На Сумщині визначено переможців фестивалю «Кращий майстер-шеф із приготування страв української кухні»
У рамках заключного етапу проєкту «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників із професій «Кухар», «Кондитер» 10 червня проведено фестиваль «Кращий майстер-шеф із приготування страв української кухні» серед майстрів виробничого навчання та учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини.
За звання «Кращий за професією «Кухар» змагалися сім здобувачів освіти, за звання «Майстер-шеф професійно-технічної освіти Сумщини» – дев’ять майстрів виробничого навчання – переможці обласного віртуального кулінарного «Cook’N’Batle».
Вікторія ГРОБОВА, директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, та Наталія САМОЙЛЕНКО, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, привітали учасників фестивалю закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини, побажали нових звершень у кулінарному та кондитерському мистецтві.
Учасники фестивалю отримали набір продуктів для приготування основної страви із м’яса птиці зі складним гарніром та виробів із різних видів тіста, що були в «чорному ящику».
Команди молодих кухарів продемонстрували свої найкращі кулінарні здібності, майстри виробничого навчання – професійну майстерність та творчу фантазію.
За результатами роботи експертів фестивалю визначено переможців серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти:
«Кращий за професією «Кухар-2021»
Владислав ТАН-ЧУН (Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу) та Ірина НЕЖИВЕЛО (Недригайлівське вище професійне училище);
«Майстер-шеф ПТО Сумщини-2021»
Тетяна БЕРЧЕНКО (Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу).
За результатами кулінарних змагань експертами відзначено учасників у номінаціях:
серед здобувачів освіти за професією «Кухар» закладів професійної (професійно-технічної ) освіти Сумщини:
за новаторський підхід у приготуванні української страви
Поліна ГОЛУБЦОВА (Сумський центр професійно-технічної освіти), Олена КРАСИЛОВЕЦЬ (Сумське міжрегіональне вище професійне училище);
за інноваційний підхід у приготуванні страв української кухні Євгенія ПАРХОМЕНКО (Роменське вище професійне училище), Світлана ХОВРАТЕНКО (Лебединське вище професійне училище лісового господарства), Вадим ПЛУТ (Синівський професійний аграрний ліцей);
серед майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної ) освіти Сумщини:
за презентацію та креативне оформлення кондитерського виробу – Христина ХАНІНА (Сумський центр професійно-технічної освіти);
за яскравий вигляд та оригінальність кондитерського виробу – Марія МЕДВІДЬ (Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну);
за творчий пошук у приготуванні кондитерського виробу – Тетяна СЄДОВА (Шосткинський центр професійно-технічної освіти);
за професійну майстерність у приготуванні кондитерського виробу – Ольга ГРИДЯКІНА (Глухівське вище професійне училище);
за професійну майстерність у приготуванні кондитерського виробу – Ольга НАБОКА (Сумське міжрегіональне вище професійне училище);
за відродження народних традицій української кухні – Ольга САВИНСЬКА (Шосткинське вище професійне училище);
за яскраве поєднання смаків у приготуванні кондитерського виробу – Наталія ГРИШАНОВА (Лебединське вище професійне училище лісового господарства);
за наполегливість та прагнення до перемоги – Людмила РУДЕНКО (Синівський професійний аграрний ліцей).