На Сумщині порахували, скільки зібрали овочів, плодів і ягід
Станом на 1 листопада 2019р. господарства Сумщини зібрали зернові та зернобобові культури з понад половини площ, посіяних під урожай поточного року, повідомляє Головне управління статистики у Сумській області. Валовий збір зерна у початково оприбуткованій вазі становив 37781,8 тис.ц, що на 15,6% більше обсягу, зібраного на 1 листопада 2018р.
У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 64,4 ц зерна проти 65,1 ц – торік. Вищу урожайність зернових отримали підприємства Роменського (79,7 ц/га), Недригайлівського (79,1 ц/га), Тростянецького (76,7 ц/га), Глухівського (75,0 ц/га), Лебединського (73,8 ц/га) та Буринського (73,3 ц/га) районів, нижчу – Ямпільського (37,9 ц/га).
Виробництво овочів відкритого ґрунту збільшилося проти відповідного періоду минулого року і на 1 листопада 2019р. склало 2000,5 тис.ц; крім того зібрано 176,5 тис.ц плодів та ягід, накопано 9508,5 тис.ц картоплі.