У Сумах оштрафували заклад, який готує і продає суші
На підставі неодноразових звернень громадян спеціалістами відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Сумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумські області був проведений позаплановий захід у формі інспектування одного з закладів громадського харчування, який здійснює виробництво і реалізацію суші. В ході заходу було виявлено ряд порушень Закону України №771 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» стосовно гігієнічних вимог виробництва та обігу харчових продуктів.
Спеціалістами управління проведено вилучення харчових продуктів (інгредієнтів) для виготовлення суші невідомого походження (без належного маркування). На підставі матеріалів перевірки оператору ринку вручено припис для усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин. Також складено протокол про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».
Матеріали справи передані для прийняття рішення, щодо винесення постанови про накладання штрафу відповідно до п.1 ч. 1 ст. 65 Закону України від 18.05.2017 № 2042-V-ІІІ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». Відповідальність за цією статтею для ФОП складає шість мінімальних заробітних плат.
Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ
Читайте нас також в ІНСТАГРАМ