне Масляну з млинцями!

У вівторок, 25 лютого, о 10:00 на «Інтері» вийде святковий спецвипуск «Корисної програми», присвячений млинцям – головній страві Масляної. Ведучий Олександр Лук’яненко і експерти проекту розкажуть, як приготувати найсмачніші млинці. А зіркові гості ток-шоу – народні артистки України Ольга Сумська та Оксана Пекун, шоумен Дмитро Коляденко, співачка Ярослава Руденко – поділяться корисними порадами та сімейними традиціями святкування Масляної.

Масница, Масляна, Сиропуст, Колодій, Сирна неділя… Як тільки не називали наші предки тиждень перед Великим постом! В цей час за старослов’янською традицією люди весело проводжали зиму і зустрічали весну. А ще влаштовували справжні народні гуляння і досхочу наїдалися млинців.

«Наші предки до святкування Масляної ставилися дуже серйозно і на кожен день цього тижня мали окремі традиції, – розповідає Олександр Лук’яненко. – У понеділок поминали померлих: вранці свекри відправляли невістку до батьків, а ввечері і самі приходили до сватів, щоб поїсти перших млинців і спланувати святкування. У вівторок – доглядали. Хлопці катали дівчат на санях і засилали сватів з надією після Масниці відгуляти весілля. У середу зяті ходили до тещі на млинці. У четвер починали гуляння і зазивали весну танцями та піснями. У п’ятницю теща йшла до зятя, а той намагався всіляко їй догодити. У суботу невістки запрошували в будинок сестер чоловіка. А в неділю просили один в одного прощення і проводжали Масляну ритуалом спалення опудала».

Під час Сирної неділі млинці печуться у величезній кількості, причому найрізноманітніші: з гречаної або пшеничної муки, великі – на всю сковорідку або маленькі – з чайне блюдце. «Млинець повинен бути, як сонце, – рівний, круглий, красивий, а найголовніше – смачний, – вважає заслужена артистка України Ярослава Руденко. – Щороку на Масляну ми сім’єю збираємося за загальним столом, щоб поласувати млинцями з грибами, маком та сиром, а потім співаємо фольклорні пісні, присвячені святу».

У кожної господині є власні рецепти і секрети приготування млинців. «Щоб ваш млинець не виявився «комом», потрібно добре розігріти сковороду і змастити її шматочком сала, а в тісто додати рослинне масло, – радить народна артистка України Оксана Пекун. – У мене білоруське коріння. Бабуся пекла товсті дріжджові млинці на кислому молоці. Це було надзвичайно смачно!»

У нашій країні млинці займають особливе місце в раціоні. «Тонкі млинці дуже популярні в українській кухні, але особливо ми любимо готувати їх на Масляну. З м’ясом, з овочами, ягодами, рибою та іншими начинками, кількість яких обмежується лише нашою фантазією, – розповідає шеф-кухар Євген Клопотенко. – Українці люблять експериментувати, зараз придумані сотні нових рецептів: зелені, червоні, чорно-білі. Самі незвичайні млинці, які я бачив, – з начинкою з курки і шоколаду. Найпопулярніші – гречані. Найдорожчі і модні – з червоною рибою і крем-сиром «Філадельфія». Але яким би не був рецепт, головне – готувати з любов’ю! Тоді все вийде».

Як швидко зробити тісто? Які секрети вдалих млинців? Млинці яких відомих українських господинь виявляться смачніше – Ярослави Руденко, Ольги Сумської або Анни Яківни Білик? І як це блюдо готують в інших країнах світу? Відповіді на ці та багато інших питань – у святковому спецвипуску «Корисної програми» – у вівторок, о 10:00 на «Інтері».

 

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать і інші випуски «Корисної програми».

У середу, 26 лютого, о 10:00 на «Інтері» – програма про м’ясо кролика.

Кролятина цінується у всьому світі, так як містить більше білка, ніж яловичина, баранина і свинина. До того ж м’ясо кролика більш корисне: засвоюється людським організмом на 90%, в той час як білки яловичини, наприклад, всього на 60%. Чому ж кроляче м’ясо рідко можна зустріти на прилавках супермаркетів? На що слід звертати увагу, купуючи кролятину? З якими продуктами краще компонується це м’ясо, а з якими його поєднувати не варто? Скільки може зберігатися м’ясо кролика? І яке блюдо краще готувати з передньої, а яке – із задньої частини кролика, розкажуть експерти ток-шоу. Також корисними порадами і своїми улюбленими рецептами поділиться зоряний гість програми, телеведучий В’ячеслав Соломка.

У четвер, 27 лютого, о 10:00 на «Інтері» – випуск про те, на що звертати увагу при виборі гірчиці.

Хочете додати страві «вогника»? Допоможе найпопулярніша заправка на українській кухні – гірчиця. Адже з нею навіть прості частування стають по-справжньому пікантними. Зараз на прилавках магазинів стоїть безліч видів гірчиці: баварська, італійська, російська, американська, дижонська. Яка з них корисніше? Чи залежить користь гірчиці від її міцності? Як не обпектися з вибором приправи і знайти якісну гірчицю? Чи дійсно вона захищає від застуди? Чи можна з її допомогою схуднути? І наскільки гірчиця ефективна як миючий засіб? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зоряний експерт програми – радіоведуча Вікторія Зубрейчук.

У п’ятницю, 28 лютого, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде випуск «Корисної програми» про кальмари.

М’ясо кальмарів багате білком, тому вважається цінним і корисним продуктом в раціоні людини. Кальмари варять, тушкують, смажать, фарширують, запікають, сушать, маринують, додають в салати і використовують для суші. Але чи для всіх вони однаково корисні? Які види кальмарів ми вживаємо в їжу? У чому особливість кожного виду? Як за зовнішніми ознаками можна визначити їх якість? Чи справді кальмар є дієтичним продуктом, який сприяє схудненню? Як швидко почистити і розібрати тушку кальмара? Що краще приготувати з кожної його частини? І чим відрізняються чорнило каракатиці і восьминога від чорнила кальмара? Серед експертів випуску – телеведуча Світлана Леонтьєва.

А в суботу, 29 лютого, о 10:00 глядачі побачать повтор випуску «Корисної програми» про млинці.

 

Поділитися в соціальних мережах
Спека відступить з початком серпня
Ще одна українка вийшла у півфінал Олімпіади
Зеленський про ціни на електроенергію: З 1 серпня “сюрпризів” для суспільства не буде
Участие в “Крымской платформе” подтвердили 28 стран и международных организаций
В Киеве 9-летний ребенок устроил аварию на электрокаре Tesla
“Все зависит от России”. Зеленский заявил об уверенности в проведении Нормандской встречи
В Харькове банда запугивала полицейских, судей и предпринимателей – рубила топором их автомобили
Леонида Кравчука подключили к ИВЛ, он не может дышать самостоятельно – СМИ
Из-за боев столица Афганистана осталась полностью без света
Стоматолога из Ровно, которая била детей, лишили лицензии
Хомчак покидает пост главнокомандующего ВСУ
В Киеве умер первый пациент, который был заражен штаммом “Дельта”ВІДЕО
В Киеве водитель мусоровоза креативно проучил героя парковкиФОТО
Второй день идет рост: 15 смертей и больше 700 новых зараженных Covid-19
ВОЗ заявила о вреде электронных сигарет и потребовала ограничить их распространение
Получили медаль и упали в общем зачёте: Как украинцы выступили на Олимпиаде в день Крещения РусиВІДЕО
В Италии почти все смерти от коронавируса приходятся на вакцинированных не до конца
В Египте археологи нашли затонувший корабль, которому больше двух тысяч летВІДЕО
Вчора
В Киеве задержали советницу ректора столичного вуза, торговавшую дипломами
После рекомендаций Европейского Совета украинцам открыли границы 14 стран Европы
В младших классах школ Украины введут новую систему оценок. Вместо баллов будут буквы
Леонид Кравчук почти месяц находится в реанимации после операции на сердце
В Африке выпал снег и ударили рекордные морозыВІДЕО
На Волыни суд оштрафовал мужчину за появление в церкви в костюме Адама
Швейцарские ученые предложили готовиться к еще более аномальной жаре из-за потепления планеты
В Германии произошел мощный взрыв на химическом заводе. Власти объявили крайнюю степень опасностиФОТО
В Луганской области “залатали” дорогу стоматологическими слепками зубовФОТО
Украина одержала историческую победу в женском боксе на Олимпиаде в Токио
“Малыш под ключ”. СБУ разоблачила канал торговли детьми за границу. За младенца просили $60 тысяч
Митрополит Онуфрий поздравил украинцев с 1033-летием крещения Киевской Руси