У сумських сумоїстів – повний комплект нагород чемпіонату України
Вищий антикорупційний суд дав роз’яснення щодо запобіжного заходу, обраного Володимиру Поцелуєву
26 компаній підрядників із різних областей України будують фортифікаційні споруди на СумщиніФОТО
У Сумській громаді перевірили стан водних об’єктів
Поліція охорони Сумщини передала на озброєння військових FPV дрони
У Сумах стартував чемпіонат області зі швидких шахів та шахів бліц
Оголошено про конкурс на посаду директора установи «Агенція регіонального розвитку Сумської області»
У Сумах після прибирання території містяни скаржаться на пошкоджені тротуарні доріжкиФОТО
Сумська “Вікторія” програла у Львові
Президент вручив державні нагороди працівникам «Сумиобленерго»
На Сумщині без електропостачання – 67 населених пунктів
Депутата Сумської облради Володимира Поцелуєва, якого підозрюють у хабарництві, відпустили під заставу 1,9 млн грн
На Сумщині вибухотехніки поліції знешкодили авіаційну ракету Х-59ФОТО
На Тростянеччині гасили пожежу на кургані, де раніше проводили історичні реконструкції
Подробиці ДТП за участі учбового авто: троє постраждалихФОТО
Конотопська «Волошка» стала учасником Національного рекорду України
“Біда на всіх одна, тому допомагаємо всім”. Історія волонтерки з Сум Алли Літвінової
У Сумах почали прибирати занедбану територію біля колишнього заводу SELMIФОТО
Сумські хокеїстки стартували на Кубку європейських чемпіонів з перемоги
Юний вокаліст із Шосткинщини здобув перемогу у Всеукраїнському патріотичному конкурсі
В Юнаківці усувають наслідки обстрілів селища російськими керованими бомбамиФОТО
В яких лікарнях Сумщини можна отримати безоплатну послугу з реабілітації
На Сумщині проводяться заходи з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин
Три команди із Сумщини зіграють у фіналі Аматорської футзальної ліги України
У Шостці водій Mitsubishi врізався у Ford та втік з місця подіїФОТО
Як працює пошкоджена обстрілами лікарня у Великій Писарівці
Юні тростянчани відзначилися на чемпіонаті України таеквондо
У Середино-Буді усього 48 дітей, котрі підлягають під примусову евакуацію
У Шостці пройшов фестиваль студентської творчості «Переможна весна- 2024»
Як на Сумщині лікують опікові травми

Хто претендує на посаду мера Ромен?

На посаду Роменського міського голови претендує 11 кандидатів. Список розміщений на сайті Центральної виборчої комісії. Суспільне розповідає про цих кандидатів у алфавітному порядку.

На посаду мера Ромен претендує 11 кандидатів. Хто саме?

Валерій Білоха

Валерій Білоха – самовисування

З лютого 2015 по квітень 2020 року Білоха був головою Роменської районної державної адміністрації. Безпартійний, тимчасово не працює.

За інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, чоловік з 2010 по 2014 рік як приватний підприємець займався торгівлею продуктами, напоями та тютюновими виробами. Наразі цей ФОП закритий.

У декларації перед звільненням чоловік вказав: два будинки у селі Овлаші Роменського району, квартиру у Ромнах (спільна власність дружини), три земельних ділянки та сім земельних ділянок у власності дружини, одна у спільній власності. Гараж, магазин та виробниче приміщення у Ромнах належать його дружині.

Також Білоха задекларував автівку DACIA LOGAN 2009 року. З січня по квітень 2020 року Валерій Білоха задекларував 157 тис. грн (363 тис. грн у 2019 р.), його дружина за цей же період отримала 119 тис. грн від підприємницької діяльності та 21 тис. грн як дохід від зеленого тарифу.

На посаду мера Ромен претендує 11 кандидатів. Хто саме?

Сергій Гаврась

Сергій Гаврась – Прогресивна соціалістична партія України

Чоловік – майстер спорту міжнародного класу з метання спису, чемпіон і призер Світу, Європи, Олімпійських ігор серед ветеранів, пенсіонер, член Прогресивної соціалістичної партії України.

За інформацією “Чесно”, чоловік чотири рази балотувався до Верховної ради України від прогресивної соціалістичної партії України та блоку Наталі Вітренко, але жодного разу не був обраний.

Декларації чоловіка немає.

Микола Гаркавий – самовисування

Кандидат на посаду міського голови Ромен Микола Гаркавий – безпартійний, тимчасово не працює.

За інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, чоловік з 2000 року займався оптовою торгівлею зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин, однак закрив свій ФОП 2 жовтня 2020 року і наступного дня, 3 жовтня, відкрив у Сумах.

Був засновником та керівником в ТОВ”ДЕНТА-ДОК”, що займалося медичною практикою. Однак ТОВ було припинено у липні 2020 року. Декларації чоловіка немає.

На посаду мера Ромен претендує 11 кандидатів. Хто саме?

Микола Гладкий

Микола Гладкий – самовисування

За інформацією ЦВК, Микола Гладкий – безпартійний, пенсіонер, нині проживає у Києві. У 2013 році чоловік балотувався у народні депутати на проміжних виборах від 94 виборчого округу (Обухів) від Народно-Демократичної партії патріотів України. Тоді було зазначено, що він є головним редактором газети “Шевченківський вісник”.

З інтерв’ю відомо, що чоловік працював на хімічному комбінаті, а у 1972-му був мобілізований до армії. Після служби переїхав до Києва, працював поліграфістом, потім випусковим редактором у “Літературній Україні”. З 2002-го по 2010-й був депутатом Шевченківської районної ради в Києві, потім депутатом Обухівської міської ради. Нині випустив п’ять книг про історію скіфів.

За інформацією з YouControl, чоловік займається підприємництвом – здає в оренду квартири. Декларації чоловіка немає.

На посаду мера Ромен претендує 11 кандидатів. Хто саме?

Людмила Колєснік

Людмила Колєснік – “Слуга народу”

Від партії “Слуга народу” до Роменської міськради балотується Людмила Колєснік. Вона безпартійна, працює начальницею відділення № 304/18, АБ “УКРГАЗБАНК”.

За інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з 2014 року Колєснік займається підприємницькою діяльністю, а саме – роздрібною торгівлею переважно харчів, напоїв та тютюнових виробів, а також надає в оренду житло.

У 2017 році брала участь у тендерах загалом на майже 700 тис. грн: постачала дрова, паливні брикети.

Декларації кандидатки – немає. Однак, у системі YouControl вказано, що вона має автівку TOYOTA CAMRY 2017 року у власності ФОП “Людмила Колєснік.

Віталій Коломієць – самовисування

На сайті ЦВК зазначено, що Віталій Коломієць – безпартійний, пенсіонер. Чоловік двічі балотувався до Верховної ради України: у 2012 році від Соціалістичної партії України, тоді він був її членом та у 2014 році від партії “Блок лівих сил України”. Обидва рази його не було обрано.

За інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, чоловік з 1998 по 2007 рр. займався торгівлею в неспеціалізованих магазинах переважно продовольчим асортиментом. У 2011 році знову відкрив ФОП та займався торгівлею до 2018 року. Його дружина Наталія керує фермерським господарством “РОМНИ-ІНВЕСТ”.

На сайті НАЗК є дві декларації чоловіка за 2017 рік. Тоді він подавав декларації як кандидат на посаду заступника голови Роменської РДА та як кандидат у депутати Андріяшівської сільської ради.

Тоді він задекларував будинок у с. Гудими, сім земельних ділянок та ще кілька ділянок або в оренді, співвласності або у власності дружини. Чоловік володіє автівкою Mitsubishi L200 2008 року та трактором, його дружина володіє двома автівками ВАЗ.

На посаду мера Ромен претендує 11 кандидатів. Хто саме?

Артем Литвиненко

Артем Литвиненко – Політична партія “Сила і Честь”

На сайті ЦВК вказано, що Артем Литвиненко – безпартійний, тимчасово не працює. До червня 2020 року він працював поліцейським у Ромнах.

У декларації перед звільненням не вказано ні володіння майном (оренди), ні грошових активів. Заробітна плата за 2019 рік склала 79 тис. грн. Також чоловік працював викладачем в “Академії патрульної поліції” та командиром роти.

З червня Литвиненко є засновником і керівником громадської організації “Почутий”.

На посаду мера Ромен претендує 11 кандидатів. Хто саме?

Юлія Магденко

Юлія Магденко – Правий сектор

Юлія Магденко – депутатка Роменської ради, безпартійна, є директоркою ТОВ “ЕКО-КЛІМАТ”, що займається переважно ремонтом машин, техніки тощо.

У 2014 році Магденко була довіреною особою Олександра Бойка на позачергових виборах до Верховної ради. Та у 2019 році – довіреною особою Валентина Бондаренка також на позачергових виборах до Верховної ради.

У декларації за 2019 рік Магденко вказала, що має у власності земельну ділянку у селі Погожа Криниця, а також користується квартирою у Ромнах, яка ймовірно належить матері чоловіка. Її чоловік володіє будинком у с. Миколаївка, що на Одещині, та двома земельними ділянками – у Миколаївці та у Погожій Криниці. Також вона задекларувала 58 тис. грн заробітної плати від ТОВ “ЕКО-КЛІМАТ”, там же отримує зарплату її чоловік – 50 тис. грн, а 3000 доларів подружжя зберігає у готівковій формі.

На посаду мера Ромен претендує 11 кандидатів. Хто саме?

Сергій Салатун

Сергій Салатун – самовисування

Чинний мер Ромен – Сергій Салатун, балотується як самовисуванець. У 2015 році він балотувався від “Європейської Солідарності”.

За інформацією з системи YouControl, Салатун з 2007 по 2016 рік керував Виробничо-торговельним колективним підприємством “Роменський меблевий комбінат”. Один із кінцевих бенефіціарів підприємства – Ірина Салатун. З 1997 по 2005 рік керував ППФ”ЛІГА-С”, що займалась торгівлею. Однак у 2005 році вийшов зі складу засновників, а у 2009 році підприємство було закрито. Також він два роки керував “МИАС-ЛТД” – з 2002 по 2004 рік.

У декларації за 2019 рік чоловік вказав, що має у власності дві земельні ділянки у селі Бобрик. У декларації за 2017 рік була вказана квартира та житловий будинок у Ромнах. За 2019 рік чоловік отримав заробітну плату у 391 тис. грн. Ще 14 тис. грн – отримав як дохід від надання майна в оренду.

Наразі з 2017 року тривають суди по справі прийняття пропозиції службовою особою. Наступне засідання має відбутися 24 листопада. Сам Сергій Салатун називає справу провокацією проти себе.

На посаду мера Ромен претендує 11 кандидатів. Хто саме?

Віктор Сєрік

Віктор Сєрік – самовисування

На сайті ЦВК вказано, що Віктор Сєрік – пенсіонер. Двічі Віктор Сєрік був головою Роменської райдержадміністрації – з 1999 по 2003 та з 2010 по 2015 рік. Був депутатом Роменської районної ради.

З 1982 по 1999 рік – в.о. директора‚ директор Біловодського комбінату хлібопродуктів, голова правління відкритого акціонерного товариства “Біловодський комбінат хлібопродуктів”. З 2003 по 2010 рік очолював сільськогосподарські підприємства Роменського району, деякий час був заступником голови правління з загальних питань Державної акціонерної кампанії “Хліб України”.

За інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Віктор Сєрік є керівником Роменської райорганізації “Партії регіонів”, яка наразі знаходиться у стані припинення.

На сайті ЦВК вказано, що чоловік у 2015 році балотувався до Сумської обласної ради від партії “Відродження”. Однак його не було обрано. Також він був помічником на громадських засадах народного депутата від “Партії регіонів” – Євгена Лапіна (5 скликання).

Декларації чоловіка немає.

На посаду мера Ромен претендує 11 кандидатів. Хто саме?

Олег Стогній

Олег Стогній – “Наш край”

На сайті ЦВК вказано, що Стогній – безпартійний, тимчасово не працює, нині є депутатом Роменської міськради. Увійшов до міськради на місцевих виборах 2015 року від “Радикальної партії Олега Ляшка”. Нині Стогній входить до постійної комісії з питань розвитку інфраструктури, містобудування та архітектури Роменської міськради.

З 2016 по 2018 рік Стогній працював директором КП “Комбінат комунальних підприємств”. На ЦВК є інформація, що під час минулих місцевих виборів 2015 року чоловік працював монтажником зовнішніх трубопроводів монтажного цеху ПАТ Укрнафта “Охтирканафтогаз”. Також Стогній є керівником ГО “Роменська спілка учасників бойових дій”.

Декларацію за 2019 рік чоловік подавав як бригадир ТОВ “Завод Кобзаренка”. З нерухомості чоловік задекларував квартиру (18,4 м²) та будинок (72 м²) у Ромнах та дві земельні ділянки. За 2019 рік Стогній заробив 181 тис. грн – зарплати, 35 тис. грн – від продажу автівки, 27 тис. грн – від обласного центру зайнятості. Його дружина заробила 53 тис. грн.

suspilne.media

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення