На Сумщині протягом дня зафіксовано 83 вибухи
На автодорозі Суми – Полтава затримали водія напідпитку і без прав
Поліція встановила особу, яка спричинила смертельних тілесних ушкоджень мешканцю Сум
У Середино-Буді внаслідок обстрілу FPV-дронами згорів будинок
У Конотопі отримали гранти 14 постраждалих від війни підприємців
У Кириківській громаді попрощались із захисником Артемом Бірюковим
Володимир Поцелуєв: Лікарня Святого Пантелеймона розширює співпрацю – підписано угоду з провідною клінікою Литви
У Сумах збираються будувати укриття в школі за 63 млн грн
На Донеччині обірвалося життя захисника із Конотопського району Сергія Горошка
У Конотопі минулого року народилося 634 дитини
На Сумщині підбили погодні підсумки грудня
За рік шахраї видурили у жителів Сумщини 58 млн грн
У Сумах у перший день 2025 року народилося троє дітей
Сумчани із вразливих категорій ще можуть отримати компенсацію за послуги теплопостачання
Сумські лісгоспи виростили більше 50 тис. новорічних дерев
У Шостці відкрилась виставка учнів дитячої школи мистецтв “За мить до мрії”
Контрабанда лісопродукції на 2,5 млн грн – на Сумщині судитимуть трьох учасників ОЗГ
У Шостці чоловік на ґрунті ревнощів ударив ножем у живіт співмешканку
“Батько футзалу”: у Сумах вітали з днем народження тренера Володимира Гладова
Охтирчанка виграла грант від міста і відкрила студію йоги
У Сумах попрощались із захисником Сергієм Нєчвєєвим, який загинув на Сумщині внаслідок ракетного удару
Курсування евакуаційного вагону з Шостки до Києва продовжено
У Бурині на святкуванні Нового року брат підрізав брата
За рік на Сумщині було 1560 повітряних тривог
Минулоріч у Сумській громаді народилось 1363 дитини
Нетверезий водій зніс паркан на вулиці РоменськійФОТО
На початку року комунальники пофарбували «Конотоп»ФОТО
По Кролевцю встановили ящики для піщано-сольової суміші
СумДУ – переможець конкурсу наукових проєктів молодих вчених
На Сумщині спостерігали пурпурове світлоФОТО

«Правила выживания»: как выбрать сало?

В воскресенье, 26 мая, в 20:30 на «Интере» – новый спецвыпуск ток-шоу «Правила выживания», посвященный салу. В этой программе зрители узнают, на что обращать внимание при выборе любимого продукта украинцев.

Свиное сало давно стало визитной карточкой Украины, без него невозможно представить нашу национальную кухню. Его запекают, солят, коптят, жарят и добавляют в различные блюда. Это не только вкусный, но и полезный продукт. Современная официальная медицина рекомендует понемногу употреблять свиное сало людям любого возраста. Более того, диетологи утверждают, что от сала больше пользы, чем от мяса, да и усваивается организмом оно легче. Но как правильно выбирать настоящее и вкусное сало, чтобы порадовать себя и гостей любимой закуской? Какие существуют показатели качества этого продукта? И сколько сала рекомендуют врачи вводить в свой рацион питания?

«При выборе сала в первую очередь нужно обращать внимание на его цвет, – объясняет эксперт программы «Правила выживания», гастрогид Елена Павлова. – Оно должно быть белым с нежно-розовым оттенком. А вот желтизна и серость говорят о том, что продукт уже старый. Качественное сало легко прокалывается и имеет упругую, чисто выскобленную шкурку. Помните: сало с прослойками мяса хорошо покупать для запекания или жарки, но в сыром или подсоленном виде лучше не употреблять, так как именно в мясной прослойке могут быть бактерии и паразиты. Просто в сальном жире они не выживают».

В каких случаях сало становится источником опасных болезней, а когда превращается в лекарство от них? Можно ли есть сало и худеть? И что входит в состав сала, которое могут употреблять вегетарианцы? В студии ток-шоу на эти и другие вопросы ответят ведущий Александр Лукьяненко и эксперты «Правил выживания»: соведущая и автор сюжетов программы Вера Борсук; исполнительный директор общественной организации «Союз потребителей Украины» Максим Несмиянов; пищевой технолог Андрей Бабаев; профессор кафедры гастроэнтерологии, диетологии и эндоскопии Галина Анохина; исполнительный директор Ассоциации мясной отрасли Виталий Павливский; арт-директор Музея сала Ольга Бабан; гастрогид Елена Павлова; адвокат Сергей Бевз. В студии ток-шоу «Правила выживания» своим опытом поделится звездный эксперт выпуска – украинский атлет и телеведущий, президент Федерации стронгмена Украины Сергей Конюшок.

«Я люблю сало, але дотримуюся принципів спортивного раціонального харчування, тому їм його не щодня, – говорит Сергей Конюшок. –Вважаю, що більше інформації про якість життя отримує наш споживач, то краще. Сьогодні в студії ток-шоу «Правила виживання» почув багато корисних порад від експертів про те, як правильно вибирати сало. Виявляється, вже навчилися готувати штучне сало! Тепер буду звертати увагу на штучність і природність сала у ковбасі. Але я впевнений, що тренд майбутнього – натуральні органічні продукти. Тому мрію коли-небудь організувати свою ферму».

Смотрите спецвыпуск ток-шоу «Правила выживания», посвященный салу, в воскресенье, 26 мая, в 20:30 на телеканале «Интер».

Все выпуски «Правил выживания» смотрите на YouTube-канале проекта.

Ток-шоу «Правила выживания» – единственная в стране реальная «Книга жалоб и предложений», куда со своим вопросом или проблемой может обратиться любой человек. Если вы или ваши близкие столкнулись с некачественными товарами или услугами, пишите на сайте проекта https://pravyla.inter.ua/ или звоните на горячую линию: 067 879 55 91.

Поділитися в соціальних мережах
07 червня
Як визначити свою чергу на відключення електроенергії не заходячи на сайт обленерго?
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника