Вчора
На Сумщині протягом дня обстрілів зазнали 7 громад
В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію екстреної медичної допомоги
У Сумах студента з КНР оштрафували за порушення міграційного законодавства
На Сумщині стартували матчі дитячо-юнацької футбольної ліги
У Ворожбі рятувальники оперативно ліквідували загоряння легковика
113 мешканцям Охтирської громади погоджено компенсацію за програмою “єВідновлення”
У Конотопі поліція викрила двох наркозлочинців
На подвір’ї шосткинця кружляє велетенський вітряк: саморобний генератор електроенергіїФОТО
На Охтирщині жінка постане перед судом за ухилення від виконання покарання
На аукціон виставили приміщення у центрі Сум
На Черкащині поховають уродженця Шостки, який 1,5 року вважався безвісти зниклим
Роменські гімнастки показали свою підготовку у Черкасах
У Кролевці розробили гру про відомі рушники
Поліція охорони Сумщини передала військовим FPV дрони
16 громад Сумщини розроблятимуть місцеві плани управління відходами за підтримки U-LEAD
Апеляційна палата залишила під вартою депутата Сумської облради Галаєва
Захисник України Вадим Кіріченко отримав звання Почесний громадянин Буринщини
Представниці танцювальної студії з Шостки здобули перемогу на Чемпіонаті у Львові
За “білим квитком” у психлікарню: на Сумщині поліцейські задокументували схему ухилення від мобілізаціїФОТО
У Сумах водійка Ford Focus пошкодила шлагбаум і залишила місце ДТПФОТО
До кладовища в районі 40-ої підстанції додали рейс
На Сумщині вибухотехніки поліції знищили протипіхотні фугасні міні «Лепесток»ФОТО
У Ромнах попрощалися з військовим Володимиром Костюком
Сумським волонтерам «МИ ТУТ – Північний форпост» потрібні наші руки та донати
На війні загинув сумчанин Володимир Мудраков
Ямпільська лікарня отримала допомогу від німецьких благодійників
Студентка СНАУ здобула стипендію Кабінету Міністрів України
У Ромнах за збут наркотиків та підробку документів чоловік постане перед судом
Вокалістки Шосткинської школи мистецтв відзначилися в Києві
41 навчальний заклад на Сумщині можуть припинити фінансувати з 2025 року

Почему областное предприятие намерено судится с управлением образования Шостки?

Мы продолжаем мониторить госзакупки, что прошли через онлайн-программу «ProZorro». С уверенностью можем отметить, что вместе с нами, после некоторых публикаций, проверки осуществляют и соответствующие службы. Проблемы предаются огласке и люди, что допустили грубейшие ошибки, вынуждены их исправлять, вопреки своим интересам. Каждый шосткинец может заглянуть на сайт «ProZorro» и посмотреть «что и почем» закупают для детей, больниц, мэрии. После изучения закупок для дошкольных и школьных учреждений города хлеба, мы не смогли удержатся чтоб не отследить другие основные продукты питания, что входят в «меню» детей. Баланс между «ценой» и «качеством» шосткинские специалисты найти могут с трудом. Еще одна неприятная ситуация связана с молочным тендером. С трех потенциальных кандидатов шосткинское управление образования выбрало самое дорогое. Если самое «дешевое» предложение «стояло» — 1 307 950,00 то самое «дорогое» — 1 868 500,00. Именно по такой цене и покупают молоко. В среднем – 18,30 (с ПДВ) за литр. ООО «Сумская Продуктовая Компания» готова была поставлять молоко по 13 грн за литр, а значит на 5 гривен дешевле с литра, чем поставляют сегодня. А это простыми словами на пол миллиона(!) гривен дороже чем самое выгодное предложение.

По этому поводу областное предприятие «Сумская Продуктовая Компания» на сайте «ProZorro» высказала свое четкое намеренье собирать документы в прокуратуру, а затем и в суд, если не отменят (или не дадут вразумительный ответ) по поводу закупок молока и некоторых молочных продуктов, таких как масло, творог…
Главное возмущение представителей проигравшей в тендере компании вызывает тот факт, что при самом выгодном условии предложение их фирмы было отклонено без надлежащих на то причин: «У листі … ТОВ « Сумська Продуктова Компанія» відсутні вимоги щодо надання замовником додаткової інформації стосовно причин невідповідності його пропозиції умовам тендерної документації» — подчеркивается на «ProZorro».
Дело в том, что Шосткинское управление образования отвергло предложение ООО «Сумская Продуктовая Компания» по поставкам молока сославшись на то, что «Участник ООО «Сумская Продуктовая Компания» предоставила декларацию производителя что не имеет эксплуатационное разрешение по производству, переработке и реализации продуктов» и « участником не предоставлены документы, что подтверждают право особы Горбач на подпись нормативно-правовых документов».

Казалось бы весомые аргументы – «качество», нет разрешения на производство товара, нет права подписи, а человек подписывает документы. Это действительно могло бы быть основанием для отклонения предложения. Но здесь свое ответное слово говорят представители Сумского предприятия. На «ProZorro» они разместили свое «ТРЕБОВАНИЕ» к представителям тендерного комитета Шосткинского управления образования. Они полностью отрицают все упреки в свою сторону: « Замовник в даному листі зазначив, що Учасник надав декларацію виробника, який не має експлуатаційного дозволу для потужностей. Дане твердження є необґрунтоване та безпідставне, тому що замовником в тендерній документації не вимагалося надання Учасником експлуатаційного дозволу виробника. Також в листі-роз’яснені Замовника зазначено, що учасник повинен надати довідку з відомостями …про посадових осіб, які … мають право підпису. Зазначено, що ТОВ «СПК» наданий Акт… Сумського міського управління головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, який підписаний комерційним директором О. В. Горбач, який згідно інформації про посадових осіб, який відноситься до керівного складу має право підпису… Отже твердження (управління освіти щодо того, що вказана людина не має права підпису) є неправомірним і таким, що суперечить нормам чинного законодавства України… Тим більше у Замовника – Управління освіти Шосткинської міської ради відсутні повноваження надавати оцінку правомірності підписувати документи» — сказано в ответе «СПК».

Кроме этого представители «СПК» приводят ряд фактов нарушения законодательства со стороны как самого управления образования, так и неточностей в документации предложения что выиграло тендер. Например, 1) « Замовником використано термін «дискваліфікувати», який законом не передбачений. Крім, того в протоколі відхилення відсутні будь-які обґрунтування відхилення тендерної пропозиції Учасника»;
2) «Замовник підкріплює у системі «ProZorro» незрозумілий лист від імені Замовника, підписаний начальником управління освіти Шосткинської міської ради Н.О. Сергейко, з інформацією про детальний розгляд тендерної пропозиції Учасника. … начальник Замовника не мав права самостійно здійснювати детальний розгляд тендерної пропозиції учасника та надавати їй оцінку, оскільки дане право належить тільки тендерному комітету».
3) «Відповідно до тендерної документації Замовника Учасники повинні надати довідку затверджену не раніше дати оприлюднення оголошення про проведення відкритих торгів про наявність складських приміщень та умов зберігання складських продуктів, але Переможцем торгів не надано цієї довідки».
4) «Відповідно до вимог Замовника учасник повинен надати копії актів перевірки складських приміщень, виданих відповідними органами не раніше дати оприлюднення оголошення про проведення відкритих торгів – на що переможцем 20.02.2018 року оприлюднено в системі електронних закупівель Акт санітарно-епідеміологічного обстеження об’єктів від 19-23 лютого 2018(!), тобто надано акт на перевірку, яка не закінчена».
5) «Також Переможцем не надано інформацію про наявність обладнання, транспортних засобів, якими учасник постачатиме предмет закупівлі», «не надано довідку про наявність працівників необхідної кваліфікації».

Как итог представители «СПК» обращаются с требованием к управлению образования Шосткинского городского совета устранить нарушения, иначе грозится обратиться за защитой своих «нарушенных прав» в органы обжалования.
Очень странно, что такие грубые нарушения в документации упустил тендерный комитет, особенно если выбрано самое «дорогостоящее» предложение из всех возможных вариантов. Будем ждать ответа управления образования представителям «СПК» или же обращение «СПК» в соответственные органы.
Вопрос неизменный – в чей карман пойдут те 505 тысяч грн с каждого литра молока, что выпьют дети?

На фото – начальник шосткинского управления образования Наталья Александровна Сергейко.

Источник: http://shostka.life/

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення