На Охтирщині зросла кількість харчових отруєнь
Йдеться про період з 8 по 14 липня 2024 року, коли зареєстровано 19 випадків гострих кишкових інфекцій. Із загальної кількості 17 – захворіли мешканці міста Охтирка, повідомила міська рада. При епідрослідуванні встановлено, що майже всі хворі вживали продукти, придбані в супермаркетах міста.
Охтирський районний відділ ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» в зв’язку з підвищенням рівня захворюваності на гострі кишкові хвороби серед населення, перебої зі світлом, які виникли внаслідок російської агресії, аномальні погодні умови (спека) нагадує, про відповідальність керівників і персоналу підприємств громадського харчування за чітке виконання вимог санітарного та протиепідемічного законодавства:
– При приготуванні їжі необхідно суворо дотримуватися поточності технологічних процесів. Здійснювати періодичний самоконтроль якості та безпеки продукції відповідно до системи ХАСП.
– Дотримуватися при зберіганні харчових продуктів, особливо тих, що швидко псуються, температурного режиму відповідно до вимог.
– Проводити дезінфекцію обладнання, приміщення відповідно до нормативних вимог.
– Не допускати до роботи працівників, які не пройшли медичний огляд та гігієнічне навчання.
– На підприємствах проводити роботи по дезінсекції, дератизації, щоб не допусти перенесення інфекційних хвороб за допомогою комах та гризунів.
Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ
Читайте нас також в ІНСТАГРАМ