Сумчанка: “Тепер борщ іде як делікатес”
Традиційна страва українців поволі перетворюється на делікатес. Собівартість українського борщу за минулий рік зросла майже на 40%. Експерти підрахували: найбільше додали у ціні буряк та м’ясо. Скільки зараз коштує каструля борщу та
На центральному ринку сумчани розповіли журналістам, що думають про ціни на борщовий набір:
“Любим борщ. Дуже дорого зараз виходить. Ну тепер бощ як делікатес іде! Все здорожчало – овочі, м’ясо завжди дорожчає, варю з кісточкою”.
“М’ясо дорого, все дорого. М’ясо – 110 грн, грам 200 треба, картопля, цибуля, капуста, соус…Це надто дорого. Гривень у 120 точно обійдеться борщ”.
“Уже давно м’ясо купуємо тільки для другого. Борщ у нас давно без м’яса”.
Чому, поки український овочевий кошик дорожчає, у сусідніх країнах навпаки дешевшає – дивіться у сюжеті СТС.