У Сумах змагалися офіціанти та кухарі
Згорнути серветки, сервірувати стіл, подати вино, приготувати страви на замовлення – такі вміння демонстрували майбутні офіціанти та кухарі вчора під час конкурсу. Відбувся він у сумському центрі профтехосвіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного бізнесу. Взяли участь у конкурсі 22 учасники з 18 навчальних закладів області.
Обласний етап всеукраїнського конкурсу серед учнів закладів профтехосвіти розпочався змаганням майбутніх офіціантів. 4 учні з Сум та Шостки мали виконати три завдання. У першому – не лише згорнути серветки різними способами, а й знати, як називається кожен із них.
Окрім офіціантів, змагалися майбутні кухарі – вони готували дві страви: основну та десерт. Із 22 учасників журі обиратиме двох переможців – вони представлятимуть область на всеукраїнських змаганнях в Одесі та Києві.
Переможцями стали: серед майбутніх офіціантів – учениця сумського Центру профтехосвіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного бізнесу Олена Кузнєцова. Серед кухарів першим став Расенко Микола – вихованець цього ж навчального закладу.
Всеукраїнські змагання відбудуться у квітні.