У Сумах учбове авто потрапило в потрійну ДТП
На Охтирщині виявили забруднення каналізаційними стоками
У Тростянці комунальний транспорт стане безкоштовним
У Глухові поховали військового Андрія ВаськоваФОТО
Дев’ятеро сумських науковців працюють в університеті Ліверпуля
Як в Охтирці допомагають переселенцям із Великописарівської громади?
Депутату Сумської облради обирають запобіжний захід в антикорупційному судіФОТО
Освіта Сумщини отримала додатково 36 млн: на що підуть гроші?
У Сумах шахрай 10 разів продав неіснуючий трактор
Наступного тижня у Сумах стартує місячник з благоустроюВІДЕО
Житель Сумщини відповість перед законом за побиття співмешканки
На Роменщині чоловік незаконно нарубав дерев на 45 тисяч гривень
Житель Сумщини не зміг отримати документи на авто через борги
За пошкодження об’єктів електроенергетики та крадіжки трансформаторної оливи двоє жителів Сумщини сіли в тюрму
Юні каратисти з Глухова завоювали 6 медалей на міжнародному турніріФОТО
Учениця із Сумщини стала призеркою Всеукраїнської олімпіадиФОТО
На Сумщині продовжують працювати евакуаційні маршрути
Роменський “Рятувальник” знявся з чемпіонату та кубку України
У Шостці попрощалися з добровольцем Анатолієм Лисенком
Цьогоріч 88 мешканцям Охтирки затвердили компенсацію за пошкоджене житло
Сумські хокеїстки стартують на Єврокубку
Сумчанин допоміг виявити чоловіків, які займалися незаконним виловом раківФОТО
Сумських школярів навчатимуть шахам на уроках фізкультури
На Сумщині зменшується кількість електричок
У Сумах на хабарі піймали заступника декана
Геннадій Демʼяненко про візит Президента України на Сумщину: Це важливий символ підтримки та солідарності з нашими жителями та захисниками
На Сумщині рятували чоловіка, у якого під час пожежі зупинилося серцеВІДЕО
У центрі Сум виявили чоловіка в розшуку
На проспекті Перемоги — ДТПФОТО
Опалювальний сезон у Сумах завершиться 1 квітня

Майже половина колективу дільничних Білопілля – дівчата

Щороку 18 червня дільничні відзначають своє професійне свято – День дільничного офіцера поліції. Ця професія по праву вважається однією з найвідповідальніших та найважчих. Адже обов’язків у дільничних дуже багато: дільничний має захищати інтереси, права і свободи як окремих громадян, так і держави тощо, дбати про безпеку та порядок на території обслуговування, проводити превентивно-профілактичну роботу з різними верствами населення, аби не допускати вчинення правопорушень, особливо відносно пенсіонерів та осіб похилого віку.

Своє професійне свято відзначає і колектив сектору превенції Білопільського відділення поліції. Про його роботу з нагоди свята  bilopillia.city розповів начальник Едуард Дойненко.

В колективі сектора працює вісімнадцять правоохоронців, із них – тринадцять дільничних офіцерів поліції: чотири старших дільничних і дев’ять дільничних.

– У нашому колективі, окрім представників сильної статі, працюють і дівчата. Коли я тільки-но прийшов працювати до райвідділу тоді ще міліції, у колективі було 24 дільничних інспектори. Пізніше штат скоротився до 17. І серед них у ті роки було в середньому дві жінки. Зараз із 13 дільничних – п’ять представниць прекрасної статі. Вони є справжньою окрасою нашого колективу. Це Марина Терещенко, яка працює в секторі з січня 2019 року, Аліна Петленко – з квітня 2019, Дар’я Іванова – з липня 2019, Юлія Яценко та Любов Максименко, які прийшли до сектора превенції у лютому 2020 року.

Як зазначив керівник, жіночий колектив сектора превенції досить молодий, суттєвої практики немає, але дівчата тут «бойові»: працюють, розкривають злочини. Неодноразово була заохочена за свою службову діяльність на території обслуговування за вжиття ефективних превентивно-профілактичних заходів Марина Терещенко. Так, на початок червня 2020 року вона особисто встановила 10 осіб-правопорушників, які вчинили кримінальні правопорушення і за якими відкрито кримінальні провадження. Восьми особам-правопорушникам було повідомлено про підозру, і вказані кримінальні провадження направлені до суду.

