Чи пройшов сумський хліб тест на цвіль?
Останнім часом конотопчани почали скаржитися, що хліб місцевого виробництва тхне сирістю. Журналісти видання ТопКонотоп на практиці перевірили якість хліба, який продають жителям.
За словами експертів — технолога хлібопекарських виробів, кондитера 6-го розряду та фахівця з дитячого харчування, при правильному виробництві та зберіганні, хліб не повинен пліснявіти. Згодом виріб повинен просто засохнути, не маючи при цьому неприємних запахів.
Для експерименту придбали в магазині 4 буханки хліба від чотирьох виробників — Конотопського, Дубовязівського і Охтирського хлібокомбінатів, а також від «Сумської Паляниці». Кожну хлібину розрізали навпіл, одну частину загорнули в лляний рушник, що потрібно при правильному зберіганні, а другу — поклали в пакет, як це робить більшість людей. Хліб зберігався протягом 4 днів, побачений згодом результат шокував.
Джерело: http://topkonotop.com/