Вчора
Протягом дня росіяни здійснили 28 обстрілів Сумської області
Суд відправив депутата Сумської облради під варту із заставою у 3 млн грн
У Сумах збили 82-річного велосипедистаФОТО
На Сумщині гасили пожежу біля музеюФОТО
Сумським підприємствам заборгували 380 мільйонів
“До прильотів уже звикли”: як живуть у прикордонному селі на СумщиніФОТО
У Сумах учбове авто потрапило в потрійну ДТП
На Охтирщині виявили забруднення каналізаційними стоками
У Тростянці комунальний транспорт стане безкоштовним
У Глухові поховали військового Андрія ВаськоваФОТО
Дев’ятеро сумських науковців працюють в університеті Ліверпуля
Як в Охтирці допомагають переселенцям із Великописарівської громади?
Депутату Сумської облради обирають запобіжний захід в антикорупційному судіФОТО
Освіта Сумщини отримала додатково 36 млн: на що підуть гроші?
У Сумах шахрай 10 разів продав неіснуючий трактор
Наступного тижня у Сумах стартує місячник з благоустроюВІДЕО
Житель Сумщини відповість перед законом за побиття співмешканки
На Роменщині чоловік незаконно нарубав дерев на 45 тисяч гривень
Житель Сумщини не зміг отримати документи на авто через борги
За пошкодження об’єктів електроенергетики та крадіжки трансформаторної оливи двоє жителів Сумщини сіли в тюрму
Юні каратисти з Глухова завоювали 6 медалей на міжнародному турніріФОТО
Учениця із Сумщини стала призеркою Всеукраїнської олімпіадиФОТО
На Сумщині продовжують працювати евакуаційні маршрути
Роменський “Рятувальник” знявся з чемпіонату та кубку України
У Шостці попрощалися з добровольцем Анатолієм Лисенком
Цьогоріч 88 мешканцям Охтирки затвердили компенсацію за пошкоджене житло
Сумські хокеїстки стартують на Єврокубку
Сумчанин допоміг виявити чоловіків, які займалися незаконним виловом раківФОТО
Сумських школярів навчатимуть шахам на уроках фізкультури
На Сумщині зменшується кількість електричок

Мер виправдався щодо відсутності нормального житла у чемпіонки

Мер Глухова Мішель Терещенко у Фейсбуці прокоментував з приводу неналежних умов проживання біатлоністки Анни Кривонос.

За словами мера, його опоненти розгорнули проти нього інформаційну війну, і за допомогою ЗМІ, які не розібралися в ситуації, ввели в оману багатьох українців, звинувативши у всьому його особисто:

“До уваги всіх небайдужих громадян та ЗМІ-мій коментар стосовно неналежних умов проживання чемпіонки України і світу з біатлону серед дівчат-юніорів Ганни КРИВОНОС (м. Глухів)

Шановні Друзі!

Як ви вже давно спостерігаєте, моїми опонентами (на чолі з народним депутатом України А. Деркачем, який обраний від Глухова) проти мене розгорнута потужня інформаційна війна з метою повної дискредитації. Але я навіть не очікував, що для реалізації своїх чорних задумів вони скористаються дійсно ганебною для всієї держави ситуацією з житлом чемпіонки світу та з допомогою ЗМІ, які як слід не розібралися, введуть в оману мільйони українців, звинувативши в усьому мене особисто (як наприклад у матеріалах ZIK, НТН та багатьох інших).

До мене звертаються десятки занепокоєних громадян з проханням пояснити, що насправді відбувається. На жаль, не маю можливості відповісти кожному індивідуально і прокоментувати кожну публікацію на ФБ, тому вважаю за необхідне надати змістовні роз’яснення з цього питання тут, з надією, що ви їх зможете поширити.

Я не виправдовуюся. Мені надзвичайно прикро і неймовірно соромно, що відповідно до чинного законодавства як міський голова я не маю повноважень для розв‘язання вказаної проблеми, яка може бути вирішена виключно на державному або обласному рівні. Мені дуже боляче, що спорт та інші важливі сфери в Україні досі не стали пріоритетом, а наші видатні спортсмени, лікарі, науковці не можуть бути забезпечені всім необхідним для гідного життя.

А тепер факти.

Ще в квітні 2015 року (до мого обрання) Ганна зверталася з проханням надати їй житло в місті Глухові до голови Сумської ОДА Клочка М.О., адже всі питання, які стосуються біатлону на Сумщині відносяться саме до відання області.

За дорученням Сумської обласної державної адміністрації вище зазначене звернення було розглянуто колишнім міським головою Юрієм Бурлакою. Як зазначають журналісти, він пообіцяв допомогти Ганні, але нічого не зробив.

На той час спортсменка вже мала кімнату в одному з гуртожитків Глухова (де зареєстрована), а механізму забезпечення житлом видатних спортсменів на місцевому рівні двічі законодавством не передбачено, тим більш, що в місті все вільне житло було давно приватизовано.

Моє перше знайомство з мати Ганни Кривонос – Галиною Володимирівною відбулося у 2016 році, коли вона потрапила до мене на особистий прийом з приводу надання окремого житла їй особисто. Але, на жаль, законодавством не передбачено надання житлової площі батькам видатних спортсменів. Вдруге мати Ганни звернулася з проханням забезпечити житлом її доньку, в результаті чого я звернувся по допомогу до депутатів обласної ради, які могли проголосувати за виділення коштів на придбання житла для нашої чемпіонки.

Протягом минулого року депутат обласної ради, глухівчанин Андрій Божок, двічі пропонував народним обранцям допомогти дівчині та закласти на її нове житло 300 тис.грн. у бюджет 2018 року. За винесення питання на розгляд сесії обласної ради проголосувало 47 народних обранців, воно було розглянуто, але депутати відмовилися виділяти вказану суму з обласного бюджету.

Крім того, у 2016 та 2017 роках з метою вирішення зазначеного питання я неодноразово звертався до Сумської ОДА. Більш того, особисто спілкувався з губернатором – Миколою Клочком щодо пошуку можливостей надання нашій чемпіонці окремого житла, оскільки на рівні міста вирішити це питання неможливо.

Для мене було великою несподіванкою, що губернатор ніколи не чув про українську спортсменку Ганну Кривонос, був зовсім не проінформований щодо існуючої проблеми та абсолютно не володів ситуацією, хоча до нього за допомогою зверталася сама Ганна, а також ми відправляли декілька листів до Сумської ОДА.

Звісно як завжди, в дуже емоційній формі я виказав йому своє щире обурення щодо кричущої байдужості, абсолютної бездіяльності та повної безвідповідальності обласних чиновників!

Тоді ми зателефонували президенту Федерації біатлону України – Володимиру Бринзаку, який виявив бажання допомогти і надав вказівки очільнику Сумської області щодо якнайшвидшого вирішення ситуації.

Також два дні тому зі мною зв‘язався міністр молоді та спорту Ігор Олександрович Жданов та запропонував свою допомогу, за що я йому щиро вдячний! Я повідомив міністра про те, що це питання можна вирішити лише на рівні обласного керівництва та попросив його обговорити існуючу проблему з Миколою Клочком задля отримання результату якнайшвидше.

Тепер про сюжети деяких ЗМІ.

Мене здивувало те, що у своїх матеріалах показали напівзруйновану будівлю господарського призначення, яка знаходиться поруч з будинком, що дістався матері Ганни Кривонос – Галині Володимирівні у спадок від її батьків і в якому вона мешкає. В жодному сюжеті не було згадано про те, що продемонстрована будівля належить матері чемпіонки, а сама спортсменка зареєстрована за іншою адресою – в гуртожитку. Причому, за моєю інформацією, Ганна взагалі не мешкає в Глухові, а лише іноді приїзджає в місто.

Також не був показаний двоповерховий будинок батька Ганни, в якому він проживає окремо від мати спортсменки та, як розповідають глухівчани, допомагає своїй доньці.

Навіщо ж Галина Володимирівна приховує деякі факти, від яких залежить загальне сприйняття ситуації? Є певні причини та обставини, які я не готовий виносити у публічну площину через повагу до Ганни Кривонос.

І останнє.

Безперечно, наша видатна землячка заслуговує на проживання в гідних умовах, тому я та Глухівська міська рада з задоволенням робитимемо все, що від нас залежить!

Дуже сподіваюся, на те, що не вдалося мені – вдасться журналістам: створений суспільний резонанс вплине на байдужих високопосадовців і допоможе не тільки Ганні, але іншим перспективним молодим спортсменам отримати власне житло!

В свою чергу, я запрошую всіх зацікавлених представників ЗМІ відвідати Глухів та отримати від мене вичерпну інформацію та документи з цього приводу.

Шановних журналістів та адміністрацію телеканалів НТН, ZIK, інших ЗМІ та інформаційних ресурсів, хто вже подав викривлену інформацію, уклінно прошу розібратися та донести до своєї аудиторії фактичний стан справ, виходячи з професійних стандартів журналістики. І звісно я завжди до ваших послуг!”

26814613_1760290810688030_1206157024051866775_n

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення