Сумські розробники органічного сала і біопакетів виграли грант на півмільйона
Нещодавно у Києві завершився науковий конкурс ” Elephant Hackathon”, у якому серед 20 команд із усієї України були і сумчани.
Ними стали FoodBIOPack – науковці зі СНАУ, які вже розробляли органічне сало і батончики із цвіркунів. На конкурсі вони презентували біорозкладальні пакети для їжі.
За результатамим жюрі саме пакети стали переможними і отримали грант на 500 тисяч гривень.
“Все ж таки число 13 іноді приносить вдачу))) Збіг?!) Команда FoodBIOPack отримала 1 місце серед 20-ти наукових проектів України та виграла грант 500 тис. на розвиток проекту від фонду підтримки науки в Україні Elephant Fund, засновником якого є Carlsberg Ukraine Що тут казати?!) Ми натхненні, замотивовані та дуже вдячні всім за підтримку та віру! Ми ще на крок ближче до вирішення проблеми пластикового забруднення та можемо спасти багато морських тварин…”, – написала команда сумських науковців.