На Сумщині знову визначили найбільш м’ясні і молочні райони
У січні–серпні 2019 року на Сумщині вироблено 38,8 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 273,1 тис.т молока та 291,4 млн.шт яєць тощо, повідомляє Головне управління статистики у Сумській області.
За обсягами виробництва м’яса найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського та Конотопського районів, які забезпечують майже 70% від загального обсягу виробництва м’яса в області.
Щодо виробництва молока: найкраще спрацювали підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського, Буринського та Тростянецького районів. Середній надій молока у січні–серпні 2019 року становив 3601 кг на одну корову.
Станом на 1 вересня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 148,7 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 73,2 тис.голів корів), 120,9 тис.голів свиней, 44,7 тис.голів овець та кіз, 7504,5 тис.голів свійської птиці.