На Сумщині продовжують евакуацію: через обстріли вивезли 21 спеціалізований заклад
Сумчанка взяла “срібло” на чемпіонаті світу зі спортивної аеробіки
У Тростянецькому суді розглядають справу з п`ятьма підозрюваними російськими катами
Сумська обласна філармонія відкриває 87-й сезон
На Сумщині відбулися навчання, як діяти в разі аварії на об’єкті енергетичної інфраструктури
Вночі та зранку росіяни здійснили 31 обстріл Сумщини
Сумчани, які постраждали від вчорашньої атаки, можуть отримати допомогу
Гуманітарний координатор ООН в Україні засудив удари по лікарні в Сумах
Сьогодні вночі у небі над Сумщиною збили 6 ворожих “Шахедів”
Вчора
На Сумщині протягом дня зафіксовано 130 вибухів: обстрілів зазнали 12 громад
Кількість загиблих у Сумах зросла до десяти
У патрульній поліції показали кадри повторного удару Шахеда по лікарні в СумахВІДЕО
У Сумах обіцяють швидко провести виплати для ДФТГ
В Охтирці попрощалися з військовим Тимуром Маслом
На Сумщині триває чемпіонат області з футболу
Завідувач урологічним центром сумської лікарні показав, що лишилося від операційноїФОТО
Шосткинські хокеїсти завоювали “срібло” на змаганнях у Вінниці
На війні загинув захисник із Глухова Олександр Марчук
У Сумах шестеро постраждалих від атаки “Шахедів” перебувають у важкому стані
Стало відомо ім’я медсестри, яка загинула в Сумах від ворожого удару
В Охтирці відновлюють один із пасажирських маршрутів
Конотопський спортсмен виборов медалі на чемпіонаті України з лижних гонок на лижеролерах
Мати 2,5 роки чекає з полону сина, якого забрали військові РФ
У Сумах ще зросла кількість пострадалих від ворожого ударуФОТО
У Сумах відомо про 13 поранених після ранкових ударів
У Сумах провели зустріч із родинами бійців, які зникли безвісти та потрапили в полон
Сумчани розповіли про російські удари, внаслідок яких загинули дев’ять людейФОТО
У Сумах оголошено Дні жалоби
Одна із загиблих сьогодні в Сумах – медична сестра
У Сумах завершили рятувально-пошукові роботи на місці ворожого ударуФОТОВІДЕО

Унікальні комплексні операції в нововідкритому Регіональному серцево-судинному центрі при Клінічній лікарні св.Пантелеймона

Попри велику війну, загрозу повторного наступу російських військ на прикордонну Сумщину та інші випробування на міцність колективу — Клінічна лікарня Святого Пантелеймонами безперебійно працює в режимі 24/7 та підвищує доступність високоякісних медичних послуг для всіх, хто їх потребує.

🗨️Володимир Поцелуєв, директор КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона», заслужений лікар України: «У нас була мрія створити у нашій лікарні єдиний судинний центр, де буде працювати й кардіохірургія, і судинна хірургія, і нейрохірургія, і урологічна і гінекологічна хірургія також. Щоб це була така мультидисциплінарна бригада лікарів, де зібрані найкращі спеціалісти у своїх галузях, щоб вони працювали в одній операційній, на різних судинах, з різною патологією і робили унікальні операції. У нас тут кардіохірургічне відділення. Ще судинне відділення, нейрохірургічне, інші. Зараз закінчуємо створювати з усього цього єдиний потужний серцево-судинний центр.

В цьому центрі пацієнти з усієї області — з Шостки, Білопілля, з прикордонних районів, також з інших областей. Головне в усьому цьому — люди. Мені дуже приємно, що фахівці найвищого рівня, з якими ми сьогодні працюємо, — дали згоду, повірили в нас, повірили в мене особисто і змінили місце роботи, влилися в нову потужну команду лікарів, які становлять зараз лікарню св.Пантелеймона». Новітнє обладнання, сучасні технології та комфортні умови — саме це чекатиме на пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями, які перебуватимуть на госпіталізації в новоствореному Центрі. Серцево-судинний центр проводить повний спектр діагностичних і лікувальних операцій і є справжньою гордістю пантелеймонівців.


🗨️Євген Марченко, керівник Регіонального серцево-судинного центру при КЛ св.Пантелеймона: «Ми виконуємо коронарографічні дослідження це дослідження судин серця при ішемічній хворобі серця, при стабільній стенокардії. Також ми робимо дослідження судин головного мозку під час порушень кровопостачання головного мозку — пацієнти, які мають інсультні зміни, або у передінсультному стані, або у стані так званих транзиторних ішемічних атак з високим артеріальним тиском — ті хворі, в яких є проблеми з судинами головного мозку, — це також до нас. Якшо є проблеми з порушенням серцевого ритму, а саме — аритмії, брадіаритмії, миготливі аритмії; порушення провідності серця, для того щоб імплантувати електрокардіостимулятори всіх типів й моделей, — це також до нас. Перевірка і діагностика електрокардіостимуляторів різних моделей — не побоюся сказати, що всіх моделей, — це також до нас.

Отже, всі пацієнти, що мають проблеми з серцем, проблеми з судинами нижніх кінцівок, а саме:

  • облітеруючі захворювання нижніх кінцівок, з варикозним розширенням;
  • пацієнти, які мають хронічну ниркову недостатність, для того щоб ми сформували артеріовенозні фістули;
  • також пацієнтки з фіброміомами, тобто доброякісними пухлинами матки. Ми єдині в області виконуємо емболізацію маткових артерій при фіброміомах матки — у молодих дівчат, у молодих жінок, у яких, на жаль, може бути така проблема. Також ми єдині в області, де виконують разом зі спеціалістами з Урологічного центру при КЛ св.Пантелеймона на чолі з Юрієм Кудрявцевим сумісні операції — наприклад, емболізацію артерій передміхурової залози при аденомі передміхурової залози — такі операції не виконуються, скажімо, в Полтаві чи інших містах України, тільки в столиці, Києві, а зараз також в Сумах».

☝️Високоспеціалізована медична допомога стає ще ближчою до мешканців Сумщини, а значить, завдяки сумським лікарям буде більше врятованих життів та відновленого здоров’я українців.

🗨️Євген Марченко: «Ми поєднуємо гібридні технології, це наша фішка — гібридні операції на судинах, коли виконується відкритий хірургічний етап, — наприклад, шунтування або стентування іншої кінцівки. Також у нас є унікальний Центр ран, де лікуються пацієнти з ранами різної генези – або травматичні, або якісь ішемічні рани, хронічні на фоні венозної недостатності. Ми маємо унікальний досвід лікування хронічних ран у пацієнтів з рановим дефектом, який довго довготривало не заживлюється».

Пацієнти лікарні св.Пантелеймона безмежно вдячні медикам, зокрема, директору КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міськради Володимиру Поцелуєву — за чуйне ставлення, турботу і професіоналізм. Запевняють: неприємні відчуття під час операції мінімальні, реабілітація — швидка.

💬Олександр, пацієнт Регіонального серцево-судинного центру при КЛ св.Пантелеймона, мешканець Шостки: «Велика подяка адміністрації, лікарям, медсестрам, не думав, що потраплю в лікарю з таким рівнем обслуговування. Це просто супер. Після операції почуваю я себе, зрозуміло, краще, ніж було. Мені порадила звернутись сюди, до лікарні св.Пантелеймона, шосткинський кардіохірург Ірина Лях».

🗨️Євген Марченко: «У пацієнта були постійні болі під час найменшого фізичного навантаження. Він знаходився у майже передінфарктному стані. Якби ми не зробили операцію стентування судин серця, то вірогідність інфаркту була б високою».

💬Пацієнт Олександр: «Кажу ж вам — тут лікарі від Бога».

💬Сергій Борисович, пацієнт Регіонального серцево-судинного центру при КЛ св.Пантелеймона, мешканець Білопілля: «Було мені дуже погано, я не міг пройти навіть 100 метрів. Відмовляли ноги. Потім мені порадили лікарню св.Пантелеймона, лікаря Євгена Євгеновича Марченка, приїхав сюди, потрапив на прийом, зробили УЗД. Євген Євгенович сказав, що негайно лягаємо й робимо операцію. Сьогодні її зробили. Такої лікарні у Сумській області немає більше ніде».

💬Володимир Олександрович, пацієнт Регіонального серцево-судинного центру при КЛ св.Пантелеймона, мешканець Лебединщини: «Доходився я до того, що вже не міг ходити ногами. Вчора мені зробили операцію на нозі, вже сьогодні я рухаюсь власними ногами. Дивує мене тільки одне: такі молоді спеціалісти-медики — і настільки вони досвідчені, настільки чуйні. Також тут я чув, що хочуть закрити таку лікарню… Невже таке можливе? Відношення й лікування тут найкращі, які тільки можуть бути. Велика подяка усім цим людям». На досягнутому дружній і професійний колектив Клінічної лікарні Святого Пантелеймона не зупиняється і має амбітні плани на майбутнє.

🗨️Євген Марченко: «Ми плануємо в подальшому операції на відкритому серці. Це дасть можливість нашим жителям отримувати гаку допомогу без необхідності їхати за межі нашої області».

🗨️Володимир Поцелуєв: «Ми тримаємо медичний фронт. Розуміємо всі ті напрямки розвитку, які перед нами поставлені державою. Ми їх вже зараз виконуємо і всі виконаємо. Також подяка місцевій владі, яка дійсно приділяє увагу нашій галузі і нашій лікарні зокрема, ми відчуваємо від них підтримку й допомогу — і обладнанням і розумінням складнощів нашого розвитку. Наприклад, зараз ми активно реалізуємо проєкт операційних у бомбосховищі, вже скоро його завершимо. Це все робиться для того, щоб надавати цілодобову медичну допомогу, яка сьогодні вкрай необхідна Сумському регіону. Дякую. Слава ЗСУ! Разом до перемоги!»

Поділитися в соціальних мережах
07 червня
Як визначити свою чергу на відключення електроенергії не заходячи на сайт обленерго?
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника