На Сумщині стартував Різдвяний гастрофест
На відкриття фестивалю “Слобожанські смаки” завітало близько 200 сумчан. Їх розважав автентичний гурт з Охтирщини “Комишанське надвечір’я”, який виконував стародавні народні унікальні колядки та щедрівки. А студентська молодь представила різдвяний вертеп. Про це повідомляють на офіційному порталі Сумської ОДА.

Фестиваль наразі триває, і по 14 січня всі охочі можуть спробувати страви, приготовані за стародавніми українськими рецептами, що пропонуватимуть у семи сумських ресторанах. Серед них, як повідомив начальник відділу промоції і туризму облдержадміністрації Юрій Гладенко, за результатами голосування оберуть найкращу страву, яка й стане “гастрономічною візитівкою” Сумщини.


Спробувати унікальні українські страви можна у ресторанах “Здибанка”, “Карпатська колиба”, “Козацька броварня”, “Старий млин”, “Шалена шкварка”, “Шафран”, “Ile de France”, “Simbiosi”, “Testo”, “Family”.