Швейцарія передала Тростянцю 6 автобусів
Юлія Тимошенко: Умови мирних угод мають бути винесені на всеукраїнський референдум
Сучасні логістичні рішення: Як обрати оптимальний шлях для вашого бізнесу
Володимир Поцелуєв: У Клінічній лікарні Святого Пантелеймона проводять безкоштовні операції із заміни суглобів
Гучний вибух і раптова темрява: Білопілля залишилося без світла. Що кажуть місцеві?
Відомий ортопед-травматолог Артур Красненко перейшов у команду Дарвіша Аделя
У Конотопі чоловік дивом вижив під час вибуху «Шахеда»
Подвійний удар по Конотопу: місто залишиться без світла і води. У вас є година, щоб набрати запаси
Нічна атака «Шахедів» вивела з ладу критичну інфраструктуру Шостки та Конотопа
На Сумщині ворог повзе до траси: Deep State зафіксував просування росіян на 4 км² під Юнаківкою. Чи є загроза для Сум?
На Сумщині сотня росіян прорвалася до Грабовського
У Конотопі вже другий вибух за кілька хвилин від “Шахеду”
Падіння «Гербери» під вікнами: що насправді вибухнуло у Конотопі? З’явилося відео моменту
Вибух чули в Конотопі
Світло зникло без попередження: на Сумщині ввели екстрені аварійні графіки. Кого відключили о 10:00?
Пекло тривало 13 годин: ворог «переорав» Сумщину 60 разів, руйнуючи будинки та авто. Яким дивом вціліли люди?
Вчора
Чорні дні для Сумщини: 16 домовин повернулися додому. Дивіться в очі Героям, яких ми втратили…
На Сумщині світло вимикатимуть, але є нюанс: важливе попередження для всіх споживачів на 23 грудня
«Працюють на межі неможливого»: Олексій Романько особисто відзначив нагородами героїзм енергетиків Шосткинщини
Садовий на Сумщині: мер Львова несподівано заїхав до Охтирки — про що говорили з Кузьменком?
Президент Зеленський заговорив про наступ росіян на Сумщині: розкрив деталі, про які мовчали — серед заручників є діти та військові
Таємниці виконкому: Нога залишив старих перевізників і дав «добро» на спилювання дерев. Що влада Шостки приховала за 24 пунктами звіту?
«Золотий» чиновник: Артему Кобзарю готують «космічні» премії та допомогу на «соціалку». Скільки коштуватиме місту «інтенсивна» праця в.о. мера?
На Сумщині росіяни штурмують південну частину Грабовського і розширюють географію атак. Офіційні дані
На Сумщині робот-собака розмінував російську пастку біля траси
«Прощупування» ціною у 50 доль? У ДПСУ вперше пояснили прорив на Сумщині, який дипломати порівнюють з терором ІДІЛ
Смертельна гостя у дворі: на Охтирщині підліток кинувся рятувати пса від скаженої лисиці — чим усе закінчилося
Смертоносний залп по передмістю Сум: РСЗВ накрило житлові будинки — дивом ніхто не загинув
Сибіга бʼє на сполох: МЗС офіційно визнало прорив і масове викрадення людей на Сумщині, поки місцева влада «втратила голос»
Розкрито деталі нового російського наступу на Сумщині, про який стало відомо із запізненням. Доля 50 українців — шокує

«Полезная программа»: как выбрать скумбрию?

Во вторник, 15 октября, в 10:00 на «Интере» выйдет новый выпуск ток-шоу о качестве жизни «Полезная программа». Ведущий Александр Лукьяненко и эксперты проекта расскажут, как правильно выбирать, хранить и готовить скумбрию.

Вкус скумбрии наверняка знаком многим. Ее и варят, и маринуют, и солят, и жарят. В скумбрии содержатся все основные витамины, необходимые нашему организму, а также целый ряд минеральных веществ. Но важно научиться ее правильно выбирать. Можно ли найти качественную рыбу в наших магазинах? Скумбрию какого способа приготовления можно отнести к диетическим блюдам? И чем она полезна для здоровья?

«Рыба – источник полноценного белка с огромным количеством незаменимых аминокислот, – рассказывает врач-диетолог Ольга Безуглая. – В скумбрии содержатся все основные витамины, необходимые нашему организму: В12, D, B2, B5, B6, РР, Е и К. Кроме набора витаминов, в мясе скумбрии находятся фосфор, селен, хром, йод, кальций, магний, натрий и другие полезные вещества. Ее употребление рекомендовано для повышения иммунитета, профилактики воспалительных заболеваний, здоровья нервной и сердечно-сосудистой систем, укрепления зубов, волос и костей. С точки зрения диетологии, лучше всего запекать рыбу или готовить ее на пару: так сохраняются практически все полезные вещества. Есть – 2-3 раза в неделю по 150-200 граммов, в вечернее время. Лучшее сочетание – со свежими овощами. А вот жареную и копченую скумбрию не рекомендуется часто употреблять. Такая рыба сама по себе считается вредной, а скумбрия еще и калорийная».

Сохраняются ли полезные вещества при копчении скумбрии? Чем холодное копчение отличается от горячего? Влияет ли на качество скумбрии заморозка? И как лучше подать рыбу, чтобы она украсила праздничный стол? В студии ток-шоу на эти и другие вопросы ответят ведущий Александр Лукьяненко и эксперты «Полезной программы»: председатель Ассоциации «Украинских импортеров рыбы и морепродуктов» Дмитрий Загуменный; врач-диетолог Ольга Безуглая; эксперт рыбной отрасли Надежда Назаренко. Звездный гость ток-шоу – ведущий программ «Готовим вместе» и «Круче всех» на «Интере» Андрей Доманский.

«Мое детство прошло возле моря, и лучшим развлечением в школьные годы была рыбалка, – рассказывает одессит Андрей Доманский. – Я даже школу прогуливал ради этого. Вставал в 4 утра, чтобы занять очередь за лодкой, выйти в море и успеть поймать рыбу, пока идет косяк. С середины мая до начала июня из Мраморного моря в Черное заходила молодь скумбрии – чирус. Мы ее ловили прямо на леску с крючками и приносили домой ведрами. С тех пор мой любимый рецепт – скумбрия горячего копчения, которую часто готовлю сам на гриле. И вдруг сегодня в ток-шоу узнал, что такой вид  копчения делает рыбу максимально калорийной. Раньше думал, если мы не жарим с добавлением масла – это диетический продукт. Но нет, калорийность копченой рыбы, по сравнению с маринованной или вареной, увеличивается в два раза! Как говорится: век живи – век учись. «Полезная программа» оказалась для меня очень полезной».

Выпуск ток-шоу «Полезная программа», посвященный скумбрии, смотрите во вторник, 15 октября, в 10:00 на телеканале «Интер».

Также на следующей неделе зрители «Интера» увидят следующие выпуски «Полезной программы»:

В среду, 16 октября, в 10:00 – программа о том, на что обращать внимание при выборе баклажанов.

В Азии, на родине баклажанов, их называют «плодами долгожителей». Сначала эти овощи выращивали исключительно как лекарственные растения. Сегодня баклажан – обычный продукт, доступный практически каждому. К тому же очень полезный! Можно ли есть баклажаны без термической обработки? Какие вредные вещества содержатся в их кожуре? Почему баклажаны еще называют «синими»? Могут ли они помочь избавиться от курения? Какой десерт можно приготовить из баклажанов? И на что стоит обращать внимание при выборе этих овощей, выяснили эксперты ток-шоу, среди которых – певица Лавика и телеведущая Светлана Вольнова.

В четверг, 17 октября, в 10:00 на «Интере» – программа о черном чае.

Черный чай – самый популярный напиток после воды. Его пьют почти во всех странах мира. И, как оказалось, еще и едят! Но для того, чтобы чай оказывал полезное воздействие на организм, надо покупать качественный продукт. Как отличить хороший чай от фальсификата? Сколько можно его хранить герметично упакованным и открытым? Как правильно заваривать черный чай? Что на самом деле сильнее бодрит – чай или кофе? Звездный эксперт – певица Мята.

А в пятницу, 18 октября, в 10:00 в эфире «Интера» – выпуск «Полезной программы» о вареной колбасе.

В СССР вареная колбаса появилась в 30-х годах ХХ века. Предназначалась она для людей с ослабленным здоровьем, поэтому и назвали ее «Докторской». Несмотря на развитие технологий, способы изготовления вареной колбасы с тех пор практически не изменились. Но почему-то все чаще потребители говорят о ее вреде. Действительно ли вареная колбаса – диетический продукт? Из чего она состоит и стоит ли давать ее детям? Сколько рекомендуется съедать данного продукта каждый день? И как сделать из колбасы интересную закуску для гостей? Звездный гость программы – шоумен Дядя Жора.

В ток-шоу может обратиться каждый. Если вам продали некачественный товар, у вас есть жалобы, предложения и советы, пишите на сайт проекта https://korysno.inter.ua/ или звоните на горячую линию: 067-879-55-91.

Поділитися в соціальних мережах
27 жовтня
На території Сумської громади поліція нейтралізувала бойову частину ворожого БПЛА
08 січня
Деревина під прицілом: дискусії навколо нового законопроєкту №4197-Д
07 червня
Як визначити свою чергу на відключення електроенергії не заходячи на сайт обленерго?
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім