У Сумах визначили переможців гастрофесту
У Сумах підбили підсумки першого гастрономічного фестивалю «Слобожанські смаки». Він проходив у 10 ресторанах обласного центру з 7 по 14 січня. Експертна комісія визначила кращі страви і установи гастрофесту:
– номінація «Краще блюдо» – “бараболя-маківниця” від ресторану «Simbiosi» (картопляне пюре з маком, підкопченими реберцями, запеченим буряком і морквяним соусом);
– номінація «Автентичне блюдо» – шпундра від ресторану «Testo» (свинячі ребра, тушковані з бурякоу в буряковому квасі);
– номінація «Народний вибір» – кров’янка з тушкованою капустою від «Family» (за результатами народного онлайн-голосування);
– номінація «Традиційна кухня» – «Старий млин» (традиційний підхід до приготування страв);
– номінація «Народний заклад» – «Шалена шкварка» (за найбільшу кількість чеків у рамках гастрофеста).