Масове отруєння у Шостці: що стало причиною
Випадок групового захворювання на гостру кишкову інфекцію, який стався у Шостці минулого тижня, обговорювався під час сьогоднішньої апаратної наради.
Як повідомила завідувачка Шосткинським районним відділом Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ірина Хаміцевич, 18 червня захворіло 7 осіб, з них 4 дітей (троє – діти до 15 років). 20-21 червня ще дві особи потравили до інфекційного відділення ЦРЛ.
За словами Ірини Хаміцевич, усі хворі пов’язують своє захворювання з вживанням суші, які вони придбали на одному з підприємств громадського харчування нашого міста.
Встановлено, що захворювання було викликано клебсієлою – умовно-патогенним мікроорганізмом. «І зараз джерело, фактор передачі уточнюється і вивчається оцей зв’язок саме з певним підприємством цього продукту», – сказала завідувачка райвідділом обласного центру контролю та профілактики хвороб. Дослідження тривають.
Вона повідомила, що зараз проводиться комплекс заходів, а головним державним санітарним лікарем дано доручення Держспоживслужбі щодо перевірки цього підприємства громадського харчування.
Міський голова Шостки Микола Нога зазначив, що реакція відповідних служб на вказаний випадок гострої кишкової інфекції уповільнена. На його думку, не потрібно ліберальничати – він вважає, що підприємство повинно бути закрите.
Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ
Читайте нас також в ІНСТАГРАМ