Одну третю Білопільського району, а саме Миколаївську ОТГ, обслуговує один дільничний офіцер поліції «слабкої» статі Аліна Петленко, оскільки її старші колеги – старший дільничний офіцер поліції Олександр Буцьков та дільничний офіцер поліції Роман Іванцюк готуються до виходу на пенсію.

– Приємно, що маємо взаємодію і з мешканцями району, які за потреби допомагають нашим дільничним дістатися до віддалених населених пунктів, коли часом виникає така потреба, – говорить начальник сектору.

У колективі сектору превенції є і старожили, які несуть службу дільничними  уже не один рік: Роман Іванцюк, Олексій Моісеєнко, Володимир Кондратенко, Олександр Негреба, Ярослав Река.

Кого з колективу можете відзначити за найкращими показниками роботи?

– Якщо брати результати превентивно-профілактичної роботи, до трійки лідерів дільничних входять Марина Терещенко, Дмитро Скоробагатько та Олександр Негреба. Так, на початок червня у Скоробагатька і Терещенко по десять розкритих злочинів, у Негреби – вісім. Серед них – крадіжки, хуліганство, шахрайство, розтрата коштів, домашнє насильство та спричинення тілесних ушкоджень.

Які загалом маєте результати на початок червня місяця 2020 року?

– Усього наші дільничні встановили 62 особи, які вчинили кримінальні правопорушення, за якими відкрито кримінальні провадження. 43 особам повідомлено про підозру, кримінальні провадження направлені до суду. Якщо брати практичні результати роботи дільничних офіцерів, у порівнянні з іншими службами Білопільського відділення поліції, то на рахунку дільничних сектору превенції  – 40,2 % від загальної кількості кримінальних проваджень, за якими особу встановлено.

Крім того, дільничні виявили та задокументували 623 адміністративні правопорушення (62,3 на одного дільничного). В області цей показник складає 49,6. Шість кримінальних проваджень направлено до суду щодо домашнього насильства.

На Вашу думку, які якості мають бути у дільничного, аби його робота була максимально ефективною?

– Основне – це вміння спілкуватися з людьми, незалежно від того, хто твій співрозмовник – посадовець, пересічний громадянин, людина з психічним розладом чи особа, яка не раз переступала закон. До кожного з них дільничний офіцер повинен мати особистий підхід, вміти знаходити спільну мову і виділяти з розмови необхідну інформацію та шукати шляхи вирішення їхніх проблемних питань. По-друге – це зібраність і службова дисципліна, без якої робота дільничного просто неможлива.

На Вашу думку, як керівника, чи підходить робота дільничного для жінок?

– У будь-якому питанні завжди є як суб’єктивні моменти, так і об’єктивні. Вважаю, жінкам не надто підходить робота дільничного, а тим більше – для молодих дівчат. Їм би працювати слідчими, у дізнанні, кадровими працівниками чи де-інде… Адже часом у нас виникають ситуації, коли поведінка правопорушника може бути агресивною, неадекватною, вчиняючи правопорушення, він може застосовувати зброю чи інші предмети.

В таких ситуаціях і чоловіку-дільничному  непереливки, не те що дільничному-жінці, в той час як дільничний повинен вжити всіх поліцейських заходів для припинення правопорушення, а у вказаних ситуаціях, зазвичай,  дільничному-жінці буде важко це зробити. Та й правопорушники часто з перших хвилин спілкування не сприймають жінку-дільничного серйозно. Мовляв, та що вона може зробити? Жінка, слабка стать … Хоча це враження може бути досить оманливим. Та всі ці навички приходять із практикою, із досвідом, що напрацьовується роками. Кожен із нас колись починав свою трудову стежку, не знаючи та не розуміючи багатьох речей, які сьогодні здаються нам елементарними. Прийде досвід і до молодої зміни дівчат. Головне – бажання вчитися.

Чому ж тоді дівчата йдуть у дільничні, не запитували?

– Запитував. Говорять, що подобається виявляти правопорушників, розкривати злочини, працювати на території та спілкуватися з людьми. Тож, можна сказати, працюють за покликанням.

Вам, як чоловікові, важко керувати жіночим «квітником»?

– Звісно, певні моменти є. Адже часто з жіночою половиною колективу виникає більше запитань, ніж із чоловічою. Є такі питання, що, наприклад, у чоловіків зроду б не виникли, а от у жінок… Хоча, з урахуванням стажу і практики, у своїй роботі я не поділяю колектив на статі. Працювати на результат повинні всі однаково, як чоловіки, так і жінки.

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення