Вчора
На Сумщині знову світло за розкладом: кому завтра пощастить, а кому доведеться з ліхтариком — дивіться нові графіки відключень
Приберіть тризуб — нам тут свій герб потрібен: ексмер Сум виступив проти державної символіки на міських табличках
Липова Долина шукає свій стиль: громада оголосила «кастинг» на герб, прапор і логотип
Після атаки Суми продовжують залишатися без нормального водопостачання: місто переходить на «режим виживання»
Ексдепутат із Глухова має повернути понад 4 млн грн державі: «магія необґрунтованих активів»
Актуальні петиції: сумчани хочуть більше громадських біотуалетів та ще один музей
У Сумах щойно пролунав вибух: збито ворожий “ланцет” прямо в місті
Охтирка прощається з Героєм: загинув Віталій Ждан
Шахрайська пастка в Сумській області: мешканці втратили майже 190 тис. грн
Мери Сумщини “на війні”: Кузьменко і Бова знову обмінялися «червоними картками»
Корупція чи недбальство: у Кролевці закупили обладнання для їдальні на 32 % дорожче?
«Ранок — пішохід, обід — водій». У Сумах день видався небезпечним: дві ДТП і двоє травмованих
У центрі Сум сапери розмінували принтер
«18 годин під сиренами»: Сумщина знову провела добу в режимі виживання
«То не ми!» — Міськводоканал відхрестився від загадкової калюжі на Харківській
У Сумах зупинили тролейбуси: місто терміново підсилює автобусні маршрути
24 листопада
Оприлюднено імена 17 загиблих воїнів Сумщини
У Сумах терміново відкривають Пункти незламності через удар по енергетиці
Б’ють по тим, хто рятує: у Сумах ворог прицільно знищив пожежний автомобіль
«Світло буде — але не всім і не завжди»: Сумчан попередили про нові годинні відключення 25 листопада
На Сумщині росіяни застосували новий вид особливо безжальних мін, схожих на сигарети
Суми знову без води: півміста на сухому пайку, графіки подачі повертаються
“Зникла” школярка знайшлась у подружки: Суми видихнули, поліція — теж”
9-річна дитина поранена під час чергової атаки дронів на Суми: місто знову в темряві
У Шостці помер відомий підприємець
Недбалість чи війни конкурентів: Згорів цех підприємства “Тростянецькі ковбаси”
Охтирка під прицілом Бови і Молотка: запускають своїх «депутатів-агентів» для контролю
Класична пастка для довірливих на Сумщині: 4 000, 7 800 і 58 000 грн просто зникли
Шостка прощається з героєм: Денис Геремес віддав життя за Україну
Трагічна смерть двомісячного хлопчика на Сумщині: батьків можуть посадити на 5 років

«Корисна програма» зустріне Масляну з млинцями!

У вівторок, 25 лютого, о 10:00 на «Інтері» вийде святковий спецвипуск «Корисної програми», присвячений млинцям – головній страві Масляної. Ведучий Олександр Лук’яненко і експерти проекту розкажуть, як приготувати найсмачніші млинці. А зіркові гості ток-шоу – народні артистки України Ольга Сумська та Оксана Пекун, шоумен Дмитро Коляденко, співачка Ярослава Руденко – поділяться корисними порадами та сімейними традиціями святкування Масляної.

Масница, Масляна, Сиропуст, Колодій, Сирна неділя… Як тільки не називали наші предки тиждень перед Великим постом! В цей час за старослов’янською традицією люди весело проводжали зиму і зустрічали весну. А ще влаштовували справжні народні гуляння і досхочу наїдалися млинців.

«Наші предки до святкування Масляної ставилися дуже серйозно і на кожен день цього тижня мали окремі традиції, – розповідає Олександр Лук’яненко. – У понеділок поминали померлих: вранці свекри відправляли невістку до батьків, а ввечері і самі приходили до сватів, щоб поїсти перших млинців і спланувати святкування. У вівторок – доглядали. Хлопці катали дівчат на санях і засилали сватів з надією після Масниці відгуляти весілля. У середу зяті ходили до тещі на млинці. У четвер починали гуляння і зазивали весну танцями та піснями. У п’ятницю теща йшла до зятя, а той намагався всіляко їй догодити. У суботу невістки запрошували в будинок сестер чоловіка. А в неділю просили один в одного прощення і проводжали Масляну ритуалом спалення опудала».

Під час Сирної неділі млинці печуться у величезній кількості, причому найрізноманітніші: з гречаної або пшеничної муки, великі – на всю сковорідку або маленькі – з чайне блюдце. «Млинець повинен бути, як сонце, – рівний, круглий, красивий, а найголовніше – смачний, – вважає заслужена артистка України Ярослава Руденко. – Щороку на Масляну ми сім’єю збираємося за загальним столом, щоб поласувати млинцями з грибами, маком та сиром, а потім співаємо фольклорні пісні, присвячені святу».

У кожної господині є власні рецепти і секрети приготування млинців. «Щоб ваш млинець не виявився «комом», потрібно добре розігріти сковороду і змастити її шматочком сала, а в тісто додати рослинне масло, – радить народна артистка України Оксана Пекун. – У мене білоруське коріння. Бабуся пекла товсті дріжджові млинці на кислому молоці. Це було надзвичайно смачно!»

У нашій країні млинці займають особливе місце в раціоні. «Тонкі млинці дуже популярні в українській кухні, але особливо ми любимо готувати їх на Масляну. З м’ясом, з овочами, ягодами, рибою та іншими начинками, кількість яких обмежується лише нашою фантазією, – розповідає шеф-кухар Євген Клопотенко. – Українці люблять експериментувати, зараз придумані сотні нових рецептів: зелені, червоні, чорно-білі. Самі незвичайні млинці, які я бачив, – з начинкою з курки і шоколаду. Найпопулярніші – гречані. Найдорожчі і модні – з червоною рибою і крем-сиром «Філадельфія». Але яким би не був рецепт, головне – готувати з любов’ю! Тоді все вийде».

Як швидко зробити тісто? Які секрети вдалих млинців? Млинці яких відомих українських господинь виявляться смачніше – Ярослави Руденко, Ольги Сумської або Анни Яківни Білик? І як це блюдо готують в інших країнах світу? Відповіді на ці та багато інших питань – у святковому спецвипуску «Корисної програми» – у вівторок, о 10:00 на «Інтері».

 

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать і інші випуски «Корисної програми».

У середу, 26 лютого, о 10:00 на «Інтері» – програма про м’ясо кролика.

Кролятина цінується у всьому світі, так як містить більше білка, ніж яловичина, баранина і свинина. До того ж м’ясо кролика більш корисне: засвоюється людським організмом на 90%, в той час як білки яловичини, наприклад, всього на 60%. Чому ж кроляче м’ясо рідко можна зустріти на прилавках супермаркетів? На що слід звертати увагу, купуючи кролятину? З якими продуктами краще компонується це м’ясо, а з якими його поєднувати не варто? Скільки може зберігатися м’ясо кролика? І яке блюдо краще готувати з передньої, а яке – із задньої частини кролика, розкажуть експерти ток-шоу. Також корисними порадами і своїми улюбленими рецептами поділиться зоряний гість програми, телеведучий В’ячеслав Соломка.

У четвер, 27 лютого, о 10:00 на «Інтері» – випуск про те, на що звертати увагу при виборі гірчиці.

Хочете додати страві «вогника»? Допоможе найпопулярніша заправка на українській кухні – гірчиця. Адже з нею навіть прості частування стають по-справжньому пікантними. Зараз на прилавках магазинів стоїть безліч видів гірчиці: баварська, італійська, російська, американська, дижонська. Яка з них корисніше? Чи залежить користь гірчиці від її міцності? Як не обпектися з вибором приправи і знайти якісну гірчицю? Чи дійсно вона захищає від застуди? Чи можна з її допомогою схуднути? І наскільки гірчиця ефективна як миючий засіб? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зоряний експерт програми – радіоведуча Вікторія Зубрейчук.

У п’ятницю, 28 лютого, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде випуск «Корисної програми» про кальмари.

М’ясо кальмарів багате білком, тому вважається цінним і корисним продуктом в раціоні людини. Кальмари варять, тушкують, смажать, фарширують, запікають, сушать, маринують, додають в салати і використовують для суші. Але чи для всіх вони однаково корисні? Які види кальмарів ми вживаємо в їжу? У чому особливість кожного виду? Як за зовнішніми ознаками можна визначити їх якість? Чи справді кальмар є дієтичним продуктом, який сприяє схудненню? Як швидко почистити і розібрати тушку кальмара? Що краще приготувати з кожної його частини? І чим відрізняються чорнило каракатиці і восьминога від чорнила кальмара? Серед експертів випуску – телеведуча Світлана Леонтьєва.

А в суботу, 29 лютого, о 10:00 глядачі побачать повтор випуску «Корисної програми» про млинці.

 

Поділитися в соціальних мережах
27 жовтня
На території Сумської громади поліція нейтралізувала бойову частину ворожого БПЛА
08 січня
Деревина під прицілом: дискусії навколо нового законопроєкту №4197-Д
07 червня
Як визначити свою чергу на відключення електроенергії не заходячи на сайт обленерго?
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім