На Сумщині проводять рейди закладами громадського харчування
У Шостці тривають рейди закладами громадського харчування щодо дотримань карантинних вимог.
Представники держпродспоживслужби, поліції та органів місцевого самоврядування не лише моніторять роботу кав’ярень в умовах карантину, а роз’яснюють нюанси постанови 13 від 6 жовтня головного санітарного лікаря України. Бо, як виявилося, більшість не дотримуються встановлених нею норм.
Як повідомляє начальниця відділу торгівлі та підтримки підприємництва Шосткинської міськради Надія Кириєнко, сьогодні,19 жовтня, мобільна група відвідала 5 закладів громадського харчування.
«Всі, як один запевняли, що ознайомилися із постановою 13 Головного санітарного лікаря України від 06.10.2021 року. Однак в жодному закладі не проводилося вимірювання температури тіла відвідувачів безконтактним методом на вході до закладу, у деяких мішалки, трубочки для напоїв були не в індивідуальній упаковці, працювали дитячі кімнати. Шановні підприємці будь ласка, ще раз уважно ознайомтесь з вище вказаною постановою і все буде гаразд», – пише у Фейсбук Налія Кириєнко.