На Сумщині за здоровʼя 4-місячної дитини через отруєння грибами борються медики
Про це повідомили у Сумській обласній дитячій клінічній лікарні: «Осінь – чудова пора для відпочинку родини на свіжому повітрі. А ще її з нетерпінням чекають поціновувачі «тихого полювання» – грибники.
Хочемо розповісти про випадок, який стався нещодавно з родиною грибників на Сумщині. Вони зібрали урожай отруйних грибів. В результаті батьки опинилися в реанімації дорослої лікарні, а їх маленька 4-місячна дитинка (на грудному вигодовуванні) – у відділенні реанімації СОДКЛ . За ії здоровʼя борються наші лікарі».
Причини, які приводять любителів грибів до лікарняного ліжка :
– невміння відрізнити їстівний гриб від отруйного;
– неправильне приготування грибів (варіння, сушка , маринування, вимочування не позбавляють отруйних речовин)
– екологічна обстановка теж робить гриби отруйними, бо ті накопичують у собі всі небезпечні речовини.
Токсини, які містяться у грибах, руйнують весь організм і мають різні наслідки для здоров’я дитини. Під час споживання грибів матірʼю, що вигодовує немовля, вони потрапляють через грудне молоко до крихітки і несуть небезпеку здоровʼю малюка.
Лікарі радять доросшим віддати перевагу безпечним грибам. Наприклад: шампіньйонам, вешенкам, шиітаке – тим грибам ,які вирощують промисловим шляхом.
Малечі взагалі заборонено додавати гриби у страви до 6 років. Замініть збір грибів на прогулянку по лісу. Здоров’я – безцінне , пам’ятайте про це!
Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ
Читайте нас також в ІНСТАГРАМ