Сумчанам до уваги: новорічні салати – небезпечні
Салати, приготовлені до новорічного столу, мають бути вжиті протягом 2-6 годин. Про це повідомив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас в коментарі кореспонденту УНН.
«Ті салати, в яких використовується майонез, мають бути з’їдені протягом 2-3 годин. Інші – протягом 6 годин. Та й взагалі понад доби порядна хазяйка не буде тримати їжу, бо вона має бути свіжою», — зазначив експерт.
При цьому він додав, що суворих санітарних правил наразі немає навіть для закладів громадського харчування, оскільки старі радянські норми були скасовані, а новий закон, прийнятий 2014 року, встановлює загальні положення й не вказує, як саме суб’єкту господарювання досягати показника безпечності їжі